Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Testissä suuret tila-autot

KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
Palasokerin toimitus kävi monihenkisellä testiryhmällä viikonloppuna koeajamassa suurien perheiden tila-autoja työn teolla ja seuraavassa raporttia työryhmän havainnoista.

Palasokerin tyylille uskollisesti taas kerran varsin subjektiivisessa testissä mukana oli pari eurooppalaista autoa ja yksi aasialainen tekele. Suurista autoistaan tunnettuja pohjois-amerikkalaisten merkkien tuotoksia ei siis testattu.

Aiemmasta Honda CR-V:n koeajosta ihastuneena kirjoittaja hyppäsi ensiksi 7:lle hengelle rekisteröidyn Honda Streamin ratin taakse. Vaikka monet pitkäaikaiset Hondailijat ovat olleet sitä mieltä että Stream, kuten muutkin uudemmat Hondat ovat ulkonäöltään rumia, on Stream mielestäni ihan sopusuhtaisen näköinen ja melko siro 7-henkisen perheen autoksi.




Syy sirouteen selvisi pian sisätilojen tarkemman tutkiskelun jälkeen. Autoon mahtuu ehkäpä juuri ja juuri ne Lumikin seitsemän kääpiötä, mutta itse Lumikki saakin sitten jo luvan kävellä! Toisinsanoen, jos Miettisen 7-henkinen perhe lähtee Streamilla lomamatkalle Etelä-Eurooppaan on kotia jätettävä joko matkatavarat tai sitten pari vanhinta skidia kotibileissään paikkoja hajoittamaan, koska auton tilat eivät tosiasiassa sovellu 7:lle hengelle.

Ajon aikainen melutaso on matkustamossa yllättävän korkea esim. Ranskalaisiin autoihin verrattuna. Stream on myös varsin painava auto ja koska saimme koeajolle kyseisen mallin minimivarustellun kehitysmaaversion 1.7 litrasella koneella oli kokemus kaikin puolin masentava. Tuloksena pisteitä kouluasteikolla 6,5!

Seuraavana vuorossa oli Renault Espace, joka on ranskalaisen autotehtaan suurin, uhkein ja uljain malli.




Espacella ajo oli surrealistinen kokemus. Kuten Jake osuvasti sanoi, olo oli kuin Starship Enterprisen miehistöllä Star Trekissä! Espacen muotoilu on ulkoa mannaa ja Renu-miehenä ainakin minun mieleeni, mutta sisustus on tässä autossa aivan käsittämätön! Kojelaudalle (jonka päällyksenä on muovin lisäksi kuviokangasta!!!) voisi levittää useamman Hesarin ja kuski istuukin jossa N-metrin päässä auton keulasta, jota ei tietenkään näy ollenkaan. Tällä autolla en tosiaankaan haluaisi täyteen parkkihalliin pyörittelemään! Ensifiilikseni on ettei tämä auto pärjää Scenicille, ei varsinkaan jos autoja verrataan hinta-laatusuhteen pohjalta!

Tilat Espacessa oli kuitenkin kohdallaan, mutta jos kojelaudasta olisi vähän tingitty (kun varaa kerta on!) ja tämä lisätty taaimmaisten penkkien jalkatilaan olisi ratkaisu ollut paljon toimivampi. Toinen ihmetyksen asia oli taaimmaisille penkeille pääsy; itse en ainakaan keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin peräluukun kautta tulo, koska muutoin piti alkaa penkkejä irroittelemaan. Potentiaalia autossa on vaikka muille jakaa ja kosla liikahtaa ihan mukavasti jo 2.0 -litraisella koneellakin, mutta jotenkin lopputulos ei miellytä. Kouluarvosanaksi annan 8.

Yllättäen löysin itseni vielä tiistaina toisen Ranskattaren ratista. Auton nimi: Citroen Evasion.




Tämä Citikka yllätti positiivisesti, mutta mollaan sitä kuitenkin ensiksi. Evasionin ulkonäkö ei lämmitä; mieleen tulee vanhat Espacet, jotka ovat mielestäni harvinaisen rumia kotteroita. Ajofiilis on ulkomuodon mukaisesti tosi pakettiautomainen. Käsijarrukin sijaitsee kuskin istuimen ja oven välissä, eli tuolin vasemmalla puolella. Tämän lisäksi koeajetun kappaleen oikea takaiskari oli selvästi uusimisen tarpeessa...

Evasionin 2-litrasen moottorin pirteys ja auton ketteryys yhdessä melko hyvin suunniteltujen sisätilojen kanssa yllätti kuitenkin positiivisesti. Valittamista ei pakumaisessa ajofiiliksessäkään totuttelun jälkeen ollut vaan kokemus oli kaikin puolin miellyttävä. Odottelenkin innolla kesällä ilmestyvää uutta korimallia, joka on toivon mukaan selvästi nykyistä kauniimpi. Koska hinta-laatusuhdekin tuntui olevan muihin testattuihin autoihin verrattuna kunnossa, annan Evasionille pisteitä 8,5!

Yksikään autoista ei kuitenkaan vetänyt vertoja isoille jenkkiautoille ainakaan sisätilojen puolesta vaan jokainen jätti vähän puutteellisen olon koeajon päätteeksi. Niinpä päässäni alkoikin kytemään ajatus Cryslerin, Chevyn ja muiden jenkkien koeajosta...



+/- saldo : 0 |

    Cace kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä tuo Citikka vähän pakettiautolta näyttää :) Hienoja autoja kaikki, kelpais mulle ainakin!

    waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös Scenicistä ole tulossa syksyllä uudistettu versio, jota on saatavilla myös normaalia pidemmällä seitsemän hengen korimallilla? Itse en pidä auton uudesta ulkoasusta, mutta odottaisin silti sen lanseeraamista. Ehkä.

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep, syksyllä 2003 on tulossa uudistettu Scenic uudella korilla ja sitä saa myöhemmin myös 7-paikkaisena.

    Ote Renaultin www-sivuilta: "Aluksi viisipaikkaisena myytävästä uudesta Scénic-mallista tulee myöhemmin myyntiin kompaktien tila-autojen luokassa ainutlaatuinen seitsenpaikkainen versio, suuremman luokan Espace-mallin tapaan."

    Lisätietoja osoitteesta http://www.renault.fi...