Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jäähyväiset siipimersulle

Olli kirjoitti noin 19 vuotta sitten (4 kommenttia)
Viimeksi taisimme kovin puhua ikuisesta rakkaudesta Fintail-mallin mersuun. Niin se vaan rakkaus lakastuu Namibian syksyssä - mutta toisaalta Suomen keväässä uusi ihastus on jo voimissaan. Paluumme Suomeen on määrittynyt kesäkuun alkuun ja samaan aikaan lähtee Namibiasta vuoden 1957 Mercedes Benz 190, Ponton-mallia.
Miten tässä näin kävi? No, kierreltyämme erinäköisiä peltikorjaamoita ja autosisustuksen entisöijiä jäi meille käteen vähäisiä laaduntakeita tai sitten tylyjä toteamuksia Charlien entisöintimahdollisuuksista. Niinpä ajattelimme kokeilla onneamme lehtien ostopalstoilla, ja sieltä tulikin soitto tästä yksitoista vuotta vanhemmasta menopelistä. Heti alusta asti tuntui hienolta, että myyjä oli vasta auton toinen omistaja. Ensimmäinen omistaja oli ostanut auton täältä Namibian pääkaupungista ja oli jopa pitänyt ajopäiväkirjaa, mikä on melkoinen lisäarvo tälle 46-vuotiaalle kaunottarelle.

No vielä siinä vaiheessa tämä Bertaksi ristitty safarimersu ei varsinaisesti kaunottarelta näyttänyt, mutta häntä oltiinkin laittamassa uuteen uskoon. Vanhat maalit kapsutettiin pohjametalliin asti, joitakin peltiosia otettiin vastaavanlaisesta toisesta autosta ja nyt on sitten jo laitettu uusi maalipinta sekä asennettu uusittuja kromiosia. Tulos näyttää vähintäänkin inhimmilliseltä.

Meitä paljon askarruttanut autoverolainsäädännön muutos tämän vuoden alussa sai suorastaan merkillisen käänteen viikko sitten. Tullista vastasivat autoverokyselyihini sähköpostilla ja totesivat, että autoveroa on alettu kantaa 1.1.1958, joten vuoden 1957 autosta ei autoveroa tarvitse maksaa. No eihän siinä mitään - sopii meille. Tulli kylläkin ottaa omansa ja arvonlisäverolta ei voi tietenkään välttyä, mutta onhan se helpotus kuitenkin.

Charlie-parka, ensimmäinen mersumme, on nyt myynnissä. Valitettavan vähän on ostajia ollut, kyselyitä kyllä senkin edestä. Niin se vaan on, että omiaan on hyvin vaikea saada pois tässä vanhojen autojen harrastelussa. Joko täytyy osata koko autobisneksen huijausskaala tai sitten täytyy olla aikaa odottaa sopivan innostunutta ostajaa. Meillä ei tässä tapauksessa ole aikaa eikä huijaushaluja/-taitoa.

Mutta vielä muutama maininnanarvoinen seikka Bertasta. Hänen nimensähän juontaa paksu-Bertasta, tykkimäinen kun on luonteeltaan. Toisaalta tuo "paksu" on aika osuva kuvaus Ponton-mallin mersusta. Auton ensimmäinen omistaja oli siis windhoekilainen lääkäri, joka 50-luvun lopulla teki lääkärireissuja ympäri Namibiaa. Silloin ei Namibian tiet olleet erityisen hyvät (toisin kuin nyt; lienevät keskimäärin Suomen teitä parempia...!?!). Niinpä tähän autoon oli alun perin tilattu hieman isommat erikoisrenkaat Namibian off-road-ajoon. Vilkku on sijoitettu ohjauspyörän keskelle ja sitä pitää sitten käännellä ohjauspyörän mukana.

Sellainen on siis Bertta. Sitä saa jo loppukesästä kysellä hääautoksi tai leffakuvauksia varten varsin huokeeseen hintaan =)

+/- saldo : 0 |

  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lisää kuvia tuosta ponttoonimersusta! Lähikuvia ja projektikuvia, kiitos!

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitenkäs muuten taittuu auton matka Namibiasta Suomeen? Laivan kannella? Ajaen? Lentokoneen ruumassa?

  Anonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Odotellaan edelleen yhtä tarjousta laivarahdista... Tullee siis kontissa laivan kannella n. 6:ssa viikossa.

  Valitettavan vähän digitaalimuotoisia projektikuvia, mutta katsotaan miten niitä muutamia edes saadaan näkyville (Jake?).

  Olli kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ollos hyvä : Bertta Galleria