Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Levynippu : Roger Waters, Zen Café ja Wigwam

AlexHell kirjoitti noin 23 vuotta sitten (2 kommenttia)
Tällä kertaa huomion kohteena on muutama uusi löytö ja laina jotka eivät välttämättä ole juuri ilmestyneitä. Roger Waters - In the Flesh (live 2CD), Zen Café - Helvetisti järkeä ja Wigwam - Being (Remaster).









Roger Waters - In the Flesh - Live (2CD) (Columbia 501137 2)

Tämä konserttitupla on taltioitu entisen Pink Floyd-miehen, Roger Watersin kiertueilla 2000 USA:ssa. Siinä missä nyky Pink Floyd on mahtipontista stadionrockia, Roger Watersin soolotouhu on perinteisempää rockia ja levyn vihkosessa Waters selitteleekin ettei edes tykkää soittaa stadionilla, ja siitähän jo The Wallkin aikanaan kertoi. Watersilla on rokahtavampi, simppelimpi ote. Levyllä olevissa monissa The Wallin ja Dark side of the Moonin biiseissä on nyt siis oikea laulaja Gilmourin sijaan. Mukana on samoja muusikoita kuin Pink Floydin kiertueilla, mm. Jon Carin. Levyllä on myös loistava versio Dogs:ista. Kyllä Watersin levy toimii ihan yhtä hyvin kuin Pinkinkin. Luonnollisesti mukana ei ole yhtään Watersin jälkeisen Pinkin biisiä. Hyvät Pink-biisithän nyt kuitenkin ovat Watersin… Herää kysymys, kumpi oikeastaan on enemmän ja oikeampi Pink Floyd, Waters vai Gilmour/Wright/Mason?


[img]./juttukuvat/levyt/zencafe-jarkea.jpg" alt="Zen Cafe - Helvetisti Järkeä">


Zen Café – Helvetisti järkeä 8573-87089-2

Jos minä olisin Absoluuttisen Nollapisteen muusikko ja kuulisin että ihmiset sanovat Zen Caféta samanlaiseksi, loukkaantuisin. Zen Cafén biisit ovat tylsiä laulelmia kun Abso on verbaalista ilotulitusta. Voi olla että tämä keikalla toimii mutta levyltä ei jaksa kuunnella. Soundeissa ei ole mitään vikaa, hienostihan tämä on tuotettu ja onhan mukana tietysti muutamia nokkelia juttuja, Jyrkissä bändi oli äskettäin hyvä mutta ei tätä levyä viitsi kovin montaa kertaa kuunnella. En ymmärrä suosion syytä. Kotisivustokin on huono. Ei tässä kyllä helvetisti järkeä ole...


[img]./juttukuvat/levyt/wigwam-being.jpg" alt="Wigwam - Being">


Wigwam - Being (Love Records LRCD 92)

Eihän minulla tietysti ole varsinaisesti varaa arvostella tätä levyä joten pitää tyytyä faktojen luettelemiseen. Being on yksi kovimpia kotimaisia koskaan tehtyjä progelevyjä, siitä pitivät jo 1974 huolen nimet Pekka Pohjola, Jukka Gustavson, Ronnie Österberg ja Jim Pembroke. Biisit ovat pääasiassa Gustavsonin tai Pembroken, Pohjola teki vain yhden, joskin hyvin tunnistettavan biisin ja osallistui toisen tekoon. Tällä levyllä ei ole sähkökitaraa vaan kovasti koskettimia kitaran tilalla. Eikä kitaraa oikeastaan edes kaipaa. Nyky-Wigwam ei Beingin biisejä paljoa keikoilla soittele, vain Friend from the Fields on ohjelmistossa. Suhiseeko teidän kappaleenne tästä levystä, minulla vähän suhisee vaikka on juuri ilmestynyt remaster ja kaikki. Onko alkuperäinen materiaali syynä?

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä toi zen cafen levy on maineensa väärti vaan minun mielestä. Eli helvetin hyvä, niinkuin muutkin heidän levynsä.



    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep, toi Waterssin live on kyllä mainio. Varsinkin ne vanhat Floyd-biisit toimii erittäin mainiosti. Onhan se vähän kyseenalaista ton Floydin nimen kanssa, että kelle se kuuluu, varsinkin kun Gilmourhan ei oikeastaan ole edes Floydin alkuperäisjäsen. Mutta onhan noita monia muitakin bändejä, jotka on jatkaneet entisellä nimellään, vaikka joku olennainen bändin jäsen on häipynytkin. Tämä on vähän semmonen toisaalta - toisaalta -juttu.

    Joku muukin on maininnut tuosta Being-remasterin suhinasta. Itselläni on se vanha cd-painos, että empä osaa enempää kommentoija. Joku myös meinas että siinä olis jotain muutakin vikaa, rummut ei oo 100 %:sti synkassa muiden instrumenttien kans tai jotain?

    Zen Cafesta en jaksa innostua minäkään, toisaalta ihan näppärää, mutta jotenkin jää paikoilleen eikä etene mihinkään.