Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

TOP 10 lista: Jyväskylän ruokaravintolat

KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten (5 kommenttia)
Näin Juhannuksen alla on hyvä tarjota ainakin Palasokerin Keskisuomalaisille lukijoille puolueeton arvostelu Jyväskylän ruokaravintoloiden tasosta. Seuraavassa kymmenen parasta!

Kun itse muutin Jyväskylään vuonna '97, aiheutti kaupungin ruokatarjonta lievän pettymyksen. Näennäisesti safkapaikkoja oli tarjolla paljon ja valinnan varaakin näytti olevan, mutta kokeilu osoitti etenkin etnoruokapaikat huonotasoisiksi. Onneksi tilanne on tästä korjaantunut ja nyt Jyväskylästä voi löytää helposti hyviä ruokaravintoloita. Tässä niistä mielestäni kymmenen parasta:

1. Ravintola Memphis
Erinomainen ruoka, erinomaisella palvelulla höystettynä. Mukavassa miljöössä on kiva käydä lounaalla, varsinkin kun ravintolan sijainti on niin erinomainen: ydinkeskustan keskustassa! Suosittelen etenkin Memphis Burgeria lounaaksi ja päälle Cafe Mocca. Arvosana 10.

2. Ravintola Subway
Kaikki varmaan miettii nyt että mikä on miehellä vialla kun pikaruokapaikka pääsee tällaiselle listalle ollenkaan, puhumattakaan 2. tilasta! Mutta minkäs teet, minä rakastan Subwayn leipiä. Ihastuin niihin aikoinani Amerikassa ja ihan yhtä hyville ne maistuvat Suomessakin. Arvosana 9.

3. Ravintola Kissan Viikset
Tässä ravintolassa on tyyliä ja ruokakin on erinomaista, ei pahaa sanaa sanottavana vaikka hinta on tosin korkea. Arvosana 9.

4. Ravintola Amarillo
Hyvää Tex-Mex sapuskaa ja kiva terassi, joka on varsinkin aurinkoisina kesäpäivinä vailla vertaa. Arvosana 8,5.

5. Ravintola Oysterix
Tarjolla erinomaisia meren antimia, ainoa haitta on korkea hinta. Arvosana 8,5.

6. Pizzeria Maria
Kaupungin paras pizzeria, isot ja halvat pizzat, ei varmasti jätä nälkäiseksi. Arvosana 8.

7. Rodin Pizza ja Kebab
Kaupungin toiseksi paras pizzeria, taas tarjolla isot ja halvat pizzat. Suosittelen kokeilemaan myös Rodin Spesiaali-pizzaa sekä erinomaisia Kebab-annoksia. Arvosana 8.

8. Ravintola Salsa-Orkidea
Mukava valikoima ruokia eri puolilta maailmaa, hyvän alun jälkeen aistittavissa hieman heikentynyt laatu niin tarjoilun kuin annostenkin suhteen. Arvosana 7,5.

9. Ravintola Gengiskhan
Viihtyisä kiinalainen ravintola, vaikka käyttääkin saarioisen pakastevihanneksia annoksissaan. Luonas seisovasta pöydästä on kokeilemisen arvoinen kun kaipaa vaihtulua. Arvosana 7,5.

10. Ravintola Vihreä Haltiatar
Tarjoaa perinteistä suomalaista ruokaa edullisin lounashinnoin, mukava ilmapiiri. Arvosana 7,5.

Erikoismaininnan saa Kasvisravintola Katriina, joka tarjoaa hyvää kasvissafkaa edullisin hinnoin. Ennenkaikkea hattua pitää nostaa rokealle liikeidealle. Toivottavasti saa riittävästi asiakkaita näinkin pienessä kaupungissa.

