Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Thunderstone Tavastialla 10.1.2003

Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten (1 kommenttia)
Euroopankiertueelle Stratovariuksen ja Symphony X:n kanssa valmistautuva Thunderstone on monille tuntematon kotimainen power metalli bändi. Thunderstone soitti Tavastialla perjantaina 10.1.2003 kovan ja ammattitaitoisen keikan. Stratovarius on saanut varteenotettavan kilpailijan. Lue ja silmäile kuvareportaasi.



Monesti on ihmetelty, miten pienestä Suomesta tulee maailmalle näin paljon kovia metallibändejä? Esimerkkeinä mainittakoon nyt vaikka Nightwish, Stratovarius, Amorphis, Sonata Arctica ja HIM. Ehkä se on geeneissä tai talven pimeydessä, mutta Suomesta ei Ruotsin tapaan lähdetä purkkapopin maailmankartalle niin usein kuin metallin. Nyt tähän joukkoon on uusi tulija, josta kuullaan lähitulevaisuudessa kovasti lisää, Thunderstone!





Oli nimittäin sen verran kova ja ammattitaitoinen keikka Tavastialla että oikein ihmetyttää, mistä tällainen bändi näin yhtäkkiä on ilmestynyt. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että muusikothan ovat tuttuja nimiä mm. Tunnelvisionista, Warmenista, Timo Kotipellon sooloprojektista, Antidotesta ja muista yhteyksistä: Nino Laurenne kitarassa, Mirka Rantanen rummuissa, Kari Tornack koskettimissa, Titus Hjelm bassossa ja Pasi Rantanen laulusolistina.





Thunderstone veti keikalla läpi nimettömän ensilevynsä (Nuclear Blast 27361 10022), toki biisit olivat eri järjestyksessä… No, saattoi olla, että jotain puuttui ja uuttakin materiaalia soitettiin, meiksi taisi olla vähän liian keskittynyt kuvien ottamiseen. Covereina soiteltiin Iron Maidenin Wasted Years ja Acceptin Balls to the Wall.





Soundit olivat, jos näin voi sanoa, liian hyvät, suorastaan epä-livemäiset. Kaikki oli hienosti balanssissa ja kompressoitu nippuun, mutta paketti kuulosti liiankin hyvältä. Live-soundiin olisi kyllä toivonut lisää rouhevuutta, oli melkein kuin ääni olisi tullut levyltä. No, ei nyt sentään, mutta yhtäkkiä maailmanluokan soundi uudelta bändiltä.




Thunderstoneen voi tutustua myös bändin kotisivuilla http://www.thunderstone.org



Tavastialla oli lämmittelybändinä Dreamtale Tampereelta ja meidän ryhmässä Dreamtale aiheutti melkoisen yllätyksen. Ryhmä runnoi varsin asiallista metalliprogea jossa oli kikkailua ja hurjasti erilaisia osia. Soittivat vieläpä erittäin pätevästi. Levy on kuulemma tulossa, odotamme mielenkiinnolla. Sivut löytyvät osoitteesta http://www.dreamtale.net




+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos en ihan väärin muista ja omiani sekoile niin tuolta Dreamtalelta on jo levy tullukkin viime vuonna.... ei sillee että se niin mua kiinnostas, mutta vinkkinä vaan ;)