Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

"Eka keikka"-bändikatselmus Kotkassa 24.4.2004

Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten (4 kommenttia)
Kotkan Nuokkarilla oli lauantaina nuoret taitajat liikkeellä. Bänditapahtumassa soittivat Phendomeus, Dias, Eradication, Darkos, Next in Line ja Breeding Chamber. Vaikka tapahtuman nimi oli "Eka keikka", oli useimmilla bändeillä hieman keikkakokemusta jo ennestään.

Nuorisokeskuksessa oli paikalla myös arvovaltainen raati, joka koostui paikallisista musiikinopettajista ja muusikoista: Satu Tommila (Keskuskoulu), Pekka Liski (Karhuvuoren koulu), Jari Kuusisto (Guava), Markus Vanhala (Omnium Gatherum ja Manitou), Harri Pikka (Total Devastation), Janne Dufva (mm. Karhula Mafia) ja Ari Onnela. Raadin tehtävänä ei kuitenkaan ollut laittaa bändejä mihinkään järjestykseen, vaan antaa asiallista ja asiantuntevaa kritiikkiä keikkailuaan aloitteleville bändeille. Kritiikki kohdistui stemmoihin, sovituksiin, soittofiiliksiin, biisivalintoihin ja erilaisiin muihin asioihin.

Nuorisokeskuksen salissa oli talon puolesta pa-kamat, miksaus, hienot valot ja rummut. Bändien omalla vastuulla olivat vain henkilökohtaiset instrumentit kuten kitarat, symbaalit ja virvelit. Omia vahvistimia oli myös roudattu paikalle. Takahuoneen puolella kävi roudaustauon aikana aikamoinen vilske.
Jokaiselle bändille oli varattu soittoaikaa 15 minuuttia. "Keskuskoulun house band" Phendomeus sai kunnian aloittaa. Bändi on ollut kasassa jo kaksi ja puoli vuotta ja hakeutui tapahtumaan, koska halusi lievittää esiintymisintoaan! Musiikkityyli oli kevyehköä pop-rokkia. Eka biisi oli vaikeahko instrumenttaali joka ei aivan meinannut kulkea kunnolla, mutta loput biisit lauloi solisti Ella Räty ja laatu parani. Tosin Ella taisi vähän jännittää ja ainakin keikkasetin päättäneen Springsteen-biisin olisi voinut laulaa ehkä oktaavia korkeammalta niin sekin olisi toiminut paremmin. Ihan hyvä meininki silti, naislaulajia onkin ihan liian vähän!
Bändissä esiintyivät Ellan lisäksi Henri Kärkkäinen (rummut), Juuso Karikorpi (kitara), Joachim Pajala (basso), Arttu Laitinen (kitara ja stemmalaulu) ja Saara Halsas (koskettimet).Toisena esiintyi Dias, joka on ehtinyt olla kasassa vasta kolme kuukautta! Bänditapahtuma oli silti käsittääkseni bändille jo toinen keikka? Bändi on syntynyt tarpeesta esittää omia sävelmiä, ja hyvin yhtyeen oma suomenkielinen poppi toimikin. Solisti Hannes Suvilaakso hoiti tonttinsa uskottavasti, vaikka monitorointi lavalle ei oikein pelannut, eikä pelannut kuulemma myöhemminkään. Bändi soitti hyvin ja kaikenkaikkiaan jäi hyvä poppisfiilis. Yhtyeessä esiintyivät Hanneksen lisäksi Mikko Gynther (kitara), Eero Pitkänen (basso), Ismo Vuorinen (kitara ja taustalaulu), Sebastian Orimus (rummut).Kolmantena soitti tähänmennessä kovimmat suosinosoitukset saanut Eradication. Bändi on ehtinyt julkaista jo yhden demon ja toinen on työn alla. Musiikkityyli on vanhaa kunnon Dio/Iron Maiden/Megadeth/Judas Priest-osastoa. "Eka keikka" oli bändille vasta toinen, vaikka yhtye onkin alun perin perustettu jo 2001. Tapahtumassa Eradication soitti omat biisit Chaos ja Doomed sekä reippaina covereina Black Sabbathin Neon Knights ja Iron Maidenin Aces High. Setin päätti pätevä rumpusoolo, jonka olisi kuulemma pitänyt tulla jo Neon Knightsin jälkeen, mutta parempi myöhään. Omien sanojensa mukaan bändi oli hakeutunut tapahtumaan, koska kevään bändi-illat olivat jo täynnä eikä olla päästy keikalle pitkään aikaan. Oma materiaali taittui hienosti mutta Aces High oli vähän vaisu… Ja siinä on sentään sellainen biisi, että pitäisi vetää tunteella! Mutta plussaa hyvistä kitarasooloista ja Mikko Gyntherin (kitara ja taustalaulu) nahkahousuista. Asennetta oli vaikka muille bändeille jakaa. Raatikin kehui bändin reipasta esiintymistä. Orkesterin jäseninä Mikon lisäksi Ville Kaaronen (laulu ja kitara), Eero Pitkänen (basso) ja Olle Räty (rummut).Neljäntenä örinää. Darkos on perustettu viime kesänä ja teernikämppä/kamat saatu nuorisokeskuksen kautta. Tämänhetkinen tavoite bändillä on lähinnä päästä esittämään omia biisejä. Tyylilajina alati suosittu death/doom/black metalli. ”Laulaja” Teppo Hyttinen kuulosti uskottavalta kun lauluääni oli jonkun mulinexin kautta muokattu genreen sopivaksi. Laulu- ja soitinyhtye Darkos koostui Tepon lisäksi seuraavista muusikoista: Esa Tuokko (lead kitara), Antti Lampinen (komppikitara), Jenni Korjula (koskettimet) ja Lauri Koskinen (rummut).

