Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Bronze Doré Promo 2002

AlexHell kirjoitti noin 20 vuotta sitten (7 kommenttia)
Käsiini sattui varsin mielenkiintoinen tuotos: hyvin tuoreen Jyväskyläläisbändin, Bronze Doré, ensimmäinen Demo_Promo_mikälie_single, joka kuulostaa kuitenkin yllättävän kypsältä.

Porukka on ollut kasassa vasta vuoden 2001 alusta, ja siitäkin ajasta suurin osa on kulunut sopivien muusikoiden etsimiseen. Tarkempi perehtyminen levyllä soittaviin muusikoihin osoittaakin, että lainamuusikoita on käytetty. Taustavoimista löytyykin kokenutta kalustoa Clarityn riveistä: Tepu W, Mikko Hallberg, Vesa Huotari, Sami Poimala... Sehän selittääkin tuotoksen kypsyyden. Mutta hetkinen, Sami ja Vesa näköjään jatkavat nykyisessäkin kokoonpanossa eli pojat varmaan kaipaavat vähän rauhallisempaa vastapainoa Clarityn power/progemetallille.

Mutta itse asiaan. Levy koostuu kahdesta kappaleesta, joista ensimmäinen, Crumbles, on ...hmm.. hyvin vaikeasti lokeroitava biisi. Periaatteessa rauhallinen, balladinomainen, mutta kertosäkeissä raskaat kitaravallit puskevat lävitse. Parittomat tahtilajit tuntuvat olevan hallussa tälläkin kokoonpanolla.
Saaran, joka myös hoitaa kitaraosuudet tässä biisissä, laulu on kaunista kuunneltavaa. Hyvin herkkää.

Toinen biisi on sitten vähän menevämpi. Hyvin rokkaava, Fragile, joka saa jalan polkemaan tahtia ja suupielet tapailemaan laulusäveliä. Väliosa on hyvin mukaansa tempaava ja kaiken kruunaa pureva kitarasoolo, jonka keskellä on akustisella kitaralla soitettu pätkä! Tämäpä mielenkiintoista.

Jonkun verran näitä uusia proge pop/rock/metalli bändejä kuunnellessa tulee mieleen, että luultavimmin useimpien esikuva, Dream Theater on jäämässä nuorempien jalkoihin. Ja hyvä niin. Tietysti tällä(kin) bändillä on vielä matkaa vastaavaan soittotaitoon ja soundiin, mutta sävellykset, ne puhuvat puolestaan. Kun muusikot eivät ole tunnettuja pelkästä teknisestä virtuositeetista, voi kaikessa rauhassa keskittyä Musiikin tekemiseen.

Levyltä jäi ehkä kaipaamaan vain taustalauluja. Tuplauksia oli käytetty erittäin vähän, minkä johdosta laulu kuulostaa hieman ontolta ja kevyeltä. Tietysti soundit eivät ole huippuluokkaa, mutta ottaen huomioon, että levy on tehty "autotallidemona", laatu on todella hyvä.

Biisit löytyvät mp3-formaatissa osoitteesta http://www.mp3.com/bronzedore/. Levyä voi myös tilata itselleen, sähköpostia osoitteeseen bronzedore@bronzedore.com. Kannattaa tilata, kansitaidekin on tällää poppoolla kohdallaan.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sattuipa tuo levy viimein minunkin soittimeen ja aika pitkälle olisin samoilla linjoilla Aleksin kanssa. Lisäisin kuitenkin erityismaininnan noista sävellyksistä, sillä harvoin kuulee tällaiselta "autotallidemoja" kyhäävältä bändiltä niin kypsiä sävellyksiä, että niissä oikeasti on koukkua, joka tarttuu kuulijan korvaan. En tarkoita tällä joitain yksittäisiä kohtia vaan nimenomaan kokonaisuuksina nämä biisit ovat erityisen toimivia. Kovasti ihmettelen jos tämän promosinglen myötä ei levy-yhtiöitä ala kiinnostamaan yhteistyö Bronze-porukan kanssa. Tosin olen ihmetellyt ennenkin, varsinkin levy-yhtiöitä...  Soundeista sen verran että vaikka Aleksi niitä hieman moittiikin "ei-niin-huippuluokkaisiksi", on sinkun soundimaailma kuitenkin melkoisen harppauksen edellä perusdemotasosta, varsinkin kun olen jotain vihiä saanut äänityslaitteiston ammattilaisuudesta. Pitäisikin varmaan haastatella Vesa Huotaria ja tehdä juttu siitä, miten rakennetaan budjettiluokan kotistudio (toisaalta ei ole ollenkaan varmaa että paljastaako soundivelho taikojaan...).  Lisää biisejä narulle ja bändi keikoille. Näin on näreet.

  VeZku kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä tässä sen verran oikaista tuota Jaken tekstiä, että osallisuuteni Bronzen demon äänityksissä rajoittuu pelkätään rumpujen ja basson äänitykseen.

  Loppu on Saaran ja Samin käsialaa..

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, no kunnia tietysti niille joille se kuuluu. Mutta kyllä mä uskoisin että rumpujen ja basson soundilla on jonkin verran tekemistä kokonaisuuden toimivuuden kannalta, varsinkin rummuilla on helppo saada sellainen "betonikellarisoundi" jos ei niitä äänitä hyvin.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin uuden kokoonpanon rumpalina on tietysti hirveä into päästä tekemään demopromoa, missä itsekin pääsisi "ääneen". Biisejä on kertynyt jo mukavasti ja uusia kehitellään koko ajan. Vielä kun joku levy-yhtiökin älyäisi kiinnostua... Ehkä teemme uutta materiaalia julkaisukelpoiseen kuntoon vielä ennen kesää niin saamme vakiintuneen kokoonpanon ääneen.

  -T-

  VeZku kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, jep.. Tarkoitus olis aloittaa Bronzen seuraavan CD:n nauhoitukset 29.3.02 ja se tulee olemaan "tayspitkä" levy..

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tiedä sitten mihin tarkoitukseen tulevia tuotoksia käytetään, mutta IMHO kannatan kunnon studiota, jos virallista julkaisua tehdään. Enkä tällä kommentilla halua aliarvioida Veskun kotistudion tasoa ;)

  Jokainen kuitenkin tietää että kotona ei saa tarpeeksi hyvää jälkeä, ellei satu omistamaan monen kymppitonnin vehkeitä.

  Luultavasti kuitenkin kaikki biisit purkitetaan ja valkataan parhaat seuraavalle promolle/mille_lie_lätylle.

  T: Levytyssopimusta odotteleva rumpalihulttio

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rumpupohjia on äänitetty koko päivä. 5 biisiä saatiin tehtyä ja huomenna jatketaan. Kippis.