Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Manitou - Liian suuri Kymin areenoille?

Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (2 kommenttia)
Kymin Karhulan Sam's Pub saattoi kokea yleisöennätyksensä kun median ylistämän Manitoun progehevimetalli piiskasi hikoilevaa yleisöä lauantaina 23. lokakuuta. Ovatko kasvattikaupungin estraadit jäämässä pieniksi kansainvälisen menestyksen avatessa ovia yhä suuremmille areenoille? Mikä on Mad Moon Rising re-release? Mikä live-äänitys? Näistä seuraavassa, hatariin muistikuviin perustuvassa raportissa.

Palasokerin hyvin virvoittautunut työryhmä osui paikalle hieman ennen iltakymmentä. Sam's pub oli ulko-ovea myöten "täynnä", sekaan mahtui onneksi vielä sen verran että väsytystaktiikalla ja huonoilla jutuilla tuosta muutaman kymmenen neliön tilasta löytyi suhteellisen inhimillinen paikka seurata keikkaa. Itse bändiä ei juuri näkynyt, lähinnä siitä johtuen että "lavan" korkeus oli jokseenkin sama kuin permannon. Soundit sitä vastoin olivat ehkä parasta mitä tuon kokoiseen paikkaan voi ylipäänsä virittää. Bändin innokkuuteen virittää soundit kohdalleen vaikutti varmasti se, että ilmassa kiiri huhuja keikan äänittämisestä ja "live-levystä".
Keikkasetissä kuultiