Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Blandbladen - maaliskuu 2004

Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten (4 kommenttia)
Blandbladen on hyvin kiinnostava uusi bändi Malmöstä, Ruotsista, joka soittaa instrumentaalista psykedeelistä ja progressiivista space rockia hieman Gong/Hillage/Ozric Tentacles –tradition mukaisesti. Tämä mahtava, mutta toistaiseksi melko tuntematon yhtye on tulossa soittamaan klubillemme kolmas huhtikuuta, joten lyhyt haastattelu oli selkeästi paikallaan. Kysymyksiini vastaili yhtyeen kitaristi Sebastian.




Milloin Blandbladen perustettiin, ja mistä nimi sai alkunsa?

Yhtye pistettiin pystyyn elokuussa 2001. Aluksi nimemme oli "Ljuvar" kunnianosoituksena sen nimiselle ystävällemme Islannissa. Blandbladen –nimi keksittiin bailuissa, joissa me vain leikittelimme erilaisilla yhdistelmillä sanoja, jotka eivät oikeastaan olleet yhteyksissä mihinkään. Mutta kun Blandbladen tuli esiin, meistä kaikista siitä tuli cooleja mielleyhtymiä. Metsät, luonto, lehdet…ja me itse siellä keskellä.

Kuka soittaa mitäkin instrumenttia bändissä? Onko kokoonpano pysynyt samana alusta asti?

Ola: syntsa & Fender Rhodes, Dave: basso, Sebastian: kitara, ja Kaufmann: rummut ja lyömäsoittimet. Kokoonpanossa on tapahtunut pieniä muutoksia perustamisen jälkeen. Ihan alussa oli kaksi kitaristia,minä, Sebastian ja kaveri nimeltään Mårten, joka jäi eläkkeelle lähteäkseen pohjoiseen työskentelemään porojen (!) kanssa. Sitten meillä oli myös eri rumpali nimeltään Eric, joka lähti muutaman kuukauden jälkeen. Joulukuusta 2001 lähtien, kun Kaufmann liittyi mukaan, on kokoonpano pysynyt samana.

Kuinka sävellätte musiikkinne?

Pohjimmiltaan jammailemme ja improvisoimme monia eri teemoja ja tyylejä joista loppujen lopuksi kehittyy kappaleita. Toisinaan kaikki loksahtaa paikoilleen hyvin nopeasti, joskus taas saatamme käyttää kuukausia yhden teoksen kokoamiseen. Voitaneen sanoa, että Dave ja Kaufmann pistävät kehiin suuren osan rytmistä ja groovesta, ja Ola ja minä (Sebastian) tuotamme pääosin melodiat ja tunnelmat.

Minkälainen on musiikilllinen taustanne, edelliset bändit jne.?

Olemme kaikki olleet lukuisissa bändeissä ennen kuin pistimme hynttyyt yhteen Malmössä. Lyhyesti: Dave: "The Unkinds", "Sarcasm" ja dieselin kastelema "Mother Superior" Uppsalassa. Raskaasti rokkaavia tyyppejä, todella. Sebastian: minä ja Ola tulemme Tukholman eteläpuolelta Örebrosta, jossa soitimme progressiivisessa blues-psych – bändissä nimeltään Down Good Rider. Noihin aikoihin meillä oli tavallaan bändi joka kellarissa. Ola soittaa myös psykedeelisessä trance-duossa Derango, joiden pari biisiä julkaistaan pian muutamilla kokoelmilla. Heidät kannattaa tsekata!!! Kaufmann on ainut Malmöläinen yhtyeessä, ja hänellä on melkoisen pitkä historia paikallisten progesankareiden kanssa "The Carpet Knightsissa". Yhtye on yhä toiminnassa, mutta uudella rumpalilla.

Kerro jotain ensimmäisestä I Grevens Tid –julkaisustanne. Jotkut kappaleista ovat myös tällä splittivinyylillä, miten se tapahtui?

Tämä julkaisu oli tavallaan meille uraauurtava, koska emme olleet koskaan aikaisemmin nauhoittaneet materiaaliamme. Äänite on erittäin yksinkertainen ilman päällekkäisnauhoituksia paitsi kongarumpujen ja muiden lyömäsoittimien osalta. Pistimme vain kamat pystyyn treenikämpällemme ja annoimme mennä. Lopputulos oli melkoisen ok, mutta olisi tosiaan jo aika nauhoitella uutta kamaa. Tuolloin kappaleet olivat todella tuoreita…

Splittivinyyli oli "Sovjetissa" soittavan, Jesus-nimisen kaverin yhdenmiehen projekti. Hän pyysi meiltä luvan julkaista kaksi kappaletta "I Grevens Tidiltä" yhdessä hänen bändinsä kanssa, ja tämä kaveri on tavallaan vinyylifriikki, joten hän halusi jokaisessa levyssä olevan erilaisen, käsinmaalatun kannen. Oli sääli, että meillä ei ollut tuolloin uutta materiaalia valmiina tuota julkaisua varten, mutta siitä tuli joka tapauksessa melkoisen tyylikäs.

Mitkä ovat suurimmat vaikuttajanne? Suosikkibändit?

