Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Nightwish ja Jaakko Teppo kohtasivat

Jake kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
Pörsänmäen Sanomat tribuuttilevyn julkaisujuhlissa

Helsingissä keskiviikkona 16.9. pidetyistä Pörsänmäen Sanomat, eli tribuutti Jaakko Tepolle -levyn julkaisujuhlista oli vakavuus kaukana, kun esiintymislavan ja ravintolasalin täyttivät entisen kuplettimestarin nykyiset ystävät. Tribuuttilevyn tiimoilta lavalla musisoivat mm. Jaakko Tepon pojat Ilja sekä Johannes Teppo, vuoden 2008 kuplettikilpailun voittaja Matti Muhonen, Martti Servo ja Moods -viihdeduo sekä yllätysesiintyjänä Ismo ja Ilkka Alangon luotsaama Sössölandian Kultakurkut, Bad Ass Brass -puhallinyhtyeen kompatessa esiintymistä tyylillä, joka nostatti välittömästi hymyä yleisön kasvoille.

Mukana tribuutin julkaisujuhlissa häärivät myös muut levyllä esiintyvät yhtyeet. Merkkitapauksena omaa rooliaan levyllä pitävät niin Nightwish kuin 22-Pistepirkkokin, sillä albumilla on esillä kummankin orkesterin ainoat kotimaisella kielellä esitetyt kappaleet, jotka nousevat jo itsessään keräilykappaleiksi yhtyeiden uralla.
Nightwishin version Jaakon legendaarisesta "Hilma ja Onni" -kappaleesta tulkitsevan Marco Hietalan mukaan Jaakko Tepon sanoma on varsinkin nyt ajankohtainen, kun Suomi rämpii lähes laman kourissa, kuten 80-luvun lopussa jolloin Jaakko Tepon kappaleet soivat tiuhaan radiossa sekä autojen kasettisoittimissa. Hietala oli tutustunut henkilökohtaisesti Jaakko Tepon musiikkiin 14-vuotiaana, ja nähtyään miehen keikan oli ilmoittautunut välittömästi kansantaiteilijan vankkumattomaksi faniksi. Paikalla olleiden Värttinän tyttöjen mukaan heidän tribuuttilevyllä esittämänsä Mikko-Sika Mallorcalla -kappale tulee olemaan seuraavan Joulun ehdoton hittikappale, johon mielipiteeseen illan yleisön olikin helppo yhtyä, kappaleen soidessa useasti väliaikamusiikkina juhlaillan esiintymisten välissä.

Julkaisutilaisuuteen oli saapunut itse tribuutin kohdekin, eli kuplettimestari Jaakko Teppo henkilökohtaisesti. Tämä nykyisin Joensuussa eläkepäiviään viettävä ja uransa aikana yli 650 000 levyä myynyt kansantaiteilija on sanojensa mukaan erittäin otettu nykyisten taiteilijoiden osoittamasta kunniasta hänen työtään ja teoksiaan kohtaan.

”Olin todella yllättynyt levyn kappaleiden tasosta, niin teknisesti kuin itse taiteilijoiden esityksissä. Olen myös erittäin otettu, että tämä nuorempi sukupolvi jatkaa kappaleideni esittämistä. Vaikka kovin ajankohtaisilta nämä aikoinaan rustaamani laulut tuntuvat vielä tänäkin päivänä”.

Jaakko odottaa innolla marraskuussa kahdellatoista paikkakunnalla ympäri Suomen kiertävää ”Onnen Kerjäläiset” -musikaalin esityksiä. Musikaalin päärooleissa ovat mm. Ismo Apell sekä tangokuningatar Johanna Debreczeni. Musikaalin suunnitteluun osallistuu myös elokuvaohjaaja Markku Pölönen "huumoriasiamiehen" roolissa, ja sen ohjaa Ville Virkkunen. Jaakon suosiosta kansan keskuudessa kertonee jotain myös se, että musikaalin lipuista on jo puolet myyty loppuun, ja kolmelle paikkakunnalle jouduttiin järjestämään lisäesitykset välittömästi heti lipunmyynnin alkumetreillä.

Tietoa tribuuttilevystä ja musikaalista löytyy Jaakon uusilta kotisivuilta osoitteesta www.jaakkoteppo.fi

+/- saldo : 0 |