Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lost in America

KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten (3 kommenttia)
Tämä Alice Cooperin käheän biisin mukaan nimetty juttu on toistaiseksi viimeisin matkailukertomukseni ja päättää pitkähköksi venyneen "Lost in.." juttusarjani.

No itseasiassa tämä matka sijoittuu jo hamaan menneisyyteen ja sen pitikin olla yksi ensimmäisistä Palasokeriin kirjoittamistani jutuista. Jostain syystä sen kirjoittaminen kuitenkin jäi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

MTV3:n 3.11. esittämä kyseenalainen klassikko, eli Patrick Swayzen "Kuuma Tanssi" eli "Dirty Dancing" on yllättäen syypää tämän jutun tekoon. Se minkä takia moinen kasariraina sai mieleeni kipinän tämän myöhäsyntyisen jutun pakertamisesta on niinkin yksinkertainen että kyseinen leffa (kuten monet muutkin) on kuvattu juuri niillä seuduilla Pohjois-Karoliinassa missä lomani vietin.

Vietin lomani vaimoni kanssa hänen kotiseuduillaan läntisessä Pohjois-Karoliinassa Appalakkien vuoriston juurilla. Olimme siellä vajaat 3 kuukautta, jona aikana tutustuin melko perusteellisesti kyseisen (ja parin muunkin) osavaltion nähtävyyksiin.




Yllä olevassa kuvassa olemme Chimney Rock nimisessä paikassa, jonka upeissa maisemissa kuvattiin Daniel Day Lewisin "Viimeinen Mohikaani". Taustalla näkyy Lake Lure, jossa alussa mainitsemani Swayzen Patrikki tanssi kuumia tanssejaan... :)

Kaikille Pohjois-Karoliinaan suuntaaville vinkkinä kerrottakoon, että Appalakkien vuoriston huipulta toiselle kulkeva Blue Ridge Parkway (ks. kuva alla) on näkemisen arvoinen. Tie matkaa vuoriston harjaa pitkin Virginiasta Georgian rajalla olevalle Great Smoky Mountains nimiseen kansallispuistoon, jossa kannattaa myös käydä vierailemassa.




Great Smoky Mountains on upea paikka kaikille luonnonystäville, itse telttailimme ja patikoimme alueella yhden viikonlopun ajan ja kävimme ihmettelemässä alueella sijaitsevaa Lake Fontanan mukaan nimettyä Fontana Dam -patoa, jossa kuvattiin Harrison Fordin "Takaa-ajettu" leffan kuuluisa patokohtaus. Kyseessä on muuten maan itäosan suurin ja korkein pato.

Myös Pohjois-Karoliinan rannikko on upeaa aluetta. Merkittävin nähtävyys on maailmassa ainutlaatuinen Outer Banks niminen hiekkasärkkä, joka ulottuu melkein 1000 mailin matkan Virginiasta Etelä-Karoliinan rajalla. Sieltä löytyvät upeat hiekkarannat, jotka ovat kuin tehdyt surffausta varten, mahtavat majakat ja erinomaiset kalaravintolat, lintupaljoudellaan häikäisevä luonnonsuojelualue sekä tietysti The Wright Brothers Memorial.




Eli täällä keksittiin maailman ensimmäinen lentokone. Täytyy myöntää, että veljeset ovat asuneet lentämiselle erittäin suotuisissa olosuhteissa, Kitty Hawkin kaupungin ollessa koko Outer Banksin ainoan kukkulan vieressä.

No niin, juttua tuntuu riittävän mutta lienee aika pistää pillit pussiin. Alla olevassa jutun viimeisessä kuvassa on maisema osavaltion koillisosassa sijaitsevalta suoalueelta, joka on nimetty osuvasti The Great Dismal Swamps'ksi. Tulee mieleen ne vankilaleffat, jossa parivaljakko karkaa suo keskellä olevalta työleiriltä mokiittojen suötäviksi vartijoiden ajaessa heitä takaa koirien kanssa...




Tässäpä tämä. Kiitän juttujeni lukijoita kiinnostuksesta ja toivon taas kommentteja, kysymyksiä ja muita asiaan kuuluvia ihmetyksen ilmauksia, joihin lupaan vastata suhteellisen nopeasti.

+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulle tulee tuosta suo-kuvasta mieleen se Shy People -leffa, johon Tangerine Dream teki musiikin ;)

    Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Komiat on maisemat. Näyttipä pari typoakin livahtaneen mukaan.

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Typoistani minut tunnetaan... ;)