Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Palasokeri testaa : United DVX-4066M DVD-DivX soitin

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (21 kommenttia)
Dvd-soittimia, jotka osaavat myös DivX-pakatun videon näytön, on ollut markkinoilla vuoden tai puolentoista verran. Kiss taisi olla valmistajista ensimmäinen, joka tällaisen ihmeen toi markkinoille, kovasti suolaisen hintaisena kuten uuden teknologian kanssa kuuluu ilmeisesti toimia. Viime aikoina markkinoille on putkahtanut hinnaltaan jo kohtuullisempia divx:n taitavia pelejä ja kun alennusmyyntien huumassa eteen sattui kohtuuhintainen Unitedin laite, oli aika lunastaa vehje testiin.

UPDATE! Vehjes hajosi käyttökelvottomaksi 4.4.2004 eikä uutta enää saanut tilalle vaan rahat takaisin, joten oheiset kehut kannattaa ottaa hieman varauksella.

Testikappale lunastettiin testiin Kodinykkösiltä, mainoksen uhrina. Kyseinen laite oli jo tarttua mukaan jouluostoksien kylkiäisenä, mutta 199 euron hinta tuntui hieman lelunomaisesta laitteesta aika kovalta. Tammikuussa hinta olikin pudonnut kohtuulliseen 139 euroon, joten Palasokerin palkkarahoitteinen testilaboratooriokin viimein taipui ostokseen.




Vaan mitä tämä divx-tuki sitten käytännössä tarkoittaa? Divx-videoformaatti on jo useamman vuoden vanha teknologia, joka muistaakseni sai alkunsa Microsoftilta pöllitystä MPEG4 pakkausalgoritmista. Eli formaatti syntyi jokseenkin underground-tuotantona, päämääränä saada käyttöön tehokas mutta samalla kohtuullisen kuvalaadun omaava pakkaustapa esim. dvd-elokuvien levittämiseen internetissä. Tämä perustuu siis täysin omaan spekulaatiooni, aiheesta saattaa löytyä muitakin näkemyksiä. Pakkaustapa kuitenkin kaupallistui DivX Inc. -nimisen firman alkaessa myymään pakkaukseen tarvittavia codeceja. Sama pulju tarjoaa edelleenkin videon purkuun tarvittavat codecit maksutta, videoiden konvertointiin tarvittavista palikoista joutuvat videoiden tuottajat maksamaan. DivX tarjoaa kohtuullisen kuvanlaadun pakattuna pieneen tilaan, esim. normaalimittainen dvd-elokuva voidaan pakata divx:llä sellaiseen kokoon, että elokuva voidaan polttaa normaalille cd-levylle. Näytepaloja ja muutenkin lisätietoa DivX:stä voi onkia soveliaalta webbisivulta.

Tiedostonjakosoftien yleistyminen joudutti myös divx-pakkaustavan yleistymistä, laajakaistayhteyksillä saattoi vaivatta ladata lähes dvd-laatuisen elokuvan (useimmissa tapauksissa tosin laittomasti) ja katsella koneeltaan tai jopa televisiosta jos tietokone on varustettu tv-ulostulon omaavalla näytönohjaimella. Touhu on kuitenkin monesti pelkkää rimpuilua mitä ihmeellisimpien ongelmien kanssa, joten näiden standalone-laitteiden ilmestyminen markkinoille on tervetullutta.

Mennäänpä kuitenkin asiaan, artikkelin lopusta lisää linkkejä videoiden pakkaamisen ihmeelliseen maailmaan. United DVX-4066M on laatikosta kaivettuna huomiotaherättävän leveä matala boxi. Tämän slimline-muotoilun johdosta vehje ei tunnu olevan minkään muun a/v-laitteen kanssa standardilevyinen. Laitteen takaa löytyy kiitettävä määrä liitäntöjä, löytyy äänen linjatasoiset ulostulot jokaiselle kanavalle (etu, taka, keski ja sub), optinen audio-ulostulo, komposiitti ja SVHS-videotulo, SCART, komponenttivideotulo, koaksiaalinen digitaaliaudiotulo ja perus steroaudiotulo. Aimo lista, mitähän meni väärin? Muuten vehje on hieman "halvan" näköinen. Etupaneelissa on kromia ja viher-oranssi näyttö, joka kertoo yleensä että laitteessa pyörii levy ja ajan, jonka elokuva tms. on pyörinyt. Varsinaisia hallintalaitteita itse laitteesta löytyy vain power, eject, play, pause ja stop. Eikä muuten herää standby-tilasta kuin virtakytkimellä (on siis kunnon vanhanaikainen naksukytkin) tai kaukosäätimellä. Progressive scankin löytyy jos omistaa töllön millä moista ominaisuutta pääsee hyödyntämään.




