Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Metallican toinen tuleminen

KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten (8 kommenttia)
Metallica. Yksi 90-luvun suurimmista nimistä raskaamman musiikin saralla, joka nosti metallin mainstream musiikiksi houkutellen kuulijoikseen valtavia ihmismassoja iästä, sukupuolesta tai lifestyle'stä riippumatta tulee jälleen! Vai tuleeko sittenkään?

Palasokerissakin on surkuteltu Metallican entisen suuruuden perään ja aprikoitu bändin olevan jo menneen talven lumia. Pojilla meni kieltämättä vellit ja puurot sekaisin viimeistään sinfoniaorkesterisekoiluiden myötä jota seurasi ensin pitkäaikaisen basistin (Jason Newsted) eroaminen bändistä varsin epäselvistä syistä ja myöhemmin laulusolistin (James Hetfield) passitus lukkojen taakse vieroitushoitoon alkoholismin takia.

Monet uskoivat (tai toivoivat) jo bändin löyneen viimeisen naulan arkkuunsa ja keski-iän kriisin ohitteneiden ikuteinien lopettavan suosiolla 80-luvulla kultakauttaan eläneen orkesterinsa. Toisin kuitenkin kävi ja Metallica-fanit näkivät valon tunnelin päässä Jamesin kuntoutumisen ja bändin studioon palaamisen myötä viime vuoden puolenvälin tienoilla.

Vuoden lopulla Metallica ilmoitti lähtevänsä kiertueelle vuonna ja innoikkaammat sokrun lukijat varmaan lähtevätkin tarkastamaan kehäkettujen kestävyyden ja katu-uskottavuuden Rosildeen 26. päivä kuluvan vuoden kesäkuuta. Pari biisiäkin ovat jannut studiossa saaneet aikaiseksi, mutta ainakaan minulle asti ei ole tullut mitään tietoa uuden levyn julkaisemisesta...

Se mikä mobilisoi minut liikkeelle kirjoittamaan muinaisesta suosikkiyhtyeestäni (jota en ole tosin pahemmin diggaillut enää vuosikymmeneen) oli tuorein uutinen bändin uudesta basistista. Metallica-kiinnostukseni nousi hetkessä ihan eri kymmenluvuille kun luin iltapäivälehdestä seuraavan uutisen:

"Pitkään vakibasistia etsiskellyt Metallica ilmoitti juhlallisesti ottaneensa Robert Trujillon riveihinsä. Metallica tapasi Trujillon ensi kertaa jo vuonna 1993 tehdessään kiertuetta Euroopassa - tuolloinhan Rob soitti vielä Suicidal Tendencies -yhtyeessä. Ennen Metallicaa Trujillo on nähty myös muun muassa Ozzy Osbournen bändissä."

No jopas jotain ja hiphei!!! Robert Trujillo sattuu olemaan mielestäni yksi kovimmista kepittäjistä ainakin raskaamman musiikin osastolla. Hän on vaikuttanut mm. Suicidal Tendencies ja Infectious Grooves nimisissä kokoonpanoissa, joista molemmat ovat mielestäni selvästi Metallicaa parempia pumppuja ja joiden tuotanto kuuluu levykokoelmani keskeisiin teoksiin. Varsinkin IG:n musiikissa Robertin basistinkyvyt pääsevät oikeuksiinsa! Oulunkylässä '94 viimeksi kaverin lavalla nähneenä voin myös vakuuttaa että lavalla energiaa ja uskottavuutta riittää.

Se mitä tuleman pitään on hämärän peitossa, mutta ainakin uuden Cliff Burtonin seuraajan perusteella Metallicalla on kaikki ainekset toiseen tulemiseen. Vetäydyn seuraamaan tilannetta nojatuoliini ja toivotan ikivihreille hevareille onnea uuteen yritykseensä!


+/- saldo : 0 |

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Taisipa olla Oulunkylässä 1.6.1993 eikä 1994. Urheilupuistossa soittivat Suicidal Tendencies, Cult, joka paikkasi perunutta Alice In Chainsia ja itse Metallica tietenkin. Kova oli meininki, mutta yleisö ei vain lämmennyt Cultin esitykselle.