Hyvää safkaa on toki tarjolla myös muualla. Jätin tarkoituksella pois ökyravintola Ranskalaiset Korot, kun en ole riittävän pätevä arvioimaan gourmet-annoksia. Parhaat näköalat tarjoaa tietysti Ravintola Vesilinna harjun vesitornissa, eli sinne vaan kaikki turistit. Ruokakin on hyvää! Ravintola Figaro on myös hyvä ja Old Brick's Inn on yksi parhaista niille, jotka haluavat hyvän valikoiman myös ruoan alas huuteluun... :)

Kommentoikaa toki ja kertokaa omat mielipiteenne. Pyrin saamaan aikaiseksi myös koosteen sokrun ravintolaoppaaseen juhannuksen jälkeen. Hyvää Jussia kaikille!


+/- saldo : 0 |

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Salsa-Orkidean taso on kuin onkin pudonnut aika paljon. Viimeksi siellä käydessämme saimme odottaa ruokaa reilusti yli puoli tuntia. Myös paljon mainostettu Blomstedt sortui huonoon palveluun, kun kukaan ei tullut puoleen tuntiin vastaanottamaan tilaustamme. Jossain suuren maailman hienoissa ravintoloissa tällainen lienee ihan etikettiin kuuluvaa, mutta ei Suomessa. Amarillosta unohdit mainita korkeat hinnat. Siellä join elämäni kalleimman oluttuopin. Ovat vissiin kopioineet hinnastonsa norjalaisilta kollegoilta...

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Amarillosta vielä varoitus, ettei kannata ottaa sydänvikaisia ystäviä mukaan. Jos kamusi sydän nimittäin ottaa ja pysähtyy kesken safkan niin henkilökunnalta ei muuta apua tipu kuin kyselyä siitä että kukas nyt laskun maksaa. Jos nyt kuitenkin menet, niin ota oma puhelin mukaan siltä varalta että ambulanssia tarvitsee. Sitäkään kun ei välttämättä tule ennenkuin lasku on varmasti maksettu, myös siltä lattialle kuolleelta kaverilta.  Perustuu tositapahtumiin.

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se täytyy kyllä myöntää (kuten kommenteista ilmi käy) että myös Jyväskyläläisiä ravintoloita vaivaa se samainen kotimaassamme valitettavan yleinen ongelma eli huono palvelu. Oikeastaan vain Memphisissä ja high-end ravintoloissa, kuten Kissan Viiksissä voi Jyväskylässä saada hyvää palvelua. Amarillo on hyvä esimerkki täydellisestä palvelun puuttumisesta. Veikkaan, että on siinä mennyt tänäkin kesänä varsinkin monelta turistilta burritot väärään kurkkuun Amarillon itse-palvelu-terassilla istuskellessa...

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämän listan koostumus on herättänyt puhetta myös kotipuolessa, joka palautti mieleeni erään kiinnostavan episodin listan ravintolasta #8 eli Salsa-Orkideasta.

  Kyseessä oli kyseisen kanttiinin kasvisvarras, joka oli niin pahaa että se piti palauttaa takaisin keittiöön. Kokin idea grillatuista kasviksista oli nimittäin se, että laitetaan raakaa kesäkurpitsaa, herkkusieniviipaleita säilykepurkista ja raakaa sipulia vuoronperään vartaaseen ja tarjotaan se kylmien ja märkien tomaattimurskassa uivien pakasteranskalaisten kanssa!

  Palautimme kyseisen ruoan ilman suurempia valituksia takaisin ja tarjoilia kysyi kohteliaasti haluaisimmeko syödä jotain muuta talon piikkiin kun emme tätä luomusta sulattaa. Tilasimmekin sitten jotain muuta, mutta saimme odottaa ruokiamme reilusti yli tunnin.

  Tiedä häntä oliko kyseessä jokin protesti vai miksi ruoan tulo kesti näin pitkään, mutta täytyy kyllä todeta ettei kyseinen ravintola olisi ehkä sittenkään mahtunut top 10 -listalleni jos olisin tämän muistanut...

  Anonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  se on todella paha ruoka !

  haha ha toivo Tuomas