Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kimmo Pohjonen Kluster Savoy-Teatterissa

jusu kirjoitti noin 22 vuotta sitten (1 kommenttia)
Olihan se päästävä "hullun Suomalaisen hanuristin" esitystä katsomaan kun oli kuullut ylistäviä sanoja ja itse missannut kesäisen huvila-keikan.

Lähtökohtana kyseiselle keikalle mennessä olin kuullut pari kipaletta netistä eikä olo ollut parhaimmillaan edellisillan juhlinnan jälkeen.
Kun paikatkin olivat melko keskeltä katsomoa ja muutamaa tyhjää hajapaikkaa lukuunottamatta täysisali niin siitä onkin hyvä siirtyä esitykseen.

Maestro saapuu lavalle ja ottaa harmonikan harkitun rauhallisesti ja katselee yleisöä ja aloittaa soittamisen ja onkin rauhallinen ja melkein hartaalta kuulostavaa.
Toiseen Kappaleeseen liitty mukaan Samuli Kosminen joka soittaa elektronisialyömäsoittimia ja samplereita siinä vaiheessa kiinnitti huomiota esiintymisasut jotka olivat hienot ja hyvin sopivat esitykseen. Toisen kappaleen aikana päästiinkin jo aikamoiseen psykedeeliseen menoon ja imaisi minut täysin esityksen lumoihin ja huomio kiinnittyi oikeastaan siihen miten monipuolisia äänimaisemia saa kun ajetaan harmonikkaa erilaisten efektejen läpi.

Muutenkin esityksen edetessä huomio oli kokonaisuudessa miten Kimmo eläytyi musiikin mukaan + Savoyn akustiikka joka oli ympäröivien kaiuttimien ansiosta surroundmainen ja valot oli korostamassa musiikin tuomia tunnelmia.

Noin puolivälissä maestro laski harmonikan sylistä ja suulla tuottaen erilaisia ääniä ja lavalla perfomanssi esityksen josta Jorma Uotinenkin olisi nyökytellyt hyväksyvästi.

Esityksen loppupuolella rupesi jo hahmottamaan kokonaisuuttakin paremmin ja kiinnnitti huomiota myös Samulin työskentelyyn mikä on kyllä olennainen osa esitystä sekä Kimmon työskentelyyn harmonikan kanssa voi todeta että välillä mennään avantgardisissa tunnelmissa ja välillä rauhoitutaan sopiviin suvantokohtiin.

Varsinainen esitys kesti 1h10min jonka jälkeen voi todeta yleisön olleen haltioissaan melkein kaikkien seisoaltaan antaen aploodeja.

Ensimmäinen encoren heitettyään poistuivat lavalta mutta valtaisien uusien aplodien jälkeen alkoi Samuli soittamaan yksinään ja alkoi kuulua vienoa harmonikan soittoa joka alkoi kasvamaan pikkuhiljaa jonka kasvaessa Kimmo saapui lavalle ja soittaen ja tannsien koko kappaleen ajan. Tähän väliin Maestro esitteli esityksen henkilöt johon kuuluivat myös valo- ja äänimies. Mitkä ovat todellakin olennainen osa esitystä.
Viimeisenä encorena esittivät Bowien tuotannosta jonkun kappaleen jonka olivat tehneet Englantiin eräille festivaaleille. Kokonaisuutena keikan pituus oli 1.5h.

Lopuksi on todettava että kirjoitukseni muotoutui tämän näköiseksi kun esitys vei niin mukaansa että mieleen jäi esityskokonaisuutena ja ollessa vuoden ehdoton keikka kokemus myöskin emännän todetessa kanssa saman asian lisänä että voisit kyllä ostaa ton levyn ja voiko paremmin itsenäisyyspäivää viettää.


+/- saldo : 0 |

    MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juu. Pitäis päästä pikkuhiljaa iteki näkemään Kimmo livenä. Pitää koittaa säästää ruokarahoista että sais ton dvd:n hankittua pahimpiin tuskiin..

    Minkähän Bowien biisin soittivat?