Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Paikallisbusseilla romurallia?

Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten (1 kommenttia)
Moni päivittäin paikallisbusseja käyttävä varmaankin tietää mistä on kyse. Kuskit ovat töykeitä ja palvelu pelaa joka saralla mahdollisimman huonosti. Kaluston kuntokin on mitä on. Näin on asia myös Jyväskylässä.

Vastikään uutisoitiin Jyväskylän liikenteen ostaneen Korhosen linjat Oy:n koko osakekannan. Ihmetyttää vain miksi. Jos kerran rahaa on ostaa 250 000 euron liikevaihtoa pyörittävän yrityksen osakkeet, niin miksi ei voida investoida kovassa käytössä olevan paikallisliikenteen kalustoon? Tänään linja 28:n autosta puuttuivat ilmeisesti iskunvaimentimet ja jousitus kokonaan, sen verran kovasti jokainen sentin syvyinen kolo tiessä tärisytti ja kolisutti autoa, eikä kannettavan cd-soittimeni puskurimuisti pysynyt enää mukana. Ilmastointi ei yleensä toimi ja viimeksi eilen linja 36:n autossa stop-nappulat eivät toimineet lainkaan.

Talvisaikaan autoissa on tajuttoman kylmä ja kuski vielä yleensä pitää keskiovia auki niin kauan kunnes viimeinenkin mummo on päässyt etuovesta sisään. Ovien tiivisteet ovat luonnollisesti nähneet parhaat päivänsä jo aikoja sitten. Kuljettajien asiakaspalvelu vaihtelee laidasta laitaan ja samoin myös ajotaidot. Eräällä etelä-eurooppalaisen näköisellä kuljettajalla on kaasujalka hyvin herkässä ja vauhtia Lohikosken läpi ajaessa on ollut arviolta 70 km/h. Suosittelen turvavöitä linjaan 27.

Muutama viikko sitten eräskin kuljettaja ajoi huolimattomasti pysäkille, jonka seurauksena eturengas osui reunakiveykseen ja rikkoutui. Läheltä piti -tilanteitakin on ollut useita. Viimeksi eilen linja 22:n kuljettaja oli vähällä ajaa Väinönkadun ja Harjukadun risteyksessä erään henkilöauton perään, vaikka varmasti näki selvästi, miten henkilöauton kuljettaja jäi odottamaan oikealta tulevaa liikennettä. Toivoa sopii että läheltä piti -tilanteet jäävät myös sellaisiksi. Itse pyrin kaasuttamaan mahdollisimman nopeasti alta pois, jos näen Jyväskylän liikenteen auton taustapeilistä.

Toki hyviä ja kohteliaita kuskejakin on, ja osa autoista toimii kuten pitääkin, mutta kyllä matkustajan pitää mielestäni saada hyvää palvelua eikä paikallisbussin kyydissä pitäisi olla mitään aihetta pelätä henkikultansa puolesta.

+/- saldo : 0 |

    KeysWiz kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Varsinkin, kun kuuleman mukaan Jväskylässä on Suomen kalleimmat paikallisliikenteen maksut. Tai oli ainakin joku aika sitten. Ja euro-muutoksen myötähän kaikki hinnat ovat vain nousseet...

    Itse en ole jkl:n paikallisbusseja käyttänyt kertaakaan, että en tiedä... mutta taitaapa jäädä käyttämättä jatkossakin.