Laite kiinni muuhun laitteistoon ja testaamaan. Laitteen käyttö varsinaisesti ei kauheasti normaalista dvd-laitteesta eroa, ainoastaan divx/xvid-elokuvia katsottaessa elokuva ei käynnisty suoraan vaan laite avaa valikon, mistä valitaan mikä videotiedosto halutaan katsoa ja tämän jälkeen video lähtee käyntiin. Sama metodi tietysti myös mp3 tai muita mpeg-tiedostoja sisältävien levyjen kanssa. Käyttöohjeessa puhutaan hyvin varovaisesti elokuvien katselusta laitteella, manuaalista löytyy ainoastaan maininta että divx-toisto tapahtuu kuten mp3-tiedoston soitto.

DivX-toisto. Toisto alkaa siis valitsemalla valikosta mikä tiedosto levyltä halutaan toistaa, koekäytössä divx-elokuvat oli poltettu dvd+rw-levylle, jolle mahtuu useampi normimittainen elokuva. 3.11/4/5 versioilla koodatut elokuvat tuntuvat toimivan ongelmitta vaikka jossain forumeilla onkin raportoitu ongelmista tuon vanhimman 3.11 toiston kanssa. Koodaukseen valitun kuvasuhteen mukaan kuva täyttää koko ruudun tai sitten ei. Ainakin itsekoodatut teokset toistuivat ongelmitta täyden ruudun koossa, joten on oletettavaa että muiden koodaamissa videoissa kuvasuhde on valittu jotenkin väärin. Videoita pääsee kuvakelemaan 1-16x nopeudella eli vaikka nuo divx-elokuvat on yleensä yhdessä osassa ilman että niitä on jaettu osiin, löytyy haluttu kohta kohtuullisen nopeasti tuolla nopeimmalla kelausoptiolla. Tekstityksiä laite ei ilmeisesti tue, ainakaan testilevyiltä löytyneet tekstitykset pysyivät poissa ruudusta. En kyllä kovin ahkerasti jaksanut tätä tekstitysominaisuutta etsiskellä, harvemmin moiselle on ollut itsellä tarvetta. Tätä kirjoitettaessa divx:en äänipuolesta on testattu lähinnä stereoäänellä varustettuja videoita, AC3 toimivuudesta ei tietoa.

Xvid-toisto. Xvid on DivX:n opensource-versio. Xvid-elokuvat toimivat kuten divx:tkin, tosin laitteen firmware-päivityksen jälkeen mielestäni kaikkien xvid-elokuvien laitoihin jää kapeat "surureunat" eli näyttäisi siltä että elokuva ei täytä koko ruutua vaikka kuvasuhteet olisivat oikeinkin. Voi olla että muistan väärinkin, en viitsinyt enää flashata vanhaa firmwarea laitteeseen asian tarkistamiseksi.

MPEG1/2-toisto. Eli käytännössä kai VCD ja SVCD, molemmat tuntuvat toimivan. Sekä eksoottisemmin koodatut MPEG1 videot toimivat myös, tosin joissakin ilmeni ongelmia äänessä.

MP3-toisto. Laite toistaa luonnollisesti myös mp3-tiedostot, VBR (variable bit rate) on tuettu ja testissä ei löytynyt sellaista mp3-tiedostoa, joka ei olisi soinut (testissä käytettiin mm. sekalaisia kipaleita sieltä täältä koonnut kokoelmacd, noin 200 biisiä). ID-tageja vehje ei osaa mitä ilmeisemmin lukea, tuki pitkille tiedostonimille kyllä löytyy, mutta hyöty on näennäinen kun levyn tai biisin nimestä mahtuu kerralla noin kymmenen merkkiä ruutuun.

