Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Jyrki Laihon uudet kujeet

Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (11 kommenttia)
Jyrki Laiho tunnettaneen parhaiten Circlen kitaristina, joskin hän on jättänyt bändin yli vuosi sitten eikä siis vaikuta esim. bändin viimeisimmällä levyllä "Guillotine". Miekkonen on tuttu myös bändeistä kuten Ektroverde sekä Paine ja hänen nimensä voi bongata myös Kuusumun Profeetan uusimmalta levyltä. Nyt mieheltä tyrkkää pari uutta omaa kokoonpanoa, joilta molemmilta on ilmestymässä levyt ihan näillä hetkillä.




HOTGUITARS on duo, jonka muodostavat Jyrki Laiho (guitar, traveling wilburys, voice, etc) ja T-mu Korpipää (guitar, beats, voice, editing, etc). Korpipää on tuttu esim. XL-kitaristi Jarmo Saaren Reuna-kokoonpanosta ja on myöskin häärinyt joitakin vuosia sitten jossain määrin myös Circlen levytyksissä esim. äänittäjänä ja miksaajana. Ensimmäinen satsi kuumia kitaroita saatettiin ihmisten ilmoille jo alkuvuodesta kun Kevyt Nostalgia julkaisi bändin cd-r-albumin "Duets, Duels & DIY's". Levy on jo myyty loppuun, sillä kyseessä oli 150 kpl:n painos. Bändin musiikkia tuolla levyllä voisi kai lähinnä kutsua noisekitaraimprovisaatioksi ja musiikkinsa onkin varsin meluista ja äänekästä. Nyt julkaisun alla oleva "Confessions" -mini-cd on peräisin samoista sessioista kuin tuo edellä mainittu albumi, mutta tälle ep:lle on valikoitu noiden sessioiden rokkaavimmat palat. Levyn julkaisee BV2 Produktions (Bad Vugum).

STALWART on puolestaan trio ja kyseessä on tavallaan eräänlainen J. Ahtiaisella riisuttu Paine. Eli bändin muodostavat Jyrki Laiho, Veli Nuorsaari ja Janne Peltomäki. Nuorsaarihan on Laihon kollega Kuusumun Profeetasta ja Peltomäki puolestaan toimi Laihon kaverina jo rumpaloidessaan Circlessä. Eli kaveriporukallahan tässä jälleen ollaan liikkeellä. Stalwartilta on myöskin ilmestymässä mini-cd BV2 Produktionsin kautta. Levy kantaa nimeä "Torment Nonplus" ja sen luvataan olevan definitiivinen yhdistelmä lähes kaikista ns. Pori-alternativen parhaista puolista.

Molempia näitä julkaisuja juhlistetaan live-keikoin Bad Vugumin ja Riemu-levyjen yhteisellä Vasen & oikea -klubilla Semifinalissa 19.5.


Hotguitars: Confessions mini-cd (BV-7)
Stalwart: Torment Nonplus mini-cd (BV-8)

Linkkejä:
Hotguitars
Bad Vugum


+/- saldo : 0 |

    Velmu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hieno kuulla, että Laiho ahkeroi. Tuosta Stalwartista kuulin vasta nyt ensimmäisen kerran, eikä Hotguitarsinkaan levyjä ole. Mistähän niitä saisi? Varmaan ainakin ensi viikolla Semifinal-keikalta, jos sinne jaksaisi vääntäytyä.

    BV2 kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    www.kevytnostalgia.org:in mukaan Hotguitarsin eka CDr on jo loppuunmyyty, ja uusia minejä saa tietty julkkarikeikalta sekä sen jälkeen Supersounds-jakelun myötä melkein mistä tahansa levykaupasta - jos kauppiaasi vain älyää tarjottaessa haluta niitä... Suoraan kotiinkin voi tilata maksamalla 6e per mini Bad Vugumin tilille 800011-1725779 (lisätietoja-kohtaan oma osoite sekä halutut levyt)

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulin tuota Stalwartia eilen Semifainalissa ja oli erittäin upea kokemus, suosittelen! Jonkinverran nykivää, mutta ei liiaksi ja rehdillä rock asenteella soitettu puolen tunnin jylhä patsas. Lavalla oli kylla enemmän soittajia, kuin tuossa etusivun johdannossa, mutta väliäkö hällä :) Taisi olla kokonainen sirklen miehitys jokusen vuoden takaa, paitsi kuusumu rumpali? Niin ja J. Lehtisalo tietysti ei soittanut.



    Miksiköhän en onnistunut kirjautumaan sisään tunnuksillani muuten tänne?



    -zimb@

    Velmu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan kohtuulliselta se Stalwart kuulosti, kovin tutunoloista porilaisrytistystä vanha circle-fanin korvissa. Laihon ja Peltomäen lisäksi ainakin basisti oli ex-circlemies samalta kaudelta, mutta nimestä en ole varma. Toista kitaristia en noin äkkiseltään tunnistanut.



    Muuten kyseinen keikka oli hiukan outo tapaus. Kantri-Antero ja porilaiset marginaaliväännöt eivät olleet ihan samalta planeetalta, kuten eivät bändien kuulijatkaan. Tiedä sitten, onko keikanjärjestäjältä hyvää taktiikkaa yhdistää samalle keikalle kaksi täysin eri lajityyppiä ja kahmia siten paikalle enemmän väkeä?

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehkä Vasen ja oikea -nimellä on jotain tekemistä kaksijakoisuuden kanssa (vaikka nimi onkin ilmeisesti napattu Keuhkoilta)? En tiijä, en ollu paikalla ;)

    Velmu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vasenta ja oikeaa tosiaan oli kuultavana. On tietenkin ylevä ajatus, että jonkin tietyn lajityypin fanaatikkoja houkutellaan kuuntelemaan omansa ohella toista ääripäätä. Rajat katoavat, äärimmäisyydet kohtaavat ja sitä rataa... Mutta sitä en tiedä, voiko tuollaisella useinkaan oikeasti avartaa kuulijoiden musiikkimakua? Ainakaan omani ei erityisemmin avartunut, vaikka kantri-Antero ihan hauska tuttavuus olikin...

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eli siis live kokoonpano on seuraava:

    Jyrki Laiho : Kitara (circle, ektro jne.)

    Harri Sippola : Kitara (magyar posse)

    Teemu Niemelä : Basso (ex-circle.keyb) (groovector.bass)

    Veli Nuorsaari : Rummut (Kuusumu)

    Janne Peltomäki : Rummut (Ex circle)



    Zimb@ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos tekisin bändin, (mitä en tee), niin tuollainen kokoonpano kelpaisi minulle myös :=)

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jyrki Laiho soittaa myös Kuusumun Profeetassa.

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko kukaan kuullut vielä tuota Stalwartin levyä ?

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Junnausta, mättöä, vinkunaa ja psykedeliaa, eli vähä ku vanhaa Circleä tai Painetta, mutta kuitenki omanlaistaan, hyvää :) Hotguitarsin levy on paljon rankempi ;)