Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Sony DVD-soitin DVP-S335

MikkoRauhamala kirjoitti noin 23 vuotta sitten (4 kommenttia)
Meidän perheessä DVD-soittimen hankinnassa mentiin siitä yli mistä aita oli matalin ja hankittiin huokein kohtuullinen malli. Syynä halvan mallin hankintaan oli viime hetkessä kaverilta saatu vinkki ja uusi näkökulma asiaan. Seuraavassa kokemuksia budjettiluokan DVD-pyörittimestä, Sony DVP-S335:sta.

”Jos minä olisin nyt hankkimassa DVD-soitinta, ostaisin suunnilleen halvimman mallin mitä saa. DVD-tekniikka on niin lasten kengissä vielä että muutaman vuoden kuluttua kannattaa vasta ostaa sellainen kalliimpi ja ajankohtaisempi malli. Ei pidä tuhlata rahojaan alkukantaiseen tekniikkaan.” Näin minulle sanoi muuan alan guru joka ei halua nimeään julki tässä.

Hmm… Kuulostaa järkevältä. Edullisella soittimella saa nytkin elokuvat kivasti katseltua mutta jos vuoden päästä onkin jo taas jotain paljon ihmeellisempää DVD-soittimissa tarjolla, ei kaduta niin hirveästi. Kunhan tämä DVD-tekniikka tässä vähän yleistyy, vakiintuu ja kehittyy, hinnat varmasti putoavat mutta ominaisuudet lisääntyvät.

Ja niin meillä nyt sitten on Sonyn DVD-soitin DVP-S335 (musta). Muutaman illan käytön perusteella voi sanoa että siinä on suurin piirtein kaikki ominaisuudet mitä toivoisikin ja edulliseen hintaan.. Kuva on loistava ja ääni on upea, mutta niinhän DVD-soittimen kanssa pitää ollakin.

Kyseinen malli voitti Tekniikan Maailman vertailun ”Alle 3000 markan DVD video-soittimet” 18/2000. Kuvaa ja ääntä, monipuolisia toimintoja, liitäntöjä ja suomenkielistä valikkoa kehuttiin, sitä moitittiin ettei soitin toista CD-R-levyjä. Kyseessä on joku Sonyn ideologia siitä että kaikki CD-R-levyt ovat kavereilta kopioituja piraatteja tai peräisin Napsterista. No, kavereiden bändien demoja (joita CD-R:t myös usein ovat) pitää soittaa toisella soittimella, ei se sen kummallisempaa ole. Eikä tätä soitinta CD-levyjen toistoa varten ole hankittukaan.

Hinta kaupassa oli 2400mk. Kuulostaa edulliselta. Hifilehden ”Viihde-elektroniikan Osto-opas 2001” mukaan hinta on 3195 mk, Anttilassa hinta oli 3000 mk, TM:n testin hintatieto on 2900 mk ja Sonyn kotisivuilla tätä konetta ei tunneta. Onkohan tämä poistuva malli? Silti 2400 mk tuntuu kohtuulliselta kun konekin vaikuttaa ihan pätevältä.

Vaikka Sony ei soitakaan CD-R:ää tai MP3:a kuten jotkut muut merkit ja mallit, vaikutti valintaamme se seikka että kotiteatterin viritinvahvistimemme on Sony ja DVD-soitin tottelee samaa kapulaa helposti. Kieltämättä erityisesti Saloran soitin houkutteli juuri CD-R ja MP3-ominaisuuksilla mutta hopeinen väri ei sovi meille kun kaikki muut vermeet ovat mustia. Lisäksi ruokakuntaamme kuuluu yksi Keskolainen ja henkilökunnan alennus vaikutti ostopaikan valintaan.

DVP-S335:ssä ei ole dekooderia joten sellainen on oltava kotiteatterivahvistimessa. Se selittää osaltaan laitteen alhaista hintaa (suhteessa muihin soittimiin). Meidän kotiteatterivahvistimessa dekooderi löytyy joten signaali valokaapelilla soittimesta vahvistimeen ja homma toimii. Valokaapeli ei kuulu koneen varustukseen ja sen hankinta oli mutkallista sikäli että laitteen myyneestä liikkeestä sellaisia ei saanut, Anttilasta sai mutta pituus oli riittämätön 1,5 m, vasta Mustan Pörssin valikoimista löytyi 2 m kaapeli joka on meillä minimipituus kalusteiden vuoksi. Ihan hyvä ettei kuulunut varustukseen, varustekaapeli ei kuitenkaan olisi ollut riittävän pitkä.

Kaikin puolin ihan asiallinen peli. Ajaa asiansa ja lunastaa paikkansa. Nyt ei ole kiirettä odotella tulevia härveleitä tai uusia keksintöjä, tällä laitteella pärjätään ihan hyvin jonkin aikaa, toivottavasti jopa vuosia. Ja sittenhän alkaa vaikka sisko tai joku muu sukulainen tai tuttava olla DVD-soittimen tarpeessa joten siitä pääsee edullisesti eroon.

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nojoo, en nyt jaksanut tarkistaa mitä tuo Sonyn malli maksaa, mutta näyttäisi alta parin tonnin olevan saatavilla jo esim. mp3-soittimella varustettua dvd-pyöritintä tai 3 pesäistä laitetta (eri asia sitten on, tarviiko tuollaista dvd-jukeboxia ainakaan vielä mihinkään, tuskin kukaan katsoo kolmea leffaa putkeen niin ettei jaksa välillä edes nousta levyä vaihtamaan (hmm...kuulostaa aika ´amerikkalaiselta unelmalta´...). Ei kai tuo Sonykaan huono ole, mutta olisin kyllä varmana ostanu jonkun mp3-ominaisuuksilla höystetyn, sellainen lisäisi elämän laatua hirmuna... :)    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No jaa... Riippuu vähän? En mä vaan haluaisi aiwaa loistamaan ledivaloineen...jotta sais noi mp3:set kuulumaan.    Anonyymi kirjoitti noin 23 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Helppohan se on tietysti sanoa jos on oman tietokoneensa yhdistänyt stereolaitteistoonsa, mutta jos esim. kotiteatteri on omassa huoneessaan esim. toisella puolella taloa, ei tuollaisesta mp3-kuuntelumahdollisuudesta kannata olla välittämättä. Kovin montaa järeämpää äänentoistolaitteistoa tuskin kannattaa kotiinsa rakentaa ellei alati kutistuvat it-osakemiljoonat pakota perstaskussa...    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nonii...mietin mihin niitä mp3:sia oikeen tarvitaan..musiikin kuunteluunko pelkästään..sitähän tulee joka tuutista ihan tarpeeksi muutenki ei paljon kannata äänitellä...vai onko mp3:silla muutakin käyttöä?