Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

America - Land Of Freedom No More?

Purppana kirjoitti noin 23 vuotta sitten (2 kommenttia)
Jenkkilässä paukkuu. On tapahtunut kauheita, terroristit (joita myös USA:n valtio rahoittaa, mikäli se kohde heille sopii) ovat hyökänneet pyhään maahan. Mutta mikä hajosi palasiksi nopeammin kuin WTC? First Amendment, sepä se.

Mitäpä valtio tekee? No otetaanpa vähän yksilönvapauksia pois omilta kansalaisilta. Nytpä on siihen hyvä hetki, kun kaikkia pelottaa. Kyllähän kaikki ymmärtävät että tämä on terroristien vika. Vai onko? Ovatko ne terroristit yhtäkkiä kongressissa?

"We´re in a new world where we have to rebalance freedom and security, we´re not going to have all the openness and freedom we have had."

-House Democratic Minority Leader Richard A. Gephardt, D-Mo.

Niinpä niin. Hyvinpä tuntuu olevan historia hallussa. Mitähän se partasuinen setä joskus aikaisemmin samassa maassa sanoikaan?

"The two enemies of the people are criminals and government, so let us tie the second down with the chains of the constitution so the second will not become the legalized version of the first."

-Thomas Jefferson

Yhtäkkiä ollaankin rajoittamassa oman kansan elämää. Eikös tässä pitänyt rankaista terroristeja, eikä uhreja. Kyllä varmasti jo syylliset hykertelevät tyytyväisenä, kun saatiin jo USA:n valtio oman kansansa kimppuun. Taisivat saada enemmän kuin toivoivatkaan.

Kovasti siellä nyt puhutaan salakuuntelusta, kryptografian rajoittamisesta. Niin, kyllähän se terroristit heti alkavat käyttää salausta jossa on ihan oma takaovi NSA:lle. Ihan varmasti, pyytäkää vain kiltisti. Keneltäköhän tässä ollaan viemässä oikeutta yksityisyyteen? Ettei vaan olisi oma kansa kohteena? Voisi kuvitella että oikeuksia, joita on ylläpidetty ja joista on taisteltu satoja vuosia ei näin äkkiä heitettäisi kaivoon. Olen kai sitten naiivi kun näin ajattelen.

Mutta ei, kyllä sen on oltava näin. Sota päällä ja kaikki. Täytyyhän sen nyt sota olla, kun herra Bush testostreronia uhkuen niin tv:ssä sanoo. Ei nyt takerruta pikkujuttuihin, kuten siihen että kukas se vastapuoli olikaan? Sama se kai on, kunhan nyt jotain rättipäitä hengiltä saadaan. Ja päästään vähän pullistelemaan. Eikä sitten tarvitse kenenkään sitä Vietnamia mainita, jooko. Kaikki sodathan aina voitetaan.

Juttu on hyvä lopettaa toisen unohdetun amerikkalaisen viisaisiin sanoihin:

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither
liberty nor safety."

- Benjamin Franklin

Oli siellä fiksuja setiä joskus, harmi että ne kaikki ovat jo kuolleet aikaa sitten.


+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaahah, no nyt on taas kyllä maailmanloppu lähellä kun länsimaisen individualismin kaikkein pyhintä eli yksilönvapautta uhataan näin huonoin perustein. Ei perkele, eihän sitä saa rajoittaa hitustakaan turvallisuuden tai minkään muunkaan nimissä. Ei varsinkaan yhteisen edun! Kaikkihan me tiedämme että yksilön etu on yhteistä etua paljon tärkeämpi, eikö niin? Kaikki yhden ja yksi itesensä puolesta! Jee, jee lähdempäs tästä ryöstämään pankin...



    EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Poliitikot tekevät toinen toisensa olemassaolon mahdolliseksi. Veivaavat veroja ylös alas, aloittavat ja lopettavat sotia.

    Lienee jonkun verran varoittavaa ajatella, että USAn kansa on niin itseriittoinen, että lähes puolet kannattaa Bushin "diplomatiaa."

    Heiluriliike alkaa mennä vasemmalle, jossei nyt ihan 2004 vaaleissa, niin ainakin 2006. Silloin pressalla ei ole kongressin tukea enää.

    Nähdään miten menee. Presidentit ovat ainoita politiikkoja joissa olen edes joskus äänestänyt voittajaa. Kansanedustajaehdokkaani aina häviävät.