Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Miksi asua Helsingissä, osa 3

Krisse kirjoitti noin 19 vuotta sitten (9 kommenttia)
Vuodatettua kohtaamani ongelmat asunnoissa, on vuoro tutustua todella miksi en muuttaisi kehä III:n ulkopuolelle.

Saatuani viimeinen asunnon, jossa voin tyytyväisenä majailla tyttöystäväni kanssa ja paistaa kabanossia takassa, rupeaa elämä Helsingissä näyttämään muutenkin valoisemmalta.

Ajatus muuttaa takaisin keski-suomeen ei tunnu enää hyvältä, koska olen jo tottunut PK-seudun aktiviteetteihin ja tapahtuminiin.

Jos haluaa lähteä katsomaan, bändejä jotka ovat vaivauneet tulemaan pitemmältä (lue ulkomaat), se onnistuu hyvinkin tuskattomasti, matka koti-ovelta Tavastialle on 20min suoritus.

Myöskin penkkiurheilujalle on paljon tarjontaa aina smackdowninsta jääkiekon mm-kisoihin.

Viimeisen puolentoistaviikon ohjelmaan on kuulunut ja kuuluu Taiteiden yö, risteily, Suomi-Wales matsi jonka jälkeen ehkä keikaille Nosturiin kuuntelemaan Cmx:n uutta tuotantoa.

Käytännössä muualla Suomessa, tälläinen ei olisi kovin helposti toteutattavissa. Olisihan se mahdollista, mutta matka-ajat ja kustannukset veisivät osan motivaatiosta pois.

Tällähetkellä töissäkäyvänä, ja ilman lapsia olevana yksilönä näen Helsingin parhaaksi paikaksi missä olla Suomessa. En voi muuta kuin suositella tulla kokeilemaan Helsingissä asumista jos on töitä tarjolla ja aktiivinen kaveri. Rahaa on turha toivoa onnistua säästämään, mutta kyllä se on rahan arvoistakin saada mahdollisuus nähdä ja kokea monia hienoja tapahtumia.

Lue myös Helsinki-sarjan muut osat, osa 1 ja osa 2.

+/- saldo : 0 |

  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä olen kotkalainen ja asun Kotkassa. Käytössä on oma auto ja Helsinkiin on matkaa n. 120 km meiltä. Ajomatkaan menee jotakuinkin tunti, Porvoosta Stadiin on moottoritietä (120km/h) ja muuten seiskatie on 100km/h-rajoituksella.

  Viime kuussa olen käynyt Helsingissä muutaman kerran: Wigwam Tavastialla to 15.8., Nightwish Tavastialla pe 16.8., tutustuminen Kuivasaaren linnakkeeseen ja käynti Linnanmäellä la 17.8., Muotimessut la-su 25.-26.8.. Tuona aikana yövyin Helsingissä kerran.

  Asuminen muualla on dramaattisesti halvempaa ja kun tankkaakin esim. Kotkassa, on bensa 10-15 senttiä halvempaa litralta. Lisäksi on ne iänikuiset pysäköintiongelmat stadissa.

  Minulla ei ole mitään hinkua muuttaa Helsinkiin.

  Krisse kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  120km ei ole vielä ongelma, eikä edes kahteen suuntaan 240km. Mutta pointtina on se, että jos todellakin haluaa lähteä katsomaan bändejä tai urheilua niin 240km autolla ajelu on kumminkin ikävä menoerä, ja varsinkin aikaa vievää touhua.

  Luultavasti kukaan vapaaehtoisesti lähde tienpäälle, jos omalla paikkakunnalla olisi hyvä tarjonta kiinnostaviin tapahtumiin.

  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Totta. Mielummin minä kävisin Kotkassa katsomassa bändejä. Kyllähän se eestaas Helsinkiin ajelu aina maksaa mutta mielestäni sen rahan voittaa asumiskustannuksissa. Mutta Kotka nyt onkin aina sopivan matkan päässä Helsingistä, ei liian lähellä muttei liian kaukanakaan.

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, siis no tuohan se on ongelma, että ku täälä kaukana pohojesa assuu ja ku vielä tämmösesä pikkukaupungisa niin eihän täälä pääse näkemään kunnon livemusiikkia juuri koskaan :( Oishan tuosa ny Oulu ja Kokkola kuitenki suht lähellä (tai no jaa, on niihin molempiin reilut 100 km), mutta seki alakaa olla jo kustannuskysymys lähtä niitä sinne bongaileen... ja muutenki hankalaa...

  pasil kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta entäs jos sanotaan että harrastat vaikkapa metsästystä tai kalastusta. Kalareissut vielä menee, mutta mihis pääset metsälle? Maat on pk-seudulla vähissä ja niillekkin on aika monta ukkoa menossa paistiaan hakemaan. Joten eipä olekaan niin yksinkertaista tää homma :) Tarkoitan siis, että jos on suuntaunut samoihin aktiviteetteihin kuin Mr. Krisse, niin Tzadi on kyllä ihan bueno paikka. Muuten kannattaa muuttaa "maalle" ;)

  Anonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helsingin keskustasta kun ajaa 30min, niin ollaan aivan maaseudulla missä metsästys onnistuu.

  kite kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, tosiaan esim. Sipooseen ei aja Hesasta juuri mitään ja siellä on kyllä hyvät kalastus-, metsästys- yms. mahdollisuudet. Oon itse sieltä kotosin joten on omakohtasta kokemusta. Ei periaatteessa hullumpi paikka asua: landella mutta kuitenkin aivan Hesan lähellä. Nyt oon asunu noin 7 vuotta Tampereella. Ihan ok kaupunki musatarjonnan kannalta ja muutenkin. Mutta tuskin sitä nyt tänne tulee kuitenkaan jäätyä... Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, sen näkee sitten joskus että minne sitä ns. asettuu aloilleen. Jos edes asettuu!!

  Anonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta ei mikään voita sitä, että kun aamulla avaa ikkunan, niin sieltä kuuluu linnunlaulua. Ja sitä, että illalla kun on pimeä, niin myös on pimeä, eikä älytön katuvalojen loiste.
  Puhumattakaan siitä, että kissat ja koirat voi päästää vapaasti pihalle.

  pasil kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mr. Anonyymi on eka keneltä kuulen tälläisen kommentin. Totta
  kai olet "maalla" mutta mites lupien yms. kanssa?