Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Klustermus 04 - Monenlaista musiikkia ja lämmintä henkeä

aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten (2 kommenttia)
Raumalla rokattiin ja huojuttiin lauantaina 5.6 syvärauman kappelinsalmessa Klustermus -tapahtuman tiimoilta. Tapahtuman oli järjestänyt toista kertaa paikallinen Klustermus ry, joka koostuu raumalaisista pääosin nuorista musiikintekijöistä ja diggailijoista. Tapahtuman esiintyjäkaarti koostui paikallisista ja ulkopaikkakuntalaisista yhtyeistä: päälavalla esiintyivät Gay-kuoro sirppi, Hamid Moeini Band, Point, Härkä-äiti, Taipuva luotisuora, Itkevä tyttö, Lapko ja Hidria Spacefolk. Yhtyeiden välissä musiikkia tulvi Fiorino-lavalta, jossa musisoivat Flex Night, Alonzo Heino & One Taste sekä Rap-battle of the Universum 2004.

Ohjelma pääsi alkamaan ajallaan klo 14.00 kun suosittu Gay-kuoro sirppi nousi kahdentoista homppansa voimin lavalle. Kuoro tarjoili gospel-tyylistä poppia, reggaeta, rokkia ja lopulta saksan kielistä disco-biittiä koreografioin. Viimeiset numerot Wir wollen Tanzen gehen ja Pump ab das Bier korjasivat raikuvat aplodit; viimeisen numeron villi sekoilu puolialastomine poikineen, fallos-vesipumppuineen ja amerikan lippuineen sai yleisön yhtymään naurun voimin esitykseen.

Ohjelmaa jatkoi dr. Hamid Moenin raju Hendrix-vaikutteinen rokki, jossa bändin johtajan kitarointi oli luontevasti esillä. Trio esitti elinvoimaista musiikkia, jonka saatossa oli hyvä jatkaa aurinkoista iltapäivää eteenpäin: Hamidin yhtyeen lopetettua Fiorino lavalta alkoi kuulua futuristisia soundeja, jotka huokuivat useista analogi, fm-synteesi ym syntikoista. Kyseessä oli tietysti Flex Night, joka soitti tulkintojaan parhaista ihmiskunnan luomista musiikkikappaleista, mm. Coco Jambo, It's My Life, Jump, Sandstorm, Black Diamond jne.

Flex Nightin hämmentävän esityksen jälkeen ohjelma päälavalla jatkui Porilaisen Pointin tahdissa. Point soitti jämäkkää, hivenen progehtavaa hard rokkia. Yhtyeen soitto oli tanakkaa ja se pysyi hyvin kasassa, myös yleisö oli mielissään porilaisten otteista ja minkäänlaista Rauma vs Pori vastakkainasettelua ei ollut havaittavissa. Fiorinolle astui tämän jälkeen modernia jazzia soittava One Taste -yhtye, joka esiintyi trion voimin. Pieni, mutta sitkeä yleisö kerääntyi yhtyeen ympärille ja nautiskeli mukavasta, tosin paikoin äkäisestäkin jazz ilmaisusta.

Härkä-äiti esitteli juurevaa rokkiaan tehokkaan puolituntisen verran. Folk-vaikutteinen rock sai myös päät heilumaan mukavassa tahdissa auringon yhä paistaessa lämpimästi. Seuraavana oli vuorossa proge-yhtye Taipuva luotisuora, joka soitti myös hyvin ja yhtenäisesti. Setissä oli myös ainakin yksi uusi kappale ja muutkin teokset rokkasivat todella! Syntikan pulputukset ja muhkeat kitarat raikuivat päässä vielä yhtyeen lopettamisen jälkeenkin.

Luotisuoraa seurasi jälleen One Taste Fiorinolta käsin. Päälavan seuraava akti oli myös suosiota saavuttanut Itkevä Tyttö -yhtye, joka soittaa omin sanoinsa "grunge iskelmää". Sää alkoi näillä paikoin viiletä ja tuuli alkoi myös puhaltaa. Se ei silti estänyt Itkevää Tyttöä rokkaamasta! He soittivat kappaleita edelliseltä ep:ltään, mutta myös kappaleita, jotka ilmestynevät heidän ensimmäisen pitkäsoittonsa myötä. Flex Night julisti jälleen tulevaisuuden sanomaa Itkevän Tytön vanavedessä sivulava Fiorinolta käsin.

Lapko oli seuraavana vuorossa ja soittivat kohtuu pitkän setin. Vokalisti ei silti väsynyt revittämään ääntään ylärekisterissä ja ylipäätään soitto kuulosti hyvältä helisevine kitaroineen. Yleisö taisi myös pitää tästä yhtyeestä. Fiorino lava tarjosi jälleen kevyempää ohjelmaa Lapkon rok än röllin jälkeen; Rap-Battle of the Universum 2004 esitteli viisi kiihkeää räpäyttäjää: Pecu Silvio & Magik Ape = Sir Arthur & the Knights of the Turntable ja vastapuolella Köyhä Jonne, Crack Dennis ja Ipa Ikuistamaton. Yleisön seasta kuohui naurun purskahduksia ja aplodeja. Kaikilla oli kivaa. Ipa Ikuistamaton veti mainstream räbää omakehuineen ja keräsi valtaosan kannatuksen. Pecu ja Magik Ape saivat kuitenkin kannatusta omaperäisistä ideoistaan.

Viimeisenä päälavalle kipusi loistava Hidria Spacefolk. Yhtye oli odotetun kova ja yleisöstä pari tusinaa keräytyi lavan läheisyyteen tanssimaan raivokkaasti. Pulputus ja kitaravallit meuhkasivat mukavasti pään sisällä ja tunti kului todella nopeasti. Hidria esiintyi varmoin ottein ja vapautuneesti ja yleisö tuntui nauttivan joka hetkestä ja osoitti tämän kiivailla suosion osoituksilla. Kesken Hidrian setin muutamat kapinahenkiset nuoret osoittivat mieltään polttamalla USA:n lipun, mutta homman keskeytti alueella silloin tällöin partioinut poliisi. Musiikki kuitenkin jatkui kymmeneen asti, jolloin Hidrian pojat astuivat pois lavalta ja yleisö alkoi virrata kotejaan -tai todennäköisimmin baareja- kohti. Fiilis oli mukava.

....Sunnuntai iltapäivä, istun express-bussissa paluumatkalla kohti Helsinkiä; näen tutunoloisen vihreän-valkoisen vanhahkon bussin. Bussimme lähtee ohitukseen ja tuumin "onko tuo Lapkon keikkabussi?" Vilkaisen ikkunasta ja näen pari pitkätukkaa ja puoliksi palaneen Amerikan lipun; kyllä se on Lapkon bussi. ;)

Webbi-osoitteita:

http://klustermus.kaakao.org/
http://luotisuora.kaakao.org/
http://onetaste.kaakao.org/
http://www.gaykuorosirppi.com/
http://itkevatytto.kaakao.org/
http://koti.mbnet.fi/teohaka/harka-aiti/index.html
http://www.hamidmoeiniband.com/
http://rockrauma.kaakao.org/

---Aloc



+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvää settiä, Aloc. Inkkari taisi itse olla myös aika zouneissa... Oli loistava tapahtuma ja ensi vuonna tulee vielä loistavampi Happening of the Universe!

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Todella hieno kuvaus Klustermuksesta.

    Toivottavasti se järjestetään ensi vuonnakin!