JPEG-toisto. Pitihän tämäkin kokeilla, eli laitoin laitteeseen sisään digikuvia sisältäneen cd:n, mikä toimi kuten mp3-levyt, valittiin mistä toisto alkaa ja tämän jälkeen laite pyöritti jonkinlaista slideshowta kuvista. Tosin "surureunoilla" varustettuna ja hirveällä tynnyrivääristymällä, tosin tämä vika saattaa johtua vanhasta näyttölaitteestakin.

DVD-toisto. Nämähän toimivat kuten pitää, normaalien prässilevyjen lisäksi tuli testattua dvd+rw ja dvd-r levyillä, jotka molemmat toimivat ongelmitta. Ja vaikea tähän on mitään lisätä, dvd-soittimeksi normaali perustason vehje.

Ja miltä tämä kaikki sitten näytti ja kuulosti kokonaisuutena? Varsinaiseen hifistelyyn en aio tässä syyllistyä, vanha Salora näyttönä ja kohtuulliset stereot eivät oikein oikeuta siihen. Mutta kokonaisuutena kuvanlaatu on hyvä, divx/xvid-pakattuja elokuvia katsottaessa tietysti kuvasta erottuu selvästi pakkauksen aiheuttamat virheet (yllätys!) ja MPEG1/2 videot ovat yhtä hirveitä kuin millä tahansa dvd-soittimella katsottuna. Äänipuoli tuntuu olevan ainakin vanhaan dvd-soittimeen (joku halpismerkki parin vuoden takaa) verrattuna huomattavasti parempi (en kehtaa sanoa että erottelevampi, kuulostaisi aivan siltä että ollaan tekemässä hifi-arvostelua).

Omaan käyttöön laite on erittäin toimiva peli, en hankkinut vehjettä niinkään piratisoitujen elokuvien katseluun vaan omien tallenteiden ihasteluun, hyllystä kun löytyy jonkun verran televisiosta nauhoitettua ohjelmaa divx/xvid-muodossa ja näiden katselu on huomattavasti mukavampaa kun voi ottaa levyn hyllystä, laittaa levykelkkaan ja istahtaa soffalle kaukosäädin handussa ja homma toimii ilman suurempaa säätämistä. Varsinkin hintaan nähden olen erittäin tyytyväinen laitteeseen, vehjes saisi täyden kympin jos elokuvat näkyisivät aina täyden ruudun kokoisina ja laite tukisi vielä elokuvien tekstityksiä (no tämä ei ole ehkä se oleellisin puute, mutta tekisi laitteesta täydellisen hintaan nähden). Nämä ongelmat saattavat korjaantua firmware-päivityksillä, ainakin päivityksiä on tullut tiiviiseen tahtiin ja ne ovat korjanneet muita vastaavia ongelmia. Firmware-päivityksiä löytyy muuten osoitteesta [url]http://www.recospa.it">http://www.recospa.it. Firmware-virittelyt sitten omalla vastuulla, testatessa alkoi jo hieman ahdistamaan kun laite ei tahtonut elpyä firmwaren päivityksen jälkeen. Laitteen sisältämän piirin (eri firmwaret eri piireille) tunnistaa muuten kaukosäätimestä, jos Open/close -hanikan alla lukee L/R niin laite on Sigman piirillä ja jos taas Program niin laite sisältää ESS Vibrato piirin. Aluekoodihax0roinnin saatte itse selvittää.

[url]http://www.recospa.it" rel="external">http://www.divx.com/">webbisivulta.

Tiedostonjakosoftien yleistyminen joudutti myös divx-pakkaustavan yleistymistä, laajakaistayhteyksillä saattoi vaivatta ladata lähes dvd-laatuisen elokuvan (useimmissa tapauksissa tosin laittomasti) ja katsella koneeltaan tai jopa televisiosta jos tietokone on varustettu tv-ulostulon omaavalla näytönohjaimella. Touhu on kuitenkin monesti pelkkää rimpuilua mitä ihmeellisimpien ongelmien kanssa, joten näiden standalone-laitteiden ilmestyminen markkinoille on tervetullutta.

