Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Vaalit tulevat, mutta ehdokas onkin väärässä vaalipiirissä?

Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
Moni löytää oman ehdokkaansa helpostikin, mutta joillekin se voi olla hyvinkin vaikeaa. Usein saattaa käydä niin, että ehdokas on tiedossa, mutta vaalipiiri on väärä, joten kyseisen ehdokkaan äänestäminen onkin mahdotonta.

Suomen oikeusministeriö on jyrähtänyt Äänestä ketä haluat-palvelua vastaan ja haluaa kieltää sen kokonaan. Idea on lyhyesti seuraavanlainen.

Jos oma suosikkiehdokas kuuluukin johonkin muuhun vaalipiiriin, voit palvelun avulla etsiä henkilön, joka on halukas vaihtamaan ääniä kanssasi. Eli kyseinen henkilö äänestäisi haluamaasi ehdokasta, ja itse sitoutuisit äänestämään tämän toisen henkilön valitsemaa ehdokasta. Tällöin voidaan helposti loikkia vaalipiirirajojen yli. Yksinkertaistako?

Kyllä ja ei. Vaalipiirien ideahan on siinä, että niiden avulla turvataan muidenkin kuin väkirikkaiden seutujen ehdokkaiden mahdollisuudet päästä eduskuntaan. Mikäli vaalipiirejä ei olisi, jakautuisivat eniten ääniä saaneet ehdokkaat luultavasti juuri sinne, missä äänestäjiäkin on eniten. Todennäköisesti kyseessä olisi Helsingin seutu, jolloin on vaarana se, että maakuntien asioista ei enää kukaan ole kiinnostunut.

Kuulopuheiden mukaan vastaavanlaista palvelua on kokeiltu esim. Englannissa, mutta jokainen voi arvioida sen luotettavuuden. Vaalisalaisuus ei olisikaan enää turvattu, ja voiko kukaan luottaa ventovieraaseen ihmiseen, joka lupautuu äänestämään valitsemaasi ehdokasta. Entäs jos hän äänestää lupauksestaan huolimatta oman mielensä mukaan?

Palvelu löytyy osoitteesta http://www.lazylad.com/vaalit/
mutta kehoitan jokaista miettimään tarkoin kannattaako kyseistä vaihtopalvelua edes harkita. Jokaiselle luulisi löytyvän se itselle tärkeitä asioita ajava ehdokas omasta vaalipiiristä. Vaalikoneiden avulla voi ehdokkaan löytää, jos ei vielä ole sellaista onnistunut löytämään.

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaahas. Mitähän olisi oikeusministeriö tai saati sitten ehdokkaat sanoneet jos olisin jaksanut / uskaltanut tehdä oman ideani vaalikoneesta. Suunittelin nimittäin sellaista Palasokerin omaa vaalikonetta, jossa kysymykset olisivat olleet jotakuin luokkaa "Saako mielestäsi julkisella paikalla kaivaa nenää Entä persettä?" ja lopuksi olisi vedetty täysin sattumanvaraisesti ns. stetsonista kyselyn täyttäneelle henkilölle ehdokas, joka on "eniten samaa mieltä" kysymyksissä... Ja joka kerralla siis eri ehdokas tulokseksi vaikka vastaisi aina samalla tavalla. Ideaa saa toki vielä hyödyntää jos mitään järkevää tekemistä ei keksi....

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvä juttu! Pakotetut vaalipiirit ovat perseestä. Ketä esim asunnoton äänestää?
    Tarkoitus varmaan onkin ettei äänestäis ja sitä kautta sais vaikutusvaltaa??

    Eikö ENNAKKOäänestyksen suosio ole oire että vaalipiiri ajattelusta on aika jättänyt??


    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos ei äänestä, ei ole oikeutta valittaa.

    Ja antakaa nyt P..KELE oikeus äänestää KETÄ tykkää!! Jos joku Lapin poronpurija ajaa mun mielestä mun asioita paremmin kuin saman pakko-vaalipiirin sössöttäjä, niin voi v..ttu että mun pitäis olla sitten äänestämättä vai?

    80-90 lvun ajattelu että äänestämättä jättäminen on tapa vaikuttaa ei toiminut.

    Yritetään nyt sitten sillä kuokalla kaivaa itseämmä suosta, saatana.