    Infectious Groovessa Trujillo pääsee kyllä oikeuksiinsa, mutta bändin biisit olivat vain melko keskinkertaisia ja eivätkä ne tarjonneet parin kuuntelun jälkeen enää mitään.

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ikuisena pessimistinä pidän jo varmana ettei Metallica enää suostaan nouse. Paitsi jos bändistä vaihdetaan kaikki jäsenet, mikä voisi olla mielenkiintoista, olen joskus ennenkin leikkinyt ajatuksella että joku veteraanibändi ottaisi oppipojat muutamaksi vuodeksi remmiin ja siirtyisivät sen jälkeen eläkkeelle täysin oppineiden nuorisojäsenten jatkaessa toimintaa. Kun tuntuu olevan kuitenkin kysyntää ihan riittämiin noille eläkeikäisille orkestereillekin.

    Joo, ei näitä mun juttuja kannata todesta ottaa...

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oulunkylässäpä hyvinkin! Oli muuten aikamoinen reissu kun ajettiin saman päivän aikana silloisesta kotikaupungistani Joensuusta Hesaan ja keikan jälkeen takas!

    Cult sai kyllä ilkeä vastaanoton; tomaatteja ja muuta krääsää (taisi olla muutama kaljapullokin) lensi lavalle aika paljon jos oikein muistan...

    IG ei ole siinä mielessä huippubändi, että jokaiselle levylle on eksynyt niitä vähän huonompiakin biisejä eikä laatu ole tasaista, mutta olen kuitenkin kanssasi bändin keskinkertaisuudesta eri mieltä sillä varsinkin ensimmäiseltä parilta levyltä löytyy tosi helmiä!

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo Metallican seuraava mestariteos (?!) ilmestyy tähän tietoon 10. päivä kesäkuuta.

    Ja happamia marjoja asian tiimoilta:
    http://fi.soneraplaza.net/kaista/musiq/uutiset/0,5230,235264,00.html


    KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No niin, eipä tullut yllätyksenä nuo Jasonin kommentit kyllä kaverilla on varmasti paljon asiaa jäänyt kaivertamaan... mutta ihan oikeaa kritiikkiä kuitenkin, vaikka kyseessä ei ole eka kerta kun Metallica "myy periaatteensa" (tosin aiemmin on ollut Jasonin vähän huono valittaa kun on itse ollut mukana niitä myymässä).

    St. Anger platalta en kyllä odota suuria. Jamesin kommentti että sen matsku kuulostaa ihan Entombedilta on yllättävä ja Jasonin kommentti siihen (BULLSHIT!) pisti jo meikäläisen nauramaan. Katsotaan mitä tuleman pitää...

    Cace kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alkaa Metallican tulevaisuus näyttämääm aika mustalta... Bändi on nyt kaupallistettu kokonaan. Huono homma, että juuri Metallican tapainen bändi ajautuu tälläiseen jamaan, pojat on pystyny vetämään kohtuullisen omaa linjaa pitkän aikaa. Kiertue Linkin Parkin ja Limp Bizkitin kanssa kertoo jo selvästi koko jutun, mutta kaikkein naurettavin juttu oli se, että kiertueelle oli pyydetty myös Eminem! Tai ainakin kuulemani perusteella näin oli käynyt... Eminem ei kuitenkaan kiertueelle lähtenyt.

    Seurataan silti mitä tuleman pitää, saattahan uusi levy olla hittiainesta! (Tai täydellinen floppi).

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Muutama suomalainen musiikkitoimittaja oli päässyt ennakkokuuntelemaan tuota Metallican lättyä (Palasokeria ei moisiin pippaloihin kutsuttu, suatana), Soneraplazalta löytyy kommenttia eikä kovin hyvältä vaikuta:

    http://www3.soneraplaza.fi/musiikki/artikkeli/0,3634,6211_125836,00.html


    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinnostaisi vaan tietää onko kenenkään ennakkoluulot kadonneet uuden levyn julkistamisen myötä. Itse olen sitä mieltä, että st. anger on metallican yksi parhaimmista levyistä