Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lost in Lapland

KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten (1 kommenttia)
Matkakertomusten sarjassa suunnataan tällä kertaa Lappiin, jossa kirjoittaja seikkaili heinäkuussa niin Suomen, Ruotsin kuin Norjankin puolella.

"Vaihtelu virkistää!" sanoi ukko kun suuntasi pohjoiseen. Oli tullut aika tehdä reissu, joka oli aikaisemmin jo niin monta kertaa pitänyt toteuttaa, mutta joka oli aina jäänyt pitempien ulkomaanmatkasuunnitelmien jalkoihin. Tänä kesänä päätimme suunnata perheen kanssa tarkistaa monien suosittelemat naapurimaamme Norjan pohjoisosien vuoristomaisemat. Puheet pitivät paikkansa, emmekä pettyneet. Majesteettisia maisemia ei aina tarvitse lähteä kaukomatkoilta hakemaan, vaan niitä löytyy myös yllättävän läheltä koti-Suomeamme.

Matkareittimme oli Jyväskylä-Rovaniemi-Kilpisjärvi-Tromssa-Kiiruna-Rovaniemi-Jyväskylä ja kilometrejä kertyi reilut 3000 uskollisen rellumme mittariin (by-the-way: auto on edelleen myynnissä ja edullisesti, tsekkaa siis myydään palsta Sokrun torilta ja tarjoa!). Samalla tuli auton (kuten myös kuljettajan) kunto testattua oikein kunnolla, kun yli 8 % nousuja riitti kilometrikaupalla. Maisemamatkailusta ei ollut aivan yksistään kuitenkaan kyse, vaan tapasimme vanhoja tuttujamme Rovaniemellä ja Tromssassa. Yhdet häätkin osuivat matkan varrelle.

Annan tällä kertaa kuvien puhua puolestaan, koska olen niitä Jaken kanssa vaivaantunut aika läjän skannaamaan ja liitän niiden yhteyteen vain lyhyitä kuvatekstejä. Toivottavasti Palasokerin lukijat nauttivat tästä visuaalisesta matkasta, lupaan vastata myös mahdollisiin kysymyksiin mikäli jotain jää auki tai haluatte jakaa omia kokemuksianne samoilta seuduilta.



Hopeinen hetki (Kilpisjärvi by Night)



Aamuyö Saana tunturilla



Kumpaan suuntaan?



Tromssa, saari keskellä vuonoa



Patikoimassa Kvaløyan kukkuloilla



Vihdoin lumirajan yläpuolella



Vihdoin lumirajan yläpuolella II



Kaunis Sommarøy...



...ja ruma Kiiruna


Lisää kuvia löytyy Galleriasta.

+/- saldo : 0 |

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jopa Jäämeren (tai Norjanmeren) vesi oli heinäkuussa uimakelpoista ja uitua tulikin ihan kiitettävästi. Vinkkinä sukeltajille sanottakoot, että jos haluaa löytää hyviä sukellusvesiä läheltä Suomea niin suunnatkaa Pohjois-Norjaan. Vaikka ollaan leveysasteiden perusteella tundra-alueella niin golf-virran vaikutuksesta johtuen on kesät tosi lämpimiä ja kasvusto vehreää. Suosittelen lämpimästi!