Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Varo : ilmaiset sähköpostipalvelut

Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten (1 kommenttia)
Muutaman varoituksen sana internetissä toimivista ilmaisista sähköpostipalveluista: kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa ettei kovin tärkeää informaatiota sisältäviä sähköposteja kannata noissa ilmaisissa palveluissa säilöä tai käyttää oikeasti tärkeisiin rekisteröitymisiin. Case : Firstname Mail. Perkele.

Kerron nyt aivan omasta kokemustani, eli rekisteröin taanoin ns. sekundääriksi sähköpostilaatikoksi itselleni osoitteen www.firstname.com nimisestä palvelusta, mistä saattoi valita oman etunimensä mukaisesti sähköpostin domainosan ja kun näin eksoottista etunimeä käyttää, löytyi heidän palvestaan loppuosaksi jakesmail.com, mikä vaikutti ihan hyvältä ja helposti muistettavalta.

Palvelu toimi yllättävänkin hyvin, sisään systeemiin pääsi kirjautumaan nopeasti ja sivustot oli rakennettu kevyiksi (lue: vähän grafiikkaa yms. turhaa...), joten tuota osoitetta tuli käytettyä useampaan otteeseen rekisteröityessäni johonkin palveluun tms. Lähinnä tämän tein siksi, että joskus varsinkin jossain ulkomaisissa palveluissa rekisteröityminen aiheuttaa käsittämättömän spämmitulvan ja on hyvä ettei nuo viestit tuki ensisijaista sähköpostilaatikkoa.

Osoite on ollut muistaakseni vajaan vuoden käytössä ja pääosin palvelu on toiminut aina, eli palvelimet eivät ole pahemmin kärsineet kaatuilusta tms. Mutta tänään alkoi jo v-mittari hakkaamaan punaista kun yritin loggautua sisään firstname.comin palveluun. Perkeleen juntit olivat sulkeneet palvelun, sivulla törrötti teksti että "sinun täytyy rekisteröityä Gold palveluumme, saat sen huippuedullisesti, vain 19.95 dollaria vuodessa...". Voi vittu, ei voi paremmin sanoa. Kun oikein sivua tihrusti, löytyi alalaidasta teksti helvetin pienellä että ilmainen palvelu on päättynyt 1.7.2001 ja voi voi. Jätkät on sitä mieltä että mun pitäisi maksaa 120 mk että pääsisin noukkimaan vanhat postini pois heidän palvelustaan. Minkäänlaista ennakkoilmoitusta ei asiasta luonnollisestikaan ole esitetty, joten tuntuu aivan käsittämättömältä toiminnalta.

Eli tällaistakin voi tapahtua, eli kannattaa miettiä kahteen kertaan minkälaisia palveluita käyttää, toivottavasti kukaan ei ole laskenut paljoakaan varaa esim. ns. verkkokiintolevypalveluiden varaan, eli siis palveluiden jotka tarjoavat jonkun 10-30 Mt levytilaa ja pääsyn omiin tiedostoihinsa mistä tahansa, missä on webbiselain ja verkkoyhteys käytettävissä.

Palasokerin päätoimittajana voin luvata ettei palasokeri tule tekemään vastaavanlaista suoritusta koskaan. Piste.

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No voi vide, tommonen hommahan on ihan peeceestä!