Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tarot + Twilightning Lutakossa

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (4 kommenttia)
Jyväskylä 29.11.2003. Melkoinen heavyn peruskoulu oli illaksi luvassa, Lutakon estraadille olivat lupautuneet Twilightning ja Suomi-heavyn pioneeri Tarot. Lähtökohdat olivat siis otolliset, pääkaupunkiseudulta oli jo ennakkoon kantautunut hieman tietoa siitä, mitä illan pääjyrältä saattoi odottaa.
Twilightning oli täysin uusi tuttavuus, ensimmäisen kerran törmäsin nimeen seuratessani Stratovarius-forumilta näiden nuoremman sukupolven metallipioneerien toilailuja. Siellä joku ehti jo mainitsemaan että seuraava kova tämän genren nimi olisi Twilightningin. Pikainen tsekkaus orkesterin www-sivuilta ennen keikkaa ei ainakaan välittömästi masentanut. Lutakossa lavalle nousi varsin uskottavan oloista sakkia, tosin bändin keski-ikä lienee varsin alhainen, mutta jo ulkoisestikin bändi tuntui olevan keskivertoa uskottavampi. Soittopuoli oli iloinen yllätys, hemmothan vetivät mallikasta powermetallia aivan pieteetillä. Ongelma oli se, ettei kukaan tainut tuntea esitettyä materiaalia biisin vertaa (pl. ne eturivin kaverit jotka olivat ilmeisesti kaljapalkalla heilumassa). Kokonaisuutena varsin mallikkaasti heepot heittivät setin lävitse ja sen verran hyvän ensivaikutelman onnistuivat jättämään että täytynee tutustua bändin tuotantoon levyn muodossa, seuraava keikka voi olla jo tätä antoisampi jos on hieman aavistusta biiseistä. Jos epämääräisistä lähteistä saamani tiedot pitävät paikkansa, on Twilightning kovassa nosteessa urallaan, sillä huhu kertoi että bändi olisi buukattu Helloweenin lämppäriksi Japaniin. Jos tämä pitää paikkansa ei näiden hemmojen tarvitse ainakaan ihmeemmin nöyristellä tuossa seurassa.
Twilightningin aloittaessa Lutakko näytti huolestuttavan tyhjältä, paikka oli hädin tuskin puolillaan. Onneksi tuota väkeä valui paikalle suht nopeasti talon täydeltä ennen Tarotin setin alkua. Tarotin kohtuullisen kova setti piti sisällään seuraavat rallit:

I Rule
Warhead
Midwinter Nights
Descendants...
Pyre of gods
Convulsions
Undead son
Veteran of the Psychic Wars (BÖC)
Angels of Pain
Wings of Darkness
Do You Wanna Live Forever
Rider of the Last Day

Punishment
Crawlspace

(en enää muista mistä tämän pöllin, kiitos kuitenkin alkuperäiselle tuottajalle kuka sitten lieneekin)
Kokonaisuutena Tarot esitti tasaisen varman paketin, mutta kokonaisuudesta jäi tästä huolimatta jotenkin tasapaksuhko vaikutelma. Harvoin kuitenkaan olen alkanut keikoilla haukoittelemaan kesken setin ja Tarot on yksi pitkäaikaisista suosikeistani heavy-genressä, mutta silti meinasi uni yllättää ennen encoreja. Aika outoa siihen nähden että bändi taitaa tehdä niin vähän keikkoja ettei setistä pitäisi kovin rutiininomaista tulla edes yrittämällä. Tästä nurinasta huolimatta (kai se on vaan myönnettävä että ikä alkaa jo painamaan arvostelijaa...) huomattavasti kesiarvoista keikkaa kovempi spektaakkeli oli kyseessä ja yleisö oli hyvin hengessä mukana. Ainakin muutaman kerran Marco ihmetteli kovaa meininkiä ihan ääneen. Erikoisempaa setissä oli taustalaulajan / sampleristin Tommi "Tuple" Salmelan esittämä Blue Öyster Cult cover "Veteran of the Psychic Wars", tosin taitaa olla Tarot keikkaan kuuluva osa tämä coverointi, ainakin näin kertoivat asiantuntijalähteet.
Illasta kokonaisuutena jäi varsin positiivinen kuva, talon täydeltä asiaan vihkiytyneitä kuulijoita, molemmat bändit aidon innostuneita esiintymisestä ja kaikki tämä kahdeksalla eurolla. Eivät menneet rahat hukkaan.

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oon huomaavinani tiettyä ristiriitaa tuon räikeen värisen kitaran ja sitä soittavan hevikörilään välillä, eihän hevibändisä voi olla tuon väristä kitaraa! ;)

  Sami kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin kattomas Hesan keikkaa nosturis marraskuun alus, ja oli siinä mieles vähän samat fiilarit, että puutumis-efekti yllätti kesken keikan. Vaikka "Do you wanna live forever" ja "Rider of the last day" kajahtivat komeasti olisi osan biiseistä voinut korvata joillakin muilla. Nyt esim. Tarotin kuningas-biisi "Iron Stars" jäi kokonaan tulematta. Mutta täytyy sanoa että Marco Hietalan laulu suoritus livenä on kunnioitusta herätttävä. Kaverilla on heavyrockiin lähes täydellinen ääni.

  Belgarion kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  on muutenki aika karseita kitaroita zacharylla :P

  -J- kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä, että täällä oli tämä keikkakuvaus. Täytyypäs käypä katsomassa Tarot seuraavan kerran, kun siihen on mahdollisuus. Aikanaan kappaleet Wings of Darkness ja Love's Not Made For My Kind saivat ostamaan ensimmäisen kitaran ja innostumaan todenteolla musiikista.