Mennäänpä kuitenkin asiaan, artikkelin lopusta lisää linkkejä videoiden pakkaamisen ihmeelliseen maailmaan. United DVX-4066M on laatikosta kaivettuna huomiotaherättävän leveä matala boxi. Tämän slimline-muotoilun johdosta vehje ei tunnu olevan minkään muun a/v-laitteen kanssa standardilevyinen. Laitteen takaa löytyy kiitettävä määrä liitäntöjä, löytyy äänen linjatasoiset ulostulot jokaiselle kanavalle (etu, taka, keski ja sub), optinen audio-ulostulo, komposiitti ja SVHS-videotulo, SCART, komponenttivideotulo, koaksiaalinen digitaaliaudiotulo ja perus steroaudiotulo. Aimo lista, mitähän meni väärin? Muuten vehje on hieman "halvan" näköinen. Etupaneelissa on kromia ja viher-oranssi näyttö, joka kertoo yleensä että laitteessa pyörii levy ja ajan, jonka elokuva tms. on pyörinyt. Varsinaisia hallintalaitteita itse laitteesta löytyy vain power, eject, play, pause ja stop. Eikä muuten herää standby-tilasta kuin virtakytkimellä (on siis kunnon vanhanaikainen naksukytkin) tai kaukosäätimellä. Progressive scankin löytyy jos omistaa töllön millä moista ominaisuutta pääsee hyödyntämään.




Laite kiinni muuhun laitteistoon ja testaamaan. Laitteen käyttö varsinaisesti ei kauheasti normaalista dvd-laitteesta eroa, ainoastaan divx/xvid-elokuvia katsottaessa elokuva ei käynnisty suoraan vaan laite avaa valikon, mistä valitaan mikä videotiedosto halutaan katsoa ja tämän jälkeen video lähtee käyntiin. Sama metodi tietysti myös mp3 tai muita mpeg-tiedostoja sisältävien levyjen kanssa. Käyttöohjeessa puhutaan hyvin varovaisesti elokuvien katselusta laitteella, manuaalista löytyy ainoastaan maininta että divx-toisto tapahtuu kuten mp3-tiedoston soitto.

DivX-toisto. Toisto alkaa siis valitsemalla valikosta mikä tiedosto levyltä halutaan toistaa, koekäytössä divx-elokuvat oli poltettu dvd+rw-levylle, jolle mahtuu useampi normimittainen elokuva. 3.11/4/5 versioilla koodatut elokuvat tuntuvat toimivan ongelmitta vaikka jossain forumeilla onkin raportoitu ongelmista tuon vanhimman 3.11 toiston kanssa. Koodaukseen valitun kuvasuhteen mukaan kuva täyttää koko ruudun tai sitten ei. Ainakin itsekoodatut teokset toistuivat ongelmitta täyden ruudun koossa, joten on oletettavaa että muiden koodaamissa videoissa kuvasuhde on valittu jotenkin väärin. Videoita pääsee kuvakelemaan 1-16x nopeudella eli vaikka nuo divx-elokuvat on yleensä yhdessä osassa ilman että niitä on jaettu osiin, löytyy haluttu kohta kohtuullisen nopeasti tuolla nopeimmalla kelausoptiolla. Tekstityksiä laite ei ilmeisesti tue, ainakaan testilevyiltä löytyneet tekstitykset pysyivät poissa ruudusta. En kyllä kovin ahkerasti jaksanut tätä tekstitysominaisuutta etsiskellä, harvemmin moiselle on ollut itsellä tarvetta. Tätä kirjoitettaessa divx:en äänipuolesta on testattu lähinnä stereoäänellä varustettuja videoita, AC3 toimivuudesta ei tietoa.

Xvid-toisto. Xvid on DivX:n opensource-versio. Xvid-elokuvat toimivat kuten divx:tkin, tosin laitteen firmware-päivityksen jälkeen mielestäni kaikkien xvid-elokuvien laitoihin jää kapeat "surureunat" eli näyttäisi siltä että elokuva ei täytä koko ruutua vaikka kuvasuhteet olisivat oikeinkin. Voi olla että muistan väärinkin, en viitsinyt enää flashata vanhaa firmwarea laitteeseen asian tarkistamiseksi.

