Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Seikkailujen Sam's pub 15.03.2003

MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Illan tavoitteena oli mennä katsomaan Mötley Crüe tributtibändiä Sams Pubiin, tuonne Karhulan sydämmessä sijaitsevaan live musiikin mekkaan. Sen arvonimen paikka ansaitsee koska täälläpäin ei juurikaan muita paikkoja ole missä paikalliset bändit voivat esitellä taitojaan.

Aloiteltiin ja pohjustettiin iltaa kavereiden kanssa tässä minun luonani juomalla "hieman" olutta ja kuuntelemalla musiikkia. Levylautasella pyörähteli mm. Pantera, Godspeed You Black Emperor! (hauska valinta kyseiseen tilaisuuteen), Down sekä Maj Karman Kauniiden Kuvien uusin levy, joka ei ihan heti ainakaan minuun kolahtanut. Mötley Crüea ei kuunneltu koska en omista yhtäkään levyä (mikä ei ole harmi). Tarpeeksi olutta nautiskeltuamme ja kellon lähentyessä yhdeksää, suuntasimme kulkumme bussipysäkille. Linjuri kiidätti seurueemme kohti suurta metropolia Kotkan kupeessa.

Astuessamme sisään baariin paikkalla oli jo jonkun verran ihmisiä. Tilasimme juomaa ja jäimme odottamaan esitystä. Saimme odotella jonkun aikaa ja sovittu alkamisaika oli nähtävästi pitkittynyt tunnilla. Siinä odotellessa tarkkailin hieman ihmisiä ympärälläni enkä minä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta pystynyt yleisöstä sanomaan mitä bändiä sitä katsomaan oli tultu. Kuvittelin että Mötley Crüen kyseessä ollessa paikalla olisi värikkäämpää sakkia. No joillakin oli yritystä pukeutuessaan pitkään valkoiseen peruukkiin ja bändipaitaan. Kissin paitoja oli monella. Yhdellä oli naamaan maalattu pääkallonmuodot ja yllään hänellä oli lähinnä munkin asusteelta näyttävä viitamainen mustakaapu. Vielä kun soittokorokkeen takaseinässä oli musta "lakana" mihin oli teipattu kiiltävä pentagrammi, niin tuli mieleeni että ihan hyvin lauteille voisi nousta jokin black metal bändi. No olihan sillä Mötikälläkin tietysti niitä saakelinpalvontaan liittyviä juttuja ja kappaleen nimikin Shout at the Devil.

Siinä sitten turisin kavereiden kanssa joista pari soitti kyseisessä bändissä, sekä muiden paikalle saapuneiden kanssa kunnes koitti hetki jolloin paikan täytti hirveältä haiseva savukoneen usva. Tässä vaiheessa voin sanoa että minä kun en ole mikään Mötley Crüe diggari niin en tiedä minkä bändi soitatutti nauhalta introna mutta kun katson bändiltä saamaani soittolistaa niin ensimmäisenä lukee Live wire joten se kait oli tuo kyseisen kipaleen intro. Muutekin olisin aika hukassa joidenkin biisien nimien kohdalla, kuten jo mainitsin en ole suuri Mötikkä fani nyt enkä ole sitä juurikaan ollut. Eli siltä pohjalta tämäkin kertomus etenee, en siis voi sanoa pitäväni bändin musiikista. No mutta kuitenkin, ensimmäisenä kunnon kappaleena oli Looks that kill jonka minäkin kyllä tunnistin. Kappaleita oli 11 ja ne etenivät siinä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta minulta aika tuntemattomina. Sen voin kyllä sanoa että bändi soitti aika täsmällisesti samalla tavalla kuin oikeakin bändi, soundit olivat kohdallaan. Laulaja olisi kaivannut ehkä ylimääräisen potkun nivusiin jotta olisi kuulostanut Vince Neililtä, mutta suoriutui kuitekin tuosta "vaativasta" tehtävästään ihan kunnialla. Too young to fall in love oli kappale joka sai minut taas muistamaan mikä bändi oli kyseessä. Kaksi kitaristia (eikös oikeassa ollut vain yksi) jotka olivat rotevia isokokoisia miehiä lauloivat tuon edellämainitun kappaleen taustalaulut, kaikki oli täydellistä ja jokseenkin hilpeää. Vaikka se Mötikkä ei koskaan oikein löytänyt paikkaansa sydämmessäni niin nämä äijät kyllä tykittivät niin hyvin tuon setin läpi että melkeimpä allekirjoittanutkin jo riehaantui, vai liekö sitten osuutta alkohoolilla mene ja tiedä. Viimeiseksi biisiksi oli säästetty kaikkien Mötikäksi tunnistettava oleva kappale Shout at the Devil jonka aikana oli kyllä koko baari mukana laulamassa, ainakin kertosäettä. Mitä tässä enemipiä voin sanoa, kunnon kasari meininki, tykkäsi siintä tai ei. Ainoana asiana jäi vähän vaivaamaan kun ei bändi ollut enempiä nähnyt vaivaa visuaalisesti. Olisihan heille kuuluneet spändexit, huivit, meikit yms. No Jack Daniels pullo oli sentään matkassa. Olisin kaivannut niitä vähäpukeisia tanssityttöjä, no kaikki ei voi aina olla täydellistä. Tapahtumasta on muuten tulossa kuviakin jossain vaiheessa tänne. Shout...shout...shout...SHOUT AT THE DEVIL !!!

Settilista:
Live wire
Looks that kill
Wild side
Dr Feelgood
Fight for your rights
Grils girls girls
Kickstart my heart
Piece of your action
Too young fall in love
Knock em dead kid
Bastard
Shout at the devil




+/- saldo : 0 |