Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Wigwam Haminan Seurahuoneella 24.08.2002

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten (2 kommenttia)
Wigwamin viimeisin kiertue päättyi elokuisena iltana kuumalle Haminan Seurahuoneelle. Palasokerin lukijain iloksi tässä nippu kuvia, settilista ja muutama sana itse keikasta.


Tasaisen hyvä keikka taas, vahva keikka! Eipä meistä kukaan huonoa keikkaa tainnut odottaakaan? Setti alkoi vasta puolen yön jälkeen, pitkän odottelun päälle. Haminan Seurahuone on tunnelmallinen paikka joskin lava on keskellä pitkänomaista ravintolatilaa ja lavan edessä on heti pieni tanssilattia ja sen takana baaritiski. Soundit oli silti saatu ruuvattua aika kohdilleen vaikka akustiikka jättää kovasti toivomisen varaa.

Aluksi koskettimet, kitara ja basso kutoivat pari minuuttia tunnelmallista soundscape-mattoa. Virittämistä se ei ollut, intron voisi hyvin nimetä omaksi biisiksi, improvisaatiobiisiksi.
Avausimprovisaatio
Heaven In A Modern World*
Bitesize*
Remains To Be Seen
Good Mornington Street*
The Lost Lizard King*
To The Other Side*
Colossus > Bertha Come Back > Bertha Come Back part 2
Titans Wheel*
Drive On Driver*
That's The Way*

ENCORE:
That's The Way* (pätkä lopusta uudestaan encore-introna)
Do Or Die
Bless Your Lucky Stars
Settilistan tähdet merkitsevät uuden levyn, Titans Wheelin biisejä, että setti koostui niistä. Kyllä, ja harva veteraanibändi uskaltaa soittaa näin tuhdisti uutta materiaalia keikoilla, useimmiten turvaudutaan klassikoihin. Mutta kyllä klassikot sitten pelasivatkin hyvin! Colossus oli loistava ja encorena kuullut Bless your lucky stars ja Do or Die kenkivät ihan kybällä. Do or Die:hin Esa Kotilainen veti erikoispitkän soolon MiniMoogilla ja kyllä oli meillä progediggareilla kivaa.

Näin keikoilla kuultuna uuden levyn biisit tuntuvat huomattavasti paremmilta kuin levyllä. Pitänee myöntää, etten uudesta levystä innostunut ihan niin paljoa kuin olisi pitänyt. Nyt kun on livenä kuullut, mitä niissä biiseissä oikein haetaan, on tunnelma jo ihan erilainen. Hyviä biisejä! Subterranean Sunrisestä en pidä vieläkään, mutta sitä en olekaan vielä kuullut livenä.


Lue (tai pikemminkin katso) myös juttu Tavastian keikasta.


+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuola toisaalla kommentoitiin semmosta, että Wigut ois soitanu vähä turhan kovalla volyymilla, että ihan korvia oli ruvennu särkeen ja pitäny lähtiä kesken keikan pois, mitäs mieltä sie oot?

    Tuosa reilu puoli vuotta sitte ku kävin kahtoon Five Fifteenin ja Ken Hensleyn keikkaa, niin Femptoneitten keikan aikana volyymi oli miellyttävä, seisoskeltiin siinä ihan lavan eesä ihan ämyreitten vieresä. Sitte ku Hensley tuli lavalle ja alko soittaa niin WHOOAAAH, se volyymi oli ihan eri luokkaa. Korvisa sitä ei niin ees huomannu, mutta bassorumpu jytisi niin että rinnasa tuntu. Lähettiin siittä lavan eestä karkuun vähä kauemmas. Jos siihen ois jääty niin varmaan ois aamulla korvat soinu ;)

    Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minua ei häirinnyt, minulla on ne pihalampun näköiset korvatulpat.