MPEG1/2-toisto. Eli käytännössä kai VCD ja SVCD, molemmat tuntuvat toimivan. Sekä eksoottisemmin koodatut MPEG1 videot toimivat myös, tosin joissakin ilmeni ongelmia äänessä.

MP3-toisto. Laite toistaa luonnollisesti myös mp3-tiedostot, VBR (variable bit rate) on tuettu ja testissä ei löytynyt sellaista mp3-tiedostoa, joka ei olisi soinut (testissä käytettiin mm. sekalaisia kipaleita sieltä täältä koonnut kokoelmacd, noin 200 biisiä). ID-tageja vehje ei osaa mitä ilmeisemmin lukea, tuki pitkille tiedostonimille kyllä löytyy, mutta hyöty on näennäinen kun levyn tai biisin nimestä mahtuu kerralla noin kymmenen merkkiä ruutuun.

JPEG-toisto. Pitihän tämäkin kokeilla, eli laitoin laitteeseen sisään digikuvia sisältäneen cd:n, mikä toimi kuten mp3-levyt, valittiin mistä toisto alkaa ja tämän jälkeen laite pyöritti jonkinlaista slideshowta kuvista. Tosin "surureunoilla" varustettuna ja hirveällä tynnyrivääristymällä, tosin tämä vika saattaa johtua vanhasta näyttölaitteestakin.

DVD-toisto. Nämähän toimivat kuten pitää, normaalien prässilevyjen lisäksi tuli testattua dvd+rw ja dvd-r levyillä, jotka molemmat toimivat ongelmitta. Ja vaikea tähän on mitään lisätä, dvd-soittimeksi normaali perustason vehje.

Ja miltä tämä kaikki sitten näytti ja kuulosti kokonaisuutena? Varsinaiseen hifistelyyn en aio tässä syyllistyä, vanha Salora näyttönä ja kohtuulliset stereot eivät oikein oikeuta siihen. Mutta kokonaisuutena kuvanlaatu on hyvä, divx/xvid-pakattuja elokuvia katsottaessa tietysti kuvasta erottuu selvästi pakkauksen aiheuttamat virheet (yllätys!) ja MPEG1/2 videot ovat yhtä hirveitä kuin millä tahansa dvd-soittimella katsottuna. Äänipuoli tuntuu olevan ainakin vanhaan dvd-soittimeen (joku halpismerkki parin vuoden takaa) verrattuna huomattavasti parempi (en kehtaa sanoa että erottelevampi, kuulostaisi aivan siltä että ollaan tekemässä hifi-arvostelua).

Omaan käyttöön laite on erittäin toimiva peli, en hankkinut vehjettä niinkään piratisoitujen elokuvien katseluun vaan omien tallenteiden ihasteluun, hyllystä kun löytyy jonkun verran televisiosta nauhoitettua ohjelmaa divx/xvid-muodossa ja näiden katselu on huomattavasti mukavampaa kun voi ottaa levyn hyllystä, laittaa levykelkkaan ja istahtaa soffalle kaukosäädin handussa ja homma toimii ilman suurempaa säätämistä. Varsinkin hintaan nähden olen erittäin tyytyväinen laitteeseen, vehjes saisi täyden kympin jos elokuvat näkyisivät aina täyden ruudun kokoisina ja laite tukisi vielä elokuvien tekstityksiä (no tämä ei ole ehkä se oleellisin puute, mutta tekisi laitteesta täydellisen hintaan nähden). Nämä ongelmat saattavat korjaantua firmware-päivityksillä, ainakin päivityksiä on tullut tiiviiseen tahtiin ja ne ovat korjanneet muita vastaavia ongelmia. Firmware-päivityksiä löytyy muuten osoitteesta [url]http://www.recospa.it">http://www.recospa.it. Firmware-virittelyt sitten omalla vastuulla, testatessa alkoi jo hieman ahdistamaan kun laite ei tahtonut elpyä firmwaren päivityksen jälkeen. Laitteen sisältämän piirin (eri firmwaret eri piireille) tunnistaa muuten kaukosäätimestä, jos Open/close -hanikan alla lukee L/R niin laite on Sigman piirillä ja jos taas Program niin laite sisältää ESS Vibrato piirin. Aluekoodihax0roinnin saatte itse selvittää.

