Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Yhdysvallat valtaisan terrori-iskujen sarjan kohteena

KimmoVesajoki kirjoitti noin 23 vuotta sitten (15 kommenttia)
Viimeiset tunnit ovat olleet todelliset kauhun tunnit Yhdysvalloissa sekä koko maailmassa, ihmisten seuratessa epäuskoisina maailmanhistorian todennäköisesti tuhoisimpien terrori-iskujen kylvämää tuhoa New Yorkin ydinkeskustassa länsimaisen talouselämän ytimessa World Trade Centerin molempien tornien romahduksen sekä Amerikan sotilaallisen ja ulkopoliittisen keskuksen Pentagonin iskujen seurauksena, jotka eivät edes ole terrorikohteista ainoita.

Tietoja tilanteen kehityksestä saa parhaiten CNN:n, BBC:n tai C-SPAN:n kanavilta sekä Internetistä (niille, jotka eivät kyseisiä taivaskanavia kotivastaanottimiinsa saa).
Myös YLE sekä varmasti myös muut suomalaiset televisiokanavat seuraavat tilanteen kehitystä tunneittain lähetettävissä erikoisuutislähetyksissään sekä Internet sivuillaan ja tekstitelevision sivuilla. Radion kanavista tilannetta seuraa varmuudella ainakin Radio Suomi. Ohessa muutamia hyödyllisiä www-linkkejä:

http://www.cnn.com/, http://www.c-span.org/, http://www.bbc.co.uk/, http://www.usatoday.com/.


+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sonera sitten ylitti itsensä, klo 20:58 tuli tekstiviesti "WTC sortunut terrori-iskussa, New York kaaoksessa. Seuraa uusimpia uutisia, lähetä tekstiviesti UUTISET numeroon 16400. Hinta 2.92 mk / haku."

    Huhhuh. Kyllä ymmärrän sen että asia ihmisiä kiinnostaa ja perinteiset uutistoimistot ja mediatalot tuottavat uutisia aiheesta täyttä häkää, mutta miksi HELVETISSÄ jonkun Soneran pitää alkaa tahkoamaan rahaa sillä, että jenkeissä kymmeniä tuhansia ihmisiä on kuollut ja systeemit sekaisin. Ei v-tu mitään rajaa...!

    Tosin eivät tietysti nämä kotimaiset tv-asematkaan kovin kunnialla hommasta ole selvinneet, katselevat ilmeisesti toistensa uutislähetyksiä ja pöllivät jutut niistä. BBC Worldiä katsellessa saa jopa jotain uuttakin tietoa. Zeesus...

    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    no, jostainhan Sonerankin pitää rahansa saada... kun tuntuu näinä aikoina olevan vähän vaikeeta.



    SariKeskinen kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siis olisiko Soneran pitänyt tarjota terrorismiuutiset asiakkailleen ilmaiseksi vain sen takia, että ihmisiä on kuollut ja USA on kaaoksessa? Ei kai nyt Soneraa voida moittia siitä, että se tarjoaa asiakkailleen tietoa ja vielä pyytää rahaa tästä tiedosta? Veikkaisinpa, että aika moni uutistoimisto on tahkonnut rahaa koko jutulla paljon enemmän kuin Sonera muutamalla tekstiviestillä - ja eikös tässä nyt periaatteessa ole ihan sama asia kyseessä. Ei varmaan USAankaan puolella tyhjätaskuksi jäisi, jos olisi tarjota sopivaa videonpätkää tai päteviä vihjeitä jollekin isolle tv-yhtiölle.

    Lähetysten sisällöstä vielä: ei todellakaan ole mikään ihme, että sisällöt muistuttavat tosiaan kun kaikilla tv-uutisilla on käytännössä samat lähteet. Typeryyden huippu mielestäni on sen sijaan se, että kun tällaista tapahtuu, mistään muusta ei sitten välitetäkään kertoa. Voisi nyt edes YLE lähettää muitakin uutisia välillä, sillä kun siihen olisi velvoitekin.



    Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nojoo, mielestäni suutari pysyköön lestissään, eli Sonera voisi keskittyä tekemään tehtäväänsä teleoperaattorina ja antaisi uutistoimistojen ja muiden asiansa osaavien mediatalojen tuottaa uutisia. Mielestäni tekstiviestiuutisilla rahastaminen on tuollaisessa tilanteessa hieman arveluttavaa, homma olisi ymmärrettävämpää jos Soneran toimintaan kuuluisi normaalistikin asioista uutisoiminen ja / tai olisin uutispalvelua kännykkääni tilannut, mutta jos sopivan kriisin kohdalla aletaan välittömästi tekemään bisnestä jostakin katastrofista, on tuollainen toiminta mielestäni aika häikäilemätöntä.



    SariKeskinen kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toisaalta voisi ajatella myös, että koska Soneralla on jo olemassa uutispalvelu ja näin ollen Soneran tehtäviin kuuluu myös uutisvälitys, on Soneralla myös oikeus mainostaa palveluaan. Ja paras hetki mainostaa uutispalvelua on tietysti silloin, kun ihmisten tiedonjano on pahimmillaan. Osoittaako se sitten häikäilemättömyyttä vai palvelualttiutta, siitä voidaan tietysti olla monta mieltä...



    Jate kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo ja ihan kun kaupalliset tv-uutiset eivät elä katastrofeilla... veikkaanpa että mainosaika maksaa aika roimasti tällä hetkellä.

    Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös kaupallisten tv-uutisten ym. pääasiallinen liiketoiminta ole tuottaa nimenomaan uutisia? Eli katastrofeista uutisointi on heille normaalia bisnestä, mutta kritisoinkin sitä, että teleoperaattori ryhtyy sopivalla hetkellä (kun hommassa tuoksahtaa raha) uutistoimistoksi (minun näkökulmasta, en ole soneralta minkäänlaisia uutispalveluita koskaan tilannut) ja alkaa mainostamaan toimintaansa tekstiviestein, mikä sekin on käsittääkseni rajoitettua, eli kuluttajalla pitäisi olla mahdollisuus olla vastaanottamatta moista mainontaa puhelimeensa.

    SariKeskinen kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös sellainen toiminta, jolla mainosten tulon voi estää, olekin olemassa? Itselläni ei ole Soneran liittymää, muta tuttavani ainakin löysi puhelimestaan "tiedotepalvelu"-valikon, jonka pois päältä kytkeminen lopetti myös mainosten tulon. Tietysti jos näin on jo tehty, on asiatonta, että mainoksia silti lähetetään. Siinä tapauksessa kannattanee ottaa yhteyttä Soneraan.

    Lisäksi uskoisin kyllä, että Sonera ei tuota itse uutisia, vaan tilaa ne STT:ltä ja muokkaa sitten sopivaan muotoon, kuten käytännössä kaikki tämän maan muutkin mediat tekevät. Kyseessä on siis uutistenvälitys, ei uutistoimistotoiminta. Ja koska tekstiviestipohjaista uutistenvälitystä Sonera on harjoittanut jo ties kuinka kauan, ei mielestäni voida sanoa, että Sonera olisi yhtäkkiä päättänyt ruveta uutistoimistoksi nyt, kun kerrankin on sopivaa jutuntynkää tarjolla. Sitä paitsi: kun Sonerankin toiminta on puhtaasti kaupallista, on kai katastrofilla bisneksen tekeminen hyväksyttävää myös Soneralle, kun se kirjoittajan mielestä oli hyväksyttävää kaupallisille tv-uutisillekin.



    Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No johan on sitkeää vääntämistä; halusin kritisoida kommentillani sitä, että MIELESTÄNI on moraalisesti arveluttavaa alkaa katastrofin hetkellä mainostamaan uutispalvelua tekstiviestein asiakkaille, jotka eivät minkäänlaista uutispalvelutoimintoa ole tilanneet. Jokainen tietysti toimii oman moraalikäsityksensä pohjalta ja tuollainen toiminta voi olla hänen mielestään ihan normaalia ja oikeutettua, mutta MINUN mielestäni ko. toiminta on hieman röyhkeää.

    Koska alkaisi näyttämään siltä, että tästä saattaisi syntyä keskustelu Moraalista ja Arvoista, siirretään keskustelu Palasokerin Foorumiin arvokeskusteluryhmään niin ei täytetä Kimmon alunperin ytimekästä artikkelia kiistelyllä omista arvoista ja näkemyksistä uutisoinnin eettisyydestä tms.



    KimmoVesajoki kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uuden aamun valjettua aletaan mediassa hiljalleen arvailla terrori-iskujen tuhojen määrää niin kuolonuhreissa kuin rahassakin mitattuna. Ylen aamu-uutiset lainasivat ilmeisesti BBC:ltä lukunsa: Pentagonissa pelätään yli 800 ihmisen saaneen iskussa surmansa, WTC:n iskujen yhteenlaskettu "body count" on arvioiden mukaan kymmenissä tuhansissa. Eli voinen samantien kumota juttuni ingressin sanan "todennäköisesti" esim. sanalla "ylivoimaisesti". Onhan tuo koko ingressi muutenkin aika hetken huumassa kirjoitettu kun koko kappale on yhtä lausetta ja siitä saa kuvan että myös Pentagon sijaitsisi New Yorkissa, vaikka sehän sijaitsee tietysti Washingtonissa (D.C.). Jutun linkeistä huomasin antoisimmaksi C-SPANIN, jonka sivuilta voi seurata C-SPANIN kanavia livenä ja vielä kohtuullisella laadulla.

    Jate kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Strategic Forecast osoitteessa
    http://www.stratfor.com/
    on tällaisiin tilanteisiin keskittynyt saitti (mm. antoi ajanmukaista tietoa Belgradin pommitusten aikana)

    Lisäksi saitilta löytyy pidempiä tilanneanalyysejä ja taustoja.



    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja mitä jälkeä syntyykään, kun ihminen hyppää WTC:stä. VAROITUS: EI HERKILLE IHMISILLE!!! KATSO OMALLA VASTUULLA!!! http://members.surfeu.fi/tombesan/wtc-jumper.jpg


    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ensi viikolla tulee vuosi kuluneeksi WTC:n iskusta ja paljon on siinä ajassa tapahtunut. Aiheen noustessa taas päivittäin uutisotsikoihin alkaa itseä mietityttämään haluanko seurata näitä tapahtumia uudelleen. Luvassa on joka tapauksessa tuntikaupalla vyörytystä useamman kanavan voimin, eikä uutisoinnilta voi varmastikaan välttyä ellei sitten lähde viikoksi uutispimentoon kesämökille...

    Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mitähän viikkoa se Kimmo oikein elää vai eikö lineaariseen aikaan voi enää uskoa? :) Ainakin itse olisin sitä mieltä että ensi keskiviikkona (siis tällä viikolla) tulee kuluneeksi vuosi tuosta WTC tuhosta. Näiden vanhempien artikkelien päivämääriin ei muuten kannata ihmeemmin luottaa kun nämä jouduin aikoinaan käsin siirtämään toisesta tietokannasta tähän uuteen eikä oikein jaksanut yli sadan artikkelin päivämääriä käsin kopioda. Tämän artikkelin voisin tosin fixata kohdalleen ettei ylenmääräisesti aiheuta hämmennystä.

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh heh, mä näköjään elän rinnakkaistodellisuudessa viikon tätä todellisuutta jäljessä. Eli selityksenä tarjoan maanantai-aamua, ei ollut näköjään vielä lähtenyt tämä viikko käyntiin...