Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Red Bull antaa siivet!

Malla kirjoitti noin 21 vuotta sitten (1 kommenttia)
Ruotsalaislääkärit ja asiantuntijat tutkivat kolmen lähiaikoina tapahtuneen kuolemantapauksen yhteyttä Red Bull -energiajuomaan. Kaksi ruotsalaisnuorta kuoli tukholmalaisessa sairaalassa juotuaan alkoholilla "lantrattua" Red Bullia. Kolmas nuori menehtyi munuaisvaurioihin tankattuaan itsensä Red Bullilla urheilusuorituksen jälkeen.

Näin kesäkuumalla on hyvä muistaa ylläpitää elimistön nestetasapainoa, mutta toisaalta on hyvä muistaa myös se, millä janonsa sammuttaa ja kohtuus kaikessa. Energiajuomat kuten Red Bull ja Battery sisältävät kofeiinia ja tauriinia. Kofeiinia on tutkittu paljon, mutta sen ja tauriinin yhteisvaikutusta ei tunneta. Tauriini kiihdyttää sydämen toimintaa ja lamauttaa keskushermostoa. Energiajuoman yhdistämisestä alkoholiin ei myöskään varoiteta tölkin kyljessä.

Pahimmassa tapauksessa energiajuomien nauttiminen menee jenkkimäiseksi pelleilyksi, jos ei osata tervettä järkeä käyttää. Esimerkkitapauksessa urheilijanuorukainen nakkaa koneeseen aimo annoksen Red Bullia urheilusuorituksen jälkeen rasittunutta kehoaan virkistääkseen. Sydän käy kierroksilla ja adrenaali jyllää jo valmiiksi ja siihen päälle vielä kofeiinia ja tauriinia! Ihme kun verenpaine nousee ja munuaiset heittää häränpyllyä! Ei kun varoituslappua ja vilkkuvaloa ja manuaalia tölkin kylkeen, kun eivät ihmiset muuten hallitse käyttöä! Kenen on vastuu, kun energiajuomien ainesosien vaikutuksia ei tarkkaan tunneta, kun tölkissä ei varoiteta mahdollisesta kuolemanvaarasta (tyyliin "Tupakka tappaa") ja ihmisen oma harkinta ei kerro kohtuutta.

Red Bullin markkinointiryhmä tuskin tiesi kuinka oikeaan osuu heidän kehittelemänsä slogan: "Red Bull antaa siivet". Turhankin oikeaan, kuten nämä kuolontapaukset osoittavat.

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, tähän en voi sanoa muuta kuin että "eikö saa käyttää omaa järkeä?". Kysyn vaan. Alkoholimixerikysymystä en niinkään halua kommentoida, mutta jos futis- tms. treenin jälkeen vetää useamman tölkin jotain kofeiinitauriinipommia, on kyllä jo omassa vintissä vikaa. Toisaalta tarina ei kerro minkäikäisestä sankarista on kyse, mutta silti; kohtuus kaikessa, kyllähän tuo pitäisi oppia jo nuorella iällä.