Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Karhulan sykkivä alamaailma

MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tarkoituksenani tällä kirjoituskella on valottaa hieman suurelle yleisölle Karhulan (Kotkan vieressä sijaitseva miljoonakaupunki) underground sceneä, joka elää ja voi hyvin Karhulan kauppalassa piittaamatta muusta maailmasta musiikillisesti, vaikka sanoituksissa joidenkin kohdalla ollaankin hyvin ajankohtaisia. Karhulasta löytyy paljonkin musiikki toimintaa, monia aloittelevia bändejä, vanhoja konkareita ja jo hieman laajemmin Suomessa tunnetumpiakin, mutta tämä kirjoitus on allekirjoittaneen näkemys ja en ole perehtynyt muuta kuin minua lähellä oleviin rytmi ryhmiin.

Sen kummempia jaarittelematta menen suoraan asiaan. Karhulassa toimii bändi nimeltä Perselintu! josta voi käyttää sanaa äiti bändi. Perselintu! perustettiin joskus vuonna 1997, perustaja jäsenet olivat tuolloin Freaky Boy ja Jaacco (nimet ovat taiteilijanimiä sillä suuren maailman elkeet olivat jo silloin näkyvissä). Suurimpana syynä voidaan "bändin" perustamiselle sanoa halu purkaa paineita ja kertoa joka päiväisestä elämästä, pukea vittuuntuneet mielikuvat sanoiksi. Aivan alussa musiikki oli miltei täysin tietokoneella tehtyä looppi musaa, mutta pikku hiljaa alkoivat oikeat soittimetkin tulla mukaan ja enemmin laulua. Näinä päivinä Perselintuun kuuluu kuusi jäsentä. Ensimmäisenä loppu nelikosta tuli mukaan Jammu ja Eci. Kului jokunenen vuosi ja mukaan tulivat Streaker ja Ninja J (eli allekirjoittanut). Bändi on tehnyt jos en väärin muista 15 kokopitkää levyä joista todellakin voi käyttää sanaa kokopitkä, sillä miltei kaikki levyt on 74 minuuttia pitkiä ja täynnä herkullisia biisiejä. Erityisen maininnan saa Death & Hell joka on tuplalevy täynnä materiaalia. Tässä ihan vastikää Perselintu! rikkoi yli 600 kappaleen rajapyykin ja sen kunniaksi onkin tulossa Best of the Best, joka on kahden cd:n mp3 levy sisältäen noin 40 kappaletta uusia sekä vanhoja biisejä. Perselinnun aivan ensimmäinen tuotos oli C-kasetti formaatissa Perselintu! - King of the World. Musiikillista tyyliä on hieman vaikea lähteä hakemaan sillä tuotannosta löytyy rock, rap, punk, grind, death, trash, black metal, reaggae, dance, pop, doom, elektro -kappaleita, eli miltei mitä vain.

Alussa mainistin Peselinnun olevan äiti bändi, tarkoitin sillä että itse Perselinnusta on monia johdannais/Perselinnun nimen alla toimivia bändejä joista muutamia tässä mainitsen:

PL!Ryhmä - hardcore hip-hop posse
Convicted. - sludgecore
N.O.S - punkrock
Kukkaihmiset - kaunista musiikkia
Exotic Rydas - rap
The Buzz Boyz - experimental monotrack noise
Poslins - hardcore surf
Tim Palma - gansta rap
Boston Bad Boys - old school rap
FBS Transparent - electro drum n bass ambient
Lover Boy and the Freaky Family - coolia tanssimusiikkia

PL!Ryhmästä sen verran mainitakseni että siinä vaikuttaa Jammu (Perselintu!) ja Eci (Perselintu!) räppääjinä sekä Freaky Boy (Perselintu!) ja Streaker (Perselintu!) musiikin tuottajina. Ryhmältä on pari mini cd:tä tullut ulos joihin kannattaa todellakin tutustua jos pitää ylipäätänsä hip hop musiikista, jo senkin takia että parista kappaleesta löytyvät tuttujen C64 pelien ja hienojen elokuvien musiikit taustalta. Räppääjinä kaksikosta on vuosien varrella hioutunut turha väkinäinen yrittäminen pois ja pilkettä on tullut silmäkulmaan samoin kuin lyriikoihin. PL!Ryhmä ei ole ihan minkään tavanomainen suomi hip hop posse, mukana on paikoin rankkoja kitaroitakin.

Convited. on tarkastettavan arvoista musiikkia ihmisille jotka pitävät rankoilla kitaroilla varustetusta rock metelistä, jonka laulut repivät ja raastavat. Musiikkin on junttaavaa stoner vaikutteista sludgecorea. Lyyrisellä puolella kuten nimestä voi jo päätellä liikutaan vankila aiheisissa sanoituksissa. Bändi on tehnyt kolme cd demoa ja yhden kasetti demon. Kookoonpano koostuu jäsenistä: Lizard, Deadfuk ja Coldsnipa, toisin sanoen Freaky Boy, Streaker ja Eci Perselinnusta.

