Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kiinassa kaikki on suurta

KeysWiz kirjoitti noin 22 vuotta sitten (3 kommenttia)
Ensin kiinalaisten piti rakentaa muuri. Seuraavana vuorossa on pato, joka ei jätä ketään kylmäksi. Paitse ehkä ne ihmiset, jotka jäävät kodittomaksi.

Jihuu, Suomeen tulee lisää ydinvoimaa! Vaan osataan sitä muuallakin ratkoa energiapoliittisia kysymyksiä.

Suuressa viisaudessaan kiinalaiset ovat keksineet, että heillähän virtaa vuorilla paljon vettä. Se kun padotaan ja laitetaan voimalaitos kylkeen, niin johan vain saadaan helppoa ja ekologista sähköä!

Ja kun jotain ryhdytään rakentamaan, niin rakennetaan sitten kunnolla. Eihän pato ole mitään, jos sen korkeus ei ylitä 100:a metriä. Ja kun laitetaan 185 metriä niin johan on kansan päättäjillä isot mu**t.
Yleensä kun patoja rakennetaan, siinä syntyy myös tekojärvi ikäänkuin oheistuotteena. Tällä kertaa "vain" 600 km pitkä.

Epäoleellista on tietysti mainita, että kun puhutaan muinaishistoriallisesta alueesta ja jokilaaksoista, niin alueelta löytyy tällä hetkellä

satoja kyliä
kymmeniä kaupunkeja
satojatuhansia hehtaareja viljelymaata
useita esihistoriallisia rakennuksia (temppeleitä yms)
ja kaikki nämä ovat siis jäämässä vetten alle. Kyllä siinä riittää tulevaisuuden arkeologeilla ihmettelemistä.

Kiinassahan ei tunnetusti asu paljon ihmisiä. Eikä asutus ole tiheää; tällä veden alle jäävällä alueella asuu vain vajaat pari miljoonaa ihmistä, joden pitäisi löytää uusi koti.

Tässä vaiheessa toimittaja ei saa enää järkiperäisiä lauseita aikaiseksi. Tarjoan vain pari linkkiä - heille jotka kestävät lukea lisää.

http://www.threegorgesprobe.org/ http://www.probeinternational.org/pi/3g/index.cfm http://www.zhb.gov.cn/english/news_detail.php3?id=1111 http://www.chinaonline.com/refer/ministry_profiles/threegorgesdam.asp


+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän tuo kieltämättä aika mykäksi veti kun aiheesta näin jonkun tv-dokumentin. Vanhempi polvi tietysti osaisi varmaan kertoa entisen Neuvostoliiton ajalta vastaavanlaisista järjettömyyksistä kun maa toimi suunnitelmataloudessa, eli kun joku paroni keksi virastossaan että tähän kahvitahran kohdalle voisi laittaa vaikka ympyrän muotoisen eläintarhan keskelle Siperiaa, jonka halkaisija on 100 km, ei tätä päätöstä enää missään portaassa kyseenalaistettu. En tiedä miten systeemi tuolla Kiinassa toimii, mutta olisi helppo kuvitella että sielläkin tiettyyn virkamiesasemaan nousseet ihmiset eivät voi enää työtään menettää vaikka lepakotkin olisivat jättäneet vintin elinkelvottomana. Sitten kun systeemi vielä kannustaa "mind your own business" mentaliteettiin niin ihmekös tuo että tuollaisia rakennellaan.

  Käsittääkseni maailmalla ei olla pelkästään huolissaan muinaiskohteiden ja asuinmaiden tuhoutumisesta vaan luonnon sopeutumisesta noin ratkaisevaan muutokseen, eli tällä suuruudenhullulla idealla saattaa olla arvaamattomat vaikutukset koko alueen ekosysteemiin, koska muutokset vaikuttavat niin suurella alueella. Saas nähdä minkälainen pommi tuosta viritelmästä lopulta tulee.

  KeysWiz kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, alueella elää kuulemma monia uhanalaisia eläimiä, mm lintuja.
  Lisäksi joskus arveltiin jopa ilmaston lämpenemistä tuon johdosta.
  Ja voimalaitoksen toimivuuden asettaa kyseenalaiseksi se, että Yangtse on aika kookas virta ja virran matkassa siirtyy myös kiinteää ainesta jonkun verran, että mitenkähän pian on turbiinit tukossa...

  Ja mikä on onkaan sopivampi terroristikohde kun tuollainen rakennelma ;/

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, tämän tyyppiset neronleimaukset eivät ole Kiinassakaan mitään uutta. Jo itse Mao suuressa viisaudessaan määräsi kaikki Kiinan maaviljelijät pelloilleen kattiloita paukuttelemaan, jotta kiusalliset linnut saataisiin hätystettyä niiltä pois arvokasta viljaa syömästä. Pari miljardia (tai jotain...) maanviljelijää alkoikin tuumasta toimeen ja sehän tuottikin halutun tulokset. Lintu-raukat pysyttelivät hädissään lennossa kattilanpaukuttelijoilta karussa, kunnes tippuivat hengettöminä pelloille voimien loputtua. Mao oli tyytyväinen, mutta huonona puolena mainittakoot että seuraavina vuosina madot ja muut tuholaiset söivät maanviljelijöiden sadon ympäri maata kun ei ollut lintuja pistelemässä tuholaisia poskeensa. Siitä taasen seurasi maanlaajuinen nälänhätä, johon kuoli valtavat määrät ihmisiä. Että semmoista löytyy muunmuassa tämän maan historiasta. Mutta kuten Jake jo tuossa totesikin, ei Kiina ole mikään poikkeus näissä tyhmissä päätöksissä vaan kyllä sitä muuallakin osataan!