Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lisää viinaa, silmät liikkuu

Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten (2 kommenttia)
Alkoholiverotuksen laskeminen ja Viron EU-jäsenyyden todennäköisesti mukanaan tuoma alkoholiturismi puhuttavat julkisuudessa. Hallitus ei halua päästää talutusnuorasta irti ja kansa taas on näreissään holhoavaa politiikkaa vastaan. Suomen hallitusta pidetään vanhoillisina holhoojina, jotka eivät ymmärrä kansalaisten hyvinvoinnista mitään ja haluavat kaikin keinoin vesittää alkoholin ja autojen vapaamman maahantuonnin.

Suomen kansa jakautuu kahtia hallituksen alkoholiveron alennuksen ja yksityisen maahantuonnin kontrolloimiseksi kaavaillun ilmoitusvelvollisuuden vuoksi. Osan mielestä alennus ei ole tarpeeksi suuri ja osa taas on näreissään siitä, jos hallitus onnistuu hankaloittamaan tuontia ulkomailta (lue: Virosta). Ilmoitusvelvollisuutta perustellaan salakuljetuksen ehkäisemisellä. Maahantuonti on siis salakuljetusta, jos tuotu tavara (eli alkoholi) menee esim. myyntiin yksityiskäytön sijaan. On hyvin todennäköistä, että vain harva suomalainen tuo alkoholia Virosta koko sallitun määrän vain omaa käyttöään varten. Suurin osa tuodusta alkoholista on tilattua. Sitä tuodaan paitsi omaan käyttöön, myös sukulaisille ja ystäville. Onhan se toki paljon helpompaa, kun yksi henkilö tuo koko suuren lastin viidelle tai useammalle ihmiselle.

Valtiovalta, eritoten edellinen hallitus, on saanut kritiikkiä osakseen, koska EU antoi Suomelle yhdeksän vuoden siirtymäajan alkoholin tuontirajoitusten saattamiseksi EU:n määrämälle tasolle. Tuona aikana tuontimäärä oltaisiin voitu kasvattaa parin kolmen vuoden välein tasaisesti samalla verotusta asteittain alentaen. Lipposta juoksupoikineen ei kuitenkaan asia kiinnostanut, joten nykyinen hallitus joutuu alentamaan verotusta kertarysäyksellä ja sallimaan tuontirajan nostamisen kertaheitolla kymmeniin litroihin. Mikäli joku ei uusia tuontirajoja tiedä, kerrottakoon, että maahan saa tuoda toisesta EU-maasta ensi vuoden alusta lähtien 10 litraa väkeviä, 30 litraa väkeviä viinejä, 90 litraa mietoja viinejä ja 110 litraa olutta. Moista määrää ei enää yksinäinen viinaturisti kanna käsivoimin laivasta taksin takakonttiin.

Sosialistisen holhouspolitiikan kannattajat ovat kauhuissaan. He kun perinteisesti ovat tienneet parhaiten, mitä kansalainen saa tehdä ja mitä ei. Pahinta on, että 2000-luvun EU-Suomessa nämä sosialistit ovat edelleenkin vallan kahvassa kiinni. Oli päähallituspuolue sitten SDP, Keskusta tai Kokoomus, valta pysyy silti sosialistien käsissä. Vanhaa sosialistista järjestelmää halutaan ylläpitää edelleenkin, sillä se käsitetään hyvinvointiyhteiskunnaksi. Menneiden vuosikymmenien ihme oli, kun Suomi siirtyi maatalousvaltaisesta takapajulasta menestyväksi ja teollistuneeksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, jossa sosiaali- ja terveydenhuolto toimivat erittäin hyvin. Kansakunta vaurastui ja hyvinvointi vallitsi.

Liiallinen hyvinvointi ja sosiaalietuuksien saannin helppous ovat kuitenkin passivoivia. Vanha kansa tietää vielä varsin hyvin, että hyvinvoinnin eteen on pitänyt tehdä lujasti töitä. Tämän päivän kansa tietää, että töitä ei välttämättä tarvitse tehdä, sillä Kelan tai sosiaalitoimiston rahoillakin elää. Ben Zyskowicz toteaa Ilta-Sanomien uutissähkeissä, että sosiaalidemokraattinen hyvinvointiyhteiskuntamalli on haastettava. Hänen mielestään nyt on aika siirtyä paapovasta ja holhoavasta sosiaalidemokraattisesta mallista kannustavaan kokoomuslaiseen malliin.