Tässä vaiheessa Palasokerin edustaja häipyi paikalta muihin kiireisiin vedoten.

Ilta jatkui silti vielä kahden bändin myötä. Viidentenä soitti Next in Line, joka olisi ollut aggressiivista heavyrokkia runsailla melodioilla. Kappaleita kuulemma joka lähtöön, rauhallista ja rankempaa. Puolivuotiaan bändin muusikot ovat Henri Eerola (laulu), Olli Liukkonen (kitara), Teemu Muuri (kitara), Allu Pöyry (basso) ja Petri Sallansalo (rummut).

Kuudentena ja viimeisenä soitti Breeding Chamber, joka on kaksivuotias ja intensiivisesti treenaava deathmetalpumppu. Bändiltä on ilmestynyt yksi demo ja toinen promodemo. Herää kysymys, mitä eroa on demolla ja promodemolla? ;) Anyhow, kyseessä oli bändin eka keikka, eli ainakin tässä illan teema toteutui. Breeding Chamberin jäsenistö on Aapo Koivisto (laulu), Olli Liukkonen (kitara), Janne Vihavainen (kitara), Tommi Vehmas (basso) ja Petri Sallansalo (rummut).

Hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Tiedotus olisi vain saanut olla vähän laajempaa. Me kaikki emme käy katsomassa tulevia tapahtumia nuokkarin ilmoitustaululta. Kotkan Nuorisojärjestöjen tylsä ja tyhjä saitti ei taaskaan vihjannut koko tapahtumasta, mm. tapahtumakalenteri on tyhjä. Aika ankeeta… Onneksi porukkaa oli sentään paikalla jonkin verran.

+/- saldo : 0 |

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tervehdys Nuokkarin toimistolta!  Ihan kärkeen kiitokset, hyvän jutun olet tapahtumastamme kirjoittanut. Ja olihan se mahtava tapahtuma!  Kuitenkin olimme täällä toimistolla hieman hölmistyneitä tuosta tiedotus/ilmoitustaulukommentista. Tai lähinnä ihmettelemme linkkiä Kotkan nuorisojärjestöjen saitille, koska nuorisojärjestöthän eivät ko. tapahtumaa järjestäneet VAAN kaupungin nuorisotoimi. Päivitämme tapahtumatietojamme Kotkan kaupungin tapahtumakalenteriin, jonne linkki löytyy sivulta www.kotka.fi.  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitoksia vaan.

  Ja tuo tiedottamisen puute ottaa sikäli päähän, että tällaisista tapahtumista on vaikea saada infoa etukäteen. Sori vaan, että yhdistin mielessäni nuorisojärjestöt samalla saitilla toimivaan Nuokkariin (kotka.fi/liinu ja kotka.fi/liinu/kontti). Olin etsinyt tietoja kontin tapahtumakalenterista ja sieltä puolelta, ja näytti sitten tämä parin linkin päässä ollut Kotkan tapahtumakalenteri unohtuneen... Onneksi sentään sana kulki bändien itsensä taholta ja Kymen Sanomissakin oli "tapahtumia Kotkassa"-osastolla pieni maininta. Pitänee siis ENSIN katsoa Kotkan kaupungin omasta kalenterista tästedes :)

  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aiheesta kiinnostuneille lisätiedoksi: Darkosin nettisaitti löytyy osoitteesta http://www.sunpoint.net/~turpasauna/


  neonknight kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laitetaan kiitokset Eradicationin ja Diasin puolesta vielä tännekin. Hyvä, että tuntemattomatkin bändit saavat näkyvyyttä.