Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kotimainen proge puree jälleen

Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten (1 kommenttia)
Kotimainen progressiivisen rockin näyttämö on tänä keväänä vilkas. Taiderockin keikkakesän polkaisee käyntiin helatorstaina 21.5. Ravintola Virgin Oilissa järjestettävä PRESENCE PROGE NIGHT -tapahtuma. Keikan pääesiintyjä on pitkän linjan progeinstituutio Ageness, joka julkaisee samalla uuden levyn Songs From The Liar's Lair.

Uuden levyn nauhoitukset alkoivat Finnvoxin studiolla toukokuussa 2008. Materiaalia on viimeistelty ja hiottu oikean tunnelman saavuttamiseksi huolella.

Songs From The Liar's Lair koostuu seitsemästä kappaleesta. Progetradition mukaisesti mukana on kaksi kymmenen minuutin järkälettä: monitahoinen ja ylevään loppukliimaksiin yltävä Martial Arts sekä vahvalla latauksella silattu Lament Of Ghosts.

- Levyn muutkin kappaleet, kuten massiivisia kuoro-osuuksia sisältävät The Lie And The Liar ja Why Don't You Go Away sekä levyn päätösraita Liar's Lair, ovat tyylilajille uskollisesti yli viisiminuuttisia polveilevia teoksia, yhtyeen nokkamies, säveltäjä-sanoittaja Tommy Eriksson kuvailee.

1990-luvun alusta alkaen Ageness on lukeutunut tunnetuimpien kotimaisten progebändien joukkoon. Vuonna 1998 julkaistu Imageness by Ageness -levy herätti myös kansainvälistä kiinnostusta. 1990-luvun lopulla kokoonpano keikkaili tiiviiseen tahtiin kotimaassa Kaivopuistosta Ruisrockiin, ja Euroopan keikoillaan mm. Hollannissa ja Belgiassa.

Agenessin nykymiehitys koostuu neljästä jäsenestä: Tommy Eriksson: laulu & koskettimet, Speedy Saarinen: kitarat ja taustalaulu, Jari Ukkonen: bassot ja taustalaulu sekä Kari Saaristo: rummut ja perkussiot.


+/- saldo : 0 |

    Wizardian kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Parhautta! Ja kaikki kipinkapin Virgin Oiliin 21.5!!

    Siellähän on myös Rekku Rechardt soolona ja Time Traveller!!