[url]http://www.recospa.it - Ilmeisesti joku italialainen jälleenmyyjä, firmwaret täältä

http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.php?DVDname=united+4066&Search=Search - Kaikenlaista dvd/divx/xvid konvertointiin ja muuhun

http://www.mpegit.fi/ - Kotimainen videosaitti

+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Höö, siis kai ne tekstitykset toimi normaaleilta dvd-levyiltä kuitenkin?

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toki. Kyse on siis lähinnä netistä kai kehnosti löytyvistä tekstitiedostoista, jotka on "ripattu" dvd-levyltä ja siirretty tekstitiedostoksi, josta sitten voi wareztettuun elokuvaan saada tekstityksen. En ole moneenkaan oikein toimivaan tekstitystiedostoon törmännyt, yleensä ongelmia kai aiheuttaa esim. erilainen framespeed, eli jotkut rippaavat leffan 25 framea/s ja teksti on taas jenkkityyliin 29,7 framea/s, tekstitys ei pysy sekuntiakaan synkassa...

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkälainen käyntiääni Unitedissa on? Jotkut dvd-soittimet pitävät häiritsevää meteliä (laitteeksi, jonka ei pitäisi pitää minkäänlaista ääntä) pyörittäessään levyä.

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei tuo ainakaan mitenkään kovin äänekäs ole, äänettömäksi vaikea sanoa kun samassa huoneessa on pari pc:tä, ulkoinen kiintolevy ja läppäri vinkumassa. Edellinen dvd-soitin piti sellainen häiritsevää rapsetta välillä kun servot hakivat lukupäälle oikeaa kohtaa, Unitedista en moisia oireita ole vielä havainnut.

    Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Soitin siis periaatteessa tukee ainakin jossain formaatissa olevia tekstityksiä DivX/XviD-leffoille? Tuon frameraten saa kyllä helposti korjattua oikeaksi sopivalla softakikkareella. Tosin helpompaa on vain imuroida tekstit, joissa on valmiiksi oikea framerate, kun noita kuitenkin löytyy melko helposti.

    Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkäslainen tuon vehkeen käynnistymisnopeus muuten on? Vai onko se aina ns. stand-by-tilassa, ellei töpseliä vedä pois seinästä? Itselläni on ollut jo vuoden tuollainen KiSS DP-450, joka soittaa myös DivX/XviD- yms. formaatteja, ja siinä on välillä tuskastuttavan hidas käynnistymisnopeus. Tämä siis häiritsee lähinnä siinä vaiheessa kun soittimessa on sisällä väärä levy, jolloin asema ei aukea ennen kuin vehje on käynnistynyt kunnolla ja tunnistanut sisällä olevan levyn.

    Tuo KiSS:n vehje on muuten kyllä toiminut ihan mallikkaasti, mutta joitain kummallisia bugeja siinä on, ja vaikka firmwarepäivityksiä tulee kohtuullisen usein, yleensä aina jokin bugi jää uuteenkin firmikseen. Esim. tällaiseen hassuun bugiin törmäsin eilen: olin katsonut erään divx-formaatissa olleen pätkän, minkä jälkeen pistin audio-cd:n soimaan, jolloin cd soi ns. puolinopeudella, eli homma kuulosti aika möreältä. Tuo tosin korjaantuu kun sammuttaa soittimen ja laittaa takaisin päälle.



    DivX-tekstityksiä tuo tukee nykyversiossa ihan mallikkaasti, vaikkakin tekstitykset pitää pistää levylle tiedostopäätettä lukuunottamatta täsmälleen samannimisinä kuin itse videotiedosto, jotta kone alkaa myös tekstejä soittamaan.

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei vaan tämä viimeisin firmware-versio ei ilmeisesti tue tekstityksiä ollenkaan, maahantuoja on muutaman mutkan kautta saadun tiedon mukaan ilmoittanut että kuukauden sisällä tulisi päivitys, joka tukee tekstityksiä. Lähinnä nuo ongelmat tekstitysten kanssa ovat tulleet vastaan joskus pc:llä elokuvia katsellessa, frameraten säätökään ei aina riitä kun joku on jättänyt leffasta tuotanto/levitysyhtiöiden tunnukset pois ja tekstittäjä taas on laskenut ne mukaan. Tein joskus excelillä viritelmän, joka luki tekstitiedoston sisään, kysyi frameraten ja sekuntimäärän, jolla nuo ajastusongelmat sai korjattua, mutta mielestäni aika vaikeaa nyhräämistä.