Vaikuttajien kirjo meillä kaikilla on valtava. Meillä on paljon eri suosikkiartisteja, joten on vaikeaa mainita mitään erityisiä bändejä, mutta suuri osa vaikutteistamme tulee 70-luvun progesta, jatsista, punk rockista, trancesta ja chill-outista. Me otamme vaikutteita myös luonnonäänistä.

Kuinka kuvailisit Blandbladenin musiikkia?

Me viemme yleisön matkalle toisenlaiseen mielentilaan. Kutsumme kuulijat liittymään kanssamme erilaisiin äänimaastoihin, maisemiin ja kosmisiin energioihin. Joskus se on hyvin intensiivistä ja rankkaa, joskus se on rauhallista ja tunnelmallista.

[img]juttukuvat/bandikuvat/blandb02.jpg" align="right" hspace=5 vspace=5>Soitatteko paljon livenä? Paras keikka tähän asti? Miksi?

Melko paljon nykyään. Meillä oli läjä keikkoja viime vuonna, yksi Kööpenhaminassa ja loput Ruotsissa. Tämä vuosi on mennyt hyvin tähän asti. Meillä on ollut toistaiseksi kaksi keikkaa, ja kolme hoidetaan vielä ennen kuin saavumme Psychotropic Zoneen.

Meillä kaikilla on omat suosikkikeikkamme, mutta mainitakseni kaksi niistä…yksi oli Brekillessä Etelä-Ruotsissa. Se oli folk-musiikki tapaaminen, jossa oli hyvin mukava tunnelma. Aloimme soittaa ladossa 4:n aikaan aamuyöstä soittaen auringonnousun tahdissa kaikkien ihmisten tanssiessa ladon sisällä ja ulkona…siitä tuli todella hyvä fiilis. Toinen mainittava keikka oli rumpalimme synttärikeikka viime syksynä Cilla’s kök – nimisessä paikassa täällä Malmössä. Olimme kaikki hyvällä tuulella, soundi oli mahtava ja yleisö innoissaan.

Minkälainen on Blandbladenin keikka? Miksi ihmisten kannattaisi tulla katsomaan teitä livenä?

Blandbladenin keikka on intensiivinen, kaunis ja psykedeelinen kokemus. Jos haluat tulla nostatetuksi toiseen mielentilaan, me viemme sinut unohtumattomalle tripille. Viemme sinut edestakaisin ajassa ja toivottavasti rantaudumme sen jälkeen samalle planeetalle…

Mitä haluatte saavuttaa bändinä? Musiikilliset tavoitteenne?

Suurin tavoitteemme on aina tulla paremmiksi siinä mitä teemme, tuoda kappaleita sekä yleisön hämmennykseksi että itsellemme. Pystyä tulemaan sillä toimeen kokopäiväisesti ja jakaa luovuutemme ja ideamme muun maailman kanssa.

Kuinka usein bändinne treenaa?

3-4 kertaa viikossa, 3-5 tuntia kerrallaan.

Onko teillä ollut onnea levy-yhtiöiden kanssa? Haluaisitteko olla suurella yhtiöllä?

Ei tähän mennessä…mutta ehkä myöhemmin keväällä kunhan olemme nauhoittaneet uudet biisimme. Ei meitä haittaisi olla suurella yhtiöllä, kunhan meidän ylitsemme ei hypittäisi. Haluamme säilyttää täyden kontrollin.

Oletteko nauhoittaneet mitään ensimmäisen julkaisun jälkeen? Onko suunnitelmia tehdä toinen levy?

Olemme tehneet vain yhden nauhoituksen tähän mennessä. Seuraava pitäisi nauhoittaa tänä keväänä/kesänä. Kuulimme levylafkasta täällä Malmössä, joka olisi kiinnostunut julkaisemaan seuraavat nauhoitukset CD:nä. Tiedämme myös kaverin, joka on halukas julkaisemaan saman vinyylillä, joten ehkä me saamme sekä CD- että vinyylipainoksen seuraavasta julkaisusta.

Muita tulevaisuuden suunnitelmia?

Soittaa yhä useammin, säveltää uusia kappaleita, pitää hauskaa ja tarjota teille kuuntelijoille nautinnollista aikaa.

Space is the place!

http://artists.iuma.com/IUMA/Bands/blandbladen/

Kiitokset Sebastianille vastauksista. Tulkaa kaikki katsomaan yhtyettä Stella Star Clubille 3.4.2004, ette tule pettymään! Mukana myös Verde ja Kliniczny.

+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Interesting! Mistähän tuon "I Grevens Tid" -levyn helpoiten saisi hommattua?

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytynee pistää postia bändille:

    blandbladen@hotmail.com



    En ole varma, onki muualla myynnissä. Kannattaa kyllä tilata, tulet pitämään!

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitos Astro mielenkiintoisesta jutusta! Kiinnostus yhtyettä kohtaan tosiaan heräsi.

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Bändi lupasi tuoda levyjä mukana Stella Stariin, mutta jos joku ei pääse paikalle, ja haluaa levyn, niin laittaa vain sähköpostia niille. Hyvä levy, suosittelen! Ja hienot kannatkin.