Total Devastation on sitten jo hieman enemmin maanpinnalla tallaava teollisuus metallia hakkaava ryhmä. Vaikka TD onkin perustettu 1998 lähinnä huvittaakseen itseään tekemällä rankaa konemusaa ja suurimpana vaikuttajan oli silloin Luttisen Diabolos Rising, on siintä pikku hiljaa kypsynyt ihan varteen otettava metalli bändi suomen markkinoille ja miksi ei tietysti ulkomaankin. Ensimmäiset ja samalla perustaja jäsenet olivat Jaakko Heinonen (Perselintu!) ja Lauri Pikka (Perselintu!), joista ensimmäinen hoiti oraalisen syvän murahtelun ja jälkimmäinen ohjelmoinnin. Tällä kokoonpanolla on tehty 3 demoa kunnes remmiin liittyi Laurin toinen isoveli Harri ja hommasta tulikin hieman totisempaa touhua. Bändi teki kaksi demoa lisää ja sai keikka keikka tarjouksia mm. Down by the laituri festareilta, sen vuoksi oli bändiin otettava lisää ihmisiä jotta live esiintyminen toimisi. Niin liittyi mukaan kolmas Pikka nimittäin Jarmo rumpujen taakse. Myös basisti ja toinen kitaristi otettiin remmiin ja näin oli TD:n nykyinen kokoonpano valmis. Jaakko Heinonen laulu, Lauri Pikka Ohjelmointi/taustalaulu livenä, Harri Pikka kitara, Jarmo Pikka rummut, Pasi Hakuli basso ja Saku Hakuli kitara, eli paljon on veljesrakkautta havaittavissa. Ei ole ihme että kemiat toimivat niin loistavasti. Taustajäsenenä/managerina/lyriikoiden väsääjänä voi mainita Ville Heiskasen. Viimeiset kaksi demoa osoittivat myös sen että bändissä on todella ainesta kovan luokan metalli bändiksi. Divine ecstasy valittiin Metal Hammerin kuukauden demoksi ja se sai muutenkin arvostusta medialta mm. Rumba lehdeltä, kuin myös sitä seurannut Left Hand of the Devil mm. Rumpan kuukauden demo. Bändille tarjoutui todellinen tilaisuus näyttää taitonsa levytys sopimuksen myötä ja toukokuussa olisikin sitten odotettavissa ihan kokopitkä levy Roadmap of Pain.

Karhula Mafia oli ja meni. Silläkin bändillä oli aikansa, perustettu vuonna 1997 Harri Pikan ja Janne Dufan johdosta. Sillä kokoonpanolla tuli yksi demo. KM vaihtoi sitten laulajan Timo Miinalaan ja rumpuihin tuli Jarmo Pikka tai pikemminkin rumpukone vaihtui lihaan ja vereen. Pari kohtailisen hyvää demoa bändi ehti tehdä ja joitankin satunnaisia keikkoja kunnes sitten hajosi. Keikoilla mukana oliva myös TD:stä tutut hovi herrat Pasi ja Saku Hakuli. Tämä kaikki tapahtui siis ennen kuin TD oli kovinkaan tunnettu. Sittemmin pojat ovat panostaneet enemmin Total Devastationin tulevaisuuteen. Harri Pikka ja Jarmo Pikka vaikuttavat kumpainekin myös bändissä Omniun Gatherum jonka muut jäsenet ova Markus Vanhala (Manitou), Antti Filppu, Janne Markkanen ja Jukka Perälä (Manitou). OG kirjoitti levytys sopimuksen englantilaisen Rage of Achillesin kanssa ja bändiltä tulikin tässä ihan vastaikää uunituore debyytti pitkä soitto. Aikaisemmin OG:lta on tullut jo mini cd.

Kaihoro on kovanluokan stoner rock bändi jonka riveistä voi bongata taas tuttuja kasvoja mm. Harri Pikka (TD/OG), Pasi Hakuli (TD) ja Saku Hakuli (TD). Laulaja Markku Pihlaja (Manitou) ja rumpali Kalle Kukkonen tulevat tällä kertaa muualta. Musiikki on perus stoner kaavoja noudattavaa rockia, soitto on tiukkaa ja aika rankkaakin. Kannattaa todellakin tutustua jos stoner vähääkään kolahtaa. Voisin jopa kutsua yhdeksi parhaimmista lajinsa edustajista suomenmaassa.

Mitä me tästä pienestä info paketista Karhulan bändeihin opimme, ainakin sen että kun piirit on pienet niin sitä helpommin tulee tutuksi kaikki soittajat, miltei samalla kertaa.

Linkkejä joista löydät tarkempaa infoa bändeistä ja levyistä:

http://www.polttouhri.cjb.net

http://www.perselintu.cjb.net

http://www.totaldevastation.cjb.net

http://www.kaihoro.cjb.net



+/- saldo : 0 |