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käynnistys kestää muutaman sekunnin, sinänsä standby-tilasta tai virtakytkimellä suoritetun käynnistyksen välillä ei juurikaan eroa ole.

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Melko hiljainen se on, Panasoniciini verrattuna ehkä hieman hiljaisempi. Eli turhaa ääntä ei kuulu levyn pyöriessä. Eikä kelkkakaan minkäänlaista ääntä pidä.



    Mitähän se arvostelija höpötti tuosta leveydestä, ettei muka olisi minkään muun soittimen leveynen, ainakin mun yamaha 430-RDS ja Denon ovat täsmälleen samanleveysiä...taitaa vaan hemmo omistaa jonkin kumman vahvarin...

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Katohan vaan, mulla olikin kaikki muut releet ei-standardimitassa.

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yllätyin käynnistysnopeuden suhteen, erittäin positiivisesti. Ei isompia viiveitä (vanha Philips 711:en käynnistyy paljon hitaammin),levynkin saa suht koht nopeasti ulos käynnistyksen jälkeen.

    Nobsteri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ostin juuri kyseisen laitteen ja minulla on ongelmia joidenkin DivX levyjen kanssa. Olen itse tehnyt monta DivX elokuvaa, joihin olen pakannut äänen Virtual Dub -nimisellä ohjelmalla. Näissä DivX elokuvissa siis ei kuulu ääntä, mutta kuva tulee. Olen koittanut toisten DivX elokuvia ja niistä kuuluu ääni. Osaako joku neuvoa mistä johtuu äänen puuttuminen??? ( olen asentanut uusimman päivityksen jo ).

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    MP3 codecia tuo vaatii äänen koodaukseen, joten jos äänet on pakattu jollain eksoottisemmalla codecilla niin on lopputuloksena tuo hiljaisuus. Ainakin omissa tekeleissäni on itse mp3-koodatut äänet toimineet aivan ok (käytössä siis VirtualDub ja LAME encoder).

    Nobsteri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä olen siis laittanut aluksi äänen uncompressed PCM Audioksi. Tämän jälkeen Virtual Dubilla DivX Audioksi ( 64 kbps, 44 kHz, stereo for DivX ). Mahtaako edes myöhemmillä päivityksillä saada ääniä toimimaan...

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo DivX audio voi olla tekemätön paikka vaikkakaan en tiedä tarkalleen minkälaiseen algoritmiin sen pakkaus perustuu, muistelisin jostain forumilta lueskelleeni vastaavanlaisista ongelmista divx audion ja jonkin toisen laitteen kanssa.

    Nobsteri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitos vinkeistä...

    Sain juuri äänet toimimaan muuttamalla DivX audion mpeg audioksi. Tarvii vain polttaa leffa uudestaan, mielellään DVD+-RW levylle.

    Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    DivX Audio on tosiaan aika turha formaatti. Kannattaa käyttää noissa mp3-formaattia tai mahdollisesti AC3:a jos laite sitä tukee.

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Osaako laite soittaa mp3-tiedostoja satunnaisessa järjestyksessä myös alihakemisoista?



    - Karsta

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaa-a, kuten tuolta stoorista jo saattaa päätellä, tuli United tiensä päähän, joten en voi tätä ominaisuutta enää testata, mutta jos aivan oikein muistan niin mp3-soittoon ei löytynyt kuin yhden hakemiston sisäinen satunnaissoitto. Kyllä tuo mp3-soitto-omaisuus on muutenkin niin naurettava että harvemmin tuli / tulee käytettyä, esim. se, että voi laittaa soimaan yhden biisin muttei selata sen soidessa muita, on aika naurettavaa käytettävyyttä.

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mikä firma olikaan ko. laitteen maahantuoja?

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.dangaard.fi oli ainakin joskus, muttei tuo saitti näyttäisi ainakaan tätä kirjoitettaessa toimivan.