Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hifi-huonekalut - Timantti 800 huonekalusarja

MikkoRauhamala kirjoitti noin 23 vuotta sitten (3 kommenttia)
Vanha kirjahylly sai väistyä kun meille päätettiin hankkia uusi TV-taso ja ensimmäiset osat uutta olohuoneen huonekalusarjaa. Meidän perheen päättäjä oli puolestani päättänyt ettei meille hankita mitään Sotkan halpistavaraa vaan kunnolliset kalusteet joita voidaan sitten tulevaisuudessa laajentaa ja päivittää tilanteen mukaan. Minä taas sain määritellä mitat ja kotiteatterivaatimukset.

Meille oli haettu nippu esitteitä joista sitten aloimme katsella sopivia. Jostain syystä valikoima painottui Vepsäläisen edustamiin merkkeihin, johtuisiko sitten laadusta. Pätevissä ja päivitettävissä kalustesarjoissa on esitteen mukana osaluettelo josta löytyvät osat palanen kerrallaan, koot ja hinnat. Näistä sitten piirtelimme A4 ruutupaperille sopivan kokoisia järjestelmiä. Tyttöystävältäni meinasivat mennä hermot luetellessani erilaisia kotiteatterivaatimuksiani, kuten kaiuttimien sijoittelua ja sitä, että haluaisin subbarin n. 1,5 metrin korkeudelle eli tason päälle. Ongelmia tuo myös se että kokonaisuuteen pitäisi mahtua jostain syystä myös iso lasikaappi… Tästä aiheutuu sellainen tilanne, että kaiutin saattaa joutua kulmaan kuoppaan eli sointiin vaikuttaa takaseinän lisäksi sivuseinä. Eli symmetrisyyden vuoksi sellainen pitäisi olla molemmin puolin tai jotain...

Siitä lähdetään, että TV-taso on riittävän kookas 32 tuumaiselle laajakuva-TV:lle, sitten kun sellainen meille joskus hankitaan. Tason pitää olla myös riittävän syvä ettei sitä pidä kuvaputken takia vetää kauheasti seinästä erilleen. 32-tuumaisessa laajakuva TV:ssä on todella syvä kuvaputki ja tietysti leveä ruutu joten se karvalakkimalli ei tietysti käy, pitää ottaa se isompi ja kalliimpi. Vanha 28” normaalitelkkari siinä näyttää nyt pieneltä mutta tulevaisuuteen siis varaudutaan. TV:n pitää olla vapaasti pöydällä eli päälle ja heti sivuille ei tule hyllyjä ja rakennelmia. Tuuletus toimii paremmin ja TV voi hyvin. Esitteessä oli kammottavia kuvia siitä miten TV ja hifilaitteet oli sullottu ja koteloitu pieniin rakosiin. Ei kunnollista tuuletusta: laitteiden käyttöikä lyhenee dramaattisesti ja aiheutuu suurempi tulipalovaara. Selvästi rahamiesten asetelmia, minulla ei ole varaa pilata kalliita koneita.

Muutaman tunnin esitteiden selailun ja piirtelyn jälkeen päädyimme kotimaiseen P. Rotola-Pukkila Oy:n Timantti 800 sarjaan jota edustaa ainakin Vepsäläinen. Alkuperäisistä piirroksistamme piti hieman antaa periksi sillä kokonaisuus uhkasi tulla liian kalliiksi kertaostoksena. Periaatepäätös lisäosien hankkimisesta kohtuullisen ajan sisällä on kuitenkin tehty. Toisaalta, pääkaiuttimet varmasti soivat erilailla onton lipastotason kuin kaiutinjalkojen päällä. Uskoisin ainakin laatikon kumisevan. Jonkinlainen pehmuste välissä saattaa auttaa? Kaiutinjalkojen osto on nyt edessä, myöhemmin niitä voidaan sitten käyttää vaikka kukkatelineinä… Eli jonkinlaiset korkeat jakkarat esim. Kodin Anttilasta.

Keskikaiutin on päätetty sijoittaa telineeseen seinälle. Ainakin Mustasta Pörssistä saa jopa alle kahden sadan sopivan kokoisia telineitä jotka on tarkoitettu pienille telkkareille seinään ripustamista varten. Siitä lisää myöhemmin.

Timantti 800 sarja toimitetaan kasattuna mutta osa hyllyistä ja lasiovet pitää kiinnittää itse. Ison TV-tason takaseinässä on johtojen läpiviennit joka hyllyllä mutta hifitason takaseinässä ei. Aika kummallista sikäli että takaseinässä on vain yksi reikä keskellä, vaikka hyllyjä on kaksi. Ratkaisu on kai se, että irtonaista hyllyä vedetään sen verran eteenpäin että johdot sopivat takaseinän ja hyllyn välistä. Kuulostaa järjettömältä, ehkäpä tehtaalla on unohtunut porata se reikä…

TV-tason vetolaatikot ovat mitoitettu videokaseteille. Vetolaatikot kulkevat keittiökalusteista tuttujen kiskojen varassa ja toimivat hienosti. Ratkaisu ei ole halpa. Hifitornin alla olevat vetolaatikot kulkevat myös kiskoilla ja laatikoiden pohjaan voidaan kiinnittää CD-levyille telineet. Telineet tulivat vakiovarusteen eikä niitä tietenkään tarvitse käyttää jos ei halua, ovat irroitettavat.

Isossa TV-tasossa on keskellä kolme leveää hyllyä joihin olen ajatellut DVD:n, Hifi-videot sekä vanhat monovideot (jos tarvitsee kopioida jotain pientä…) Lasiovet niiden edessä tuntuvat hieman hankalilta ja olen jo kerran polvella polkaissutkin vahingossa… Kun siis ovet joskus rikkoutuvat, toimiiko kaukosäädin kunnolla jos hankin savulasista uudet ovet tilalle?

Osat (toistaiseksi):

LTVE108 Leveä TV-erkkeri (2.440,-)
HF123 Hifi-osa (1860,-)
LEKA380 Leveän TV-erkkerin tuplakansi (530,-)
KA1/2E Kansi Hifi-osaan (230,-)

Päällimmäisen osan päälle tulee aina erillinen, näyttävä ja näköä antava mutta suhteettoman kallis kansilevy. Pelkän kansilevyn hinnalla saisi Sotkasta jo…




+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo on muuten tyyppivika tuo ns. tv-tasojen reiättömyys, eli taitavat pääasiassa myydä tasoja, joissa ei ole minkäänlaista alkeellisintakaan läpivientiä kaapeleille. No, tokihan kaikilla on aukkoporaa yms. kotosalla. Ja tietty tee-se-itse henki täytyy aina hommissa säilyä; ensin kolme tuntia hiki päässä kasaa tasoa ja ihmettelee minkälainen picasso on rakennusohjeet piirtänyt ja kun luomus on valmis, toteaa että levyt pitää reijittää tms. jotta tv-tasoa voi käyttää esim. tv:n tai videoiden sijoituspaikkana...



    MikkoRauhamala kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tähän lisäisin että Timangin TV-taso on todennäköisesti (toivottavasti) riittävän tukeva myös sellaiselle isolle laajakuva-TV:lle joka meille ollaan hankkimassa, sikäli että ne painavat helposti 50-70kg, eli reilusti normaalia telkkaria enemmän. Muistahan se kun olet TV-tasoa ostamassa.



    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    LTVE:n ja LEKA:n yhdistelmä kestää mainiosti painavankin television.