Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kotkan superkesä

Malla kirjoitti noin 20 vuotta sitten (3 kommenttia)
Jos et vielä ole eksynyt kaupunkiin nimeltä Kotka, mutta kenties suunnitellut vierailevasi, kannattanee tänä kesänä käydä visiitillä. Ja vaikka olisitkin jo aiemmin erehtynyt käymään, voi tänä kesänä paikkailla huonoja kokemuksia, sillä Kotkassa kerrankin tapahtuu jotain (muutakin kuin Meripäivät...).
Seuraavassa Kotkan kesätapahtumista lyhykäisesti. Palasokeri tulee raportoimaan Kotkan kesätapahtumista kattavammin heinä-elokuun vaihteessa, tapahtumia on seuraamassa useampikin Palasokerin toimittajakunnan jäsen.

MARETARIUM

Maretarium avasi ovensa Kotkan Sapokassa vapunpäivänä 2002. Maretarium on Suomen ensimmäinen kansainväliset mitat täyttävä akvaariotalo. Maretariumissa on nähtävillä kala-Suomen harvinaisuuksiakin (mm. hauki! :), siellä voi nähdä yli 50 kotimaista kalalajia silmästä silmään. Akvaarion lisäksi Maretariumissa on Meriteatteri, näyttelyjä viimeisistä kalatutkimuksista, meriaiheinen matkamuistomyymälä, kahvila sekä tutkija- ja luontokoulutilat. Kunnianhimoinen akvaariohanke Kotkan kokoisessa kaupungissa, mutta aika näyttänee kuinka homma kannattaa. Eihän noita kotimaisiakaan kaloja kuitenkaan silmätysten tarvitse ihastella edes omassa mökkirannassa.

KOTKAN ASUNTOMESSUT 12.7.-11.8.02

Kotkan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut järjestävät vuoden 2002 asuntomessut merellisessä Hirssaaressa 12.7.-11.8.02. Hirssaari sijaitsee meren rannalla vain kahden kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Messualueen koko on 20 ha, josta tonttimaan osuus on 10 ha.

Hirssaaren messualueelle on rakennettu 28 omakotitaloa, 7 paritaloa, 3 rivitaloa, kerrostalo ja päiväkoti. Kerrostalo ja kaksi rivitaloista ovat asumisoikeusasuntoja. Asuntoja tulee yhteensä 90 ja asukkaita noin 300. Omarantaisia tontteja on 8 ja lähes jokaisesta asunnosta on näkymä merelle. Jokaisella messualueen asukkaalla on mahdollisuus omaan venepaikkaan Hirssaareen rakennetussa 150 veneen satamassa.

Hirssaaren asuntomessualue on avoinna yleisölle 12.7. - 11.8.2002 joka päivä kello 10 - 18. Lipunmyynti porteilla päättyy klo 17.
KOTKAN IV KANSAINVÄLISET PUUVENEMESSUT 19.-21.7.02

Kotkan IV Kansainväliset Puuvenemessut esittelevät suomalaisia ja ulkomaisia puuveneitä, veneentekijöitä ja puuveneisiin liittyviä pinnankäsittelymateriaaleja sekä tarvikkeita ja välineitä. Messuille osallistuu näytteilleasettajana alan yrityksiä, veneenveistäjiä ja alan oppilaitoksia sekä yksityisiä puuveneenomistajia.

Messut on koko perheelle suunnattu rento kesäinen tapahtuma. Messut järjestetään ensimmäistä kertaa Kotkan Puuvenekeskuksen toimesta Kantasatamassa.

Messut avautuvat yleisölle päivittäin klo 10.00. Perjantaina ja lauantaina messut sulkeutuvat klo 20.00. Messut päättyvät sunnuntaina klo 16.00.

KOTKAN MERIPÄIVÄT 25.-28.7.02

Kotkan perinteikkäät Meripäivät järjestetään tänä vuonna 25.-28.7. Kotkan kantasatamassa. Luvassa taattua menoa, örvellystä ja kansan kuhinaa. Meripäivät on järjestetty vuodesta 1962 lähtien, joten luvassa on 40-vuotis-Meripäivät! Meripäiväareenalla mm. Anssi Kela, Agents & Jorma Kääriäinen, Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden vangit sekä TikTak.

Näin sanoo siis virallinen ohjelma, epävirallisestihan kyseessä on kymmenien tuhansien ihmisten yht'aikainen humaltumisprojekti. Tapahtumaa on tosin yritetty viime vuosina hieman siistiä siirtämällä tapahtumien painopiste aivan kaupungin keskustasta satamaan, mikä ei välttämättä ole loppujen lopuksi huono valinta ja meininkiä tuntuu taas löytyvän kun ihmiset sopeutuvat bilettämään eri paikassa.

Joten tervetuloa Kotkaan, jos koskaan olit ajatellut täällä kaakkoiskulmalla vierailla, tänä kesänä tapahtuu! (voisin sanoa, että vihdoinkin! :)

---

Toimituksen huomautus : Tätä miltei mainoksenomaista artikkelia ei ole "rahoittanut" Kotkan kaupunki tai muut järjestävät tahot. Julkaisemme tämän silkasta myötätunnosta muuttotappiosta kärsivää Kotkaa kohtaan. Vapaalippuja eri tapahtumiin saa tietysti aivan vapaasti lähettää Palasokerin toimittajille :).

+/- saldo : 0 |

  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Harvassa kaupungissa on näin paljon kesätapahtumia ja mielenkiintoisia judansseja kuin Kotkassa tänä kesänä. Kannattaa tosiaan tulla käymään.

  Yllättävän moni suomalainen ei tosiaan ole koskaan käynyt Kotkassa. Moni kyllä koettaa esittää, että on joskus ajanut läpi, muistellen aikaa ennen kuin ohitustiet olivat muotia. No, ei ole ajanut läpi, Kotkan keskusta on seiskatieltä noin 7km merellepäin, saarella! Vähän samaan tapaan kuin esim. Manhattan, eli isot sillat vievät saarelle.

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo pitäisi varmaan tulla katsastamaan tämäkin suuri kesäkaupunki, kun kerta häppeninkiäkin riittää. Juuri Pohjois-Norjasta palanneena kiinnostaisi nähdä tämä "Suomen Tromssa" jonne suuret sillat johtavat.

  Stello kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole paassyt kaymaan Kotkassa sitten 1999 (kesamokki Kaunissaaressa), mutta seuraavalla visiitilla on pakko kayda Maretariumissa! Upea idea. Lahetin heille toiveen, etta laittaisivat englanninkielisenkin version saitista tarjolle.. Mulla on ainakin monta tuttua, jotka olisivat kiinnostuneita lukemaan Suomen kaloista.