Kuitenkin, vaikka kokoomus on ollut edellisissä hallituksissa, moisesta mallista ei ole tullut mitään. Valta on ja pysyy vasemmistolla, niin kauan kuin SDP tai vasemmistoliitto ovat hallituksessa mukana ja niin kauan kuin sosialistisella ay-liikkeellä on yhtä paljon sananvaltaa kuin nyt. Saksassa tuhannet ihmiset ovat eronneet ammattiliitoista ja toivonkin, että Suomessa ay-liikkeen valta murennetaan pian. Vielä toistaiseksi kuitenkin on enemmän sääntö, kuin poikkeus, että ammattiliittoon pitää kuulua. Ammattiliitot ovat kuitenkin keskittyneet työntekijän oikeuksien ja aseman puolesta taistelemisen sijasta politikointiin ja jarrumiehenä toimimiseen. Mistään saavutetuista eduista ei voida luopua, järjestelmää ei voida yksinkertaistaa ja kaikki kehitys, varsinkin jos se on yksityisyrittäjää suosivaa tai oikeistolaista on pahasta. Hyvinvointiyhteiskunnan etu ja riistoporvarien ahdinko kun on ollut pääasia.

Tällä hetkellä hyvinvointiyhteiskuntamme on kuitenkin rappiolla. Kunnilla ei ole rahaa remontoida homekouluja, lääkäriin tai hammaslääkäriin päästäkseen täytyy suuremmissa kaupungeissa suorastaan taistella. Maaseutu autioituu, julkinen liikenne toimii heikosti tai ei lainkaan, palvelut huononevat jatkuvasti. Kansakunta ei tätä menoa koe enää saavansa vastinetta verorahoilleen. Miksi korkeaa veroastetta perustellaan esim. terveydenhuoltopalveluiden olemassaolon kannalta, kun kansalainen joutuu kuitenkin turvautumaan yksityiseen lääkäriin. Miksi maassamme sanotaan olevan pian työvoimapula, jonka vuoksi ulkomaalaista työvoimaa tarvitaan tuhansia henkiä, kun samaan aikaan työttömien määrä on reilusti yli 200 000. Siksi, koska suomalaisia eivät kyseiset työt kiinnosta.

Suomalainen on passiivinen. Muualla Euroopassa eläkeiän korotusaikeet aiheuttivat yleislakkoja ja suurmielenosoituksia. Suomessa tyydytään jupisemaan naapurin kanssa pensasaidan ylitse tai maitokaupan käytävällä. Rohkeimmat ottavat osaa keskusteluun mediassa. Jotkut jopa uskaltavat kirjoittaa asiasta blogeihinsa. Suomalainen on tottunut valtiovallan ja ylempiensä holhoamiseen. Suomalainen odottaa, että joku tulee ja kertoo, mitä pitää tehdä, mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä.

Suomi on ja pysyy koillisen Euroopan takapajulana ja kuihtuu pois, mikäli asioihin ei saada muutosta. Monet koulutetut ihmiset harkitsevat ulkomaille muuttamista ja nimenomaan koulutettujen ihmisten maastamuutto onkin lisääntynyt viimeisen 20 vuoden aikana todella rajusti. Suomesta on toki paettu ennenkin sankoin joukoin työn ja hyvinvoinnin perässä ulkomaille (USA ja Australia 100 vuotta sitten, Ruotsi 1960-70-luvuilla), mutta koulutetun kansanosan maastapakoa tämä valtio ei kestä. Voi vain kuvitella mikä tilanne olisi, jos Suomi ei olisi liittynyt Euroopan Unioniin. Meillä olisi todennäköisesti massiivinen suurtyöttömyys, heikko valuutta, korkea hintataso, korkea inflaatio ja korkea korkotaso. Meidän tuntemamme Suomi on elämänkaarensa päässä. Toivottavasti tulevaisuus on valoisa.

Keskustele!
Kaavailtu viinakuorman ilmoitusvelvollisuus on herättänyt myös keskustelua Ilta-Sanomien keskustelupalastalla.

+/- saldo : 0 |

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin, sittenhän ne vielä meinaa saada levyjen hinnasta veroja pois, niin kohtahan sitä alkaa elo Suomessakin olla kuin meillä täällä Viipurissa....
    Olen ennenkin sanonut, että jälkiteollisessa jälkihyvinvointiyhteiskunnassahan jokainen saa ihan oman mielensä mukaan päättää, mitä paskaa kuluttaa ja/tai käyttää ihan vapaasti, ongelmana vaan on edelleen se sama, kuka sen kaiken sponsoroi...?

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Valtion holhous kyllä kelpaa sitten kun maksa räjähtää ja työt loppuu. Kännissä on kevyt kannattaa liberaalia politiikkaa mutta krapulassa ollaan sosialisteja.