Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Avaruusasemasta päähän?

Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Maaliskuussa on jo kohtalainen mahdollisuus saada avaruusasemasta päähän tai muuten hankkiutua eksoottisempaan kohtaamiseen metallirojun kanssa, eli venäläisten Mir-avaruusasema on tarkoitus suistaa radalta maaliskuussa. Tämän hetken laskelmien mukaan tuon 135 tonnisen avaruusaseman PITÄISI osua jonnekin Uuden-Seelannin ja Chilen välille valtamereen.

Ehkä syystäkin immeiset eivät täysin luota venäläisten kykyyn ohjastaa avaruusaseman romua viimeisellä matkallaan ja huolta tuskin vähentää venäläisten laskelmat siitä, että on edelleen 3% mahdollisuus että romuläjä mäjähtääkin mantereelle. Toisaalta koko 135 tonnista häkkyrää ei kenenkään tarvitse takapihallaan sietää vaan laskelmien mukaan ilmakehän pitäisi polttaa avaruusaseman jämää niin, että lopulta ´ainoastaan´ 40 tonnia päätyy maahan asti.

Tarkemmin maahan osuminen tulee tapahtumaan todennäköisesti 6. - 10.3. välisenä aikana, joten maaliskuun alussa kannattaa muistaa viisaus Asterixista, eli "meillä ei ole muuta pelättävää kuin että taivas putoaa niskaamme". Vaikkei koko taivas putoaisikaan, lopputuloksella tuskin on kovasti eroa jos tuo kohdalle osuu.

Tulipahan vielä mieleen että mitähän mahtaisivat vakuutusyhtiön setät sanoa kun piirtäisi vahinkoilmoitukseen 40 tonnisen rautamöykyn, joka on taivaasta pudotessaan tuhonnut miljoonan rantahuvilasi Uudessa-Seelannissa? Tuosta kuitenkin vaiettaisiin mediassa tai ainakin pyydettäisiin vaikenemaan, joten voisi olla vakuutusyhtiön herroilla ehkä ajatus jos toinenkin korvauksenhakijan mielenterveydestä...

Update! Mir mäjähtää maahan 22.3.2001

Elikkäs torstaina. Uusi-Seelanti on antanut alueella liikkuville laivoille ja lentokoneille varoituksen (taivaalta putoavien avaruusasemien varalta? Tuon varoituksen kun olisi päässyt sanailemaan / kuvittamaan) ja Venäjä luottaa Mirin hallittuun pudottamiseen sen verran luottamuksella että on ottanut vakuutuksen mahdollisten vahinkoken varalta.

Update2: Mirin putoaminen livenä netissä

Osoitteesta http://www.mirreentry.com/ voi käydä ihmettelemässä tuota putoamista ihan livenä. Mielenkiintoista tuossa tietysti on se, että venäläinen asiantuntija sanoi lausunnossaan, että on edelleen 1/33 mahdollisuus että Mir osuu mihin tahansa kohtaan maapalloa eikä suinkaan tuonne Uuden-Seelannin tietämille, eli voi olla kuvaaminen hankalaa jos avaruusaseman romu ei osukkaan aivan sinne minne pitäisi.

Loppukaneetti: Hieman heitti arvio tuosta alkuperäisestä putoamisajasta, tämän hetken arvion mukaan Mir syöksyy maahan noin klo 2.30 torstain ja perjantain välisenä yönä. Ennakkotiedoista poiketen tuota putoamista ei lähetetä internetissä livenä vaan heti tapahtuman jälkeen pakataan materiaali ja lähetetään sen jälkeen. Lisätietoja ja videota voi yrittää katsella osoitteesta http://www.mirreentry.com.

+/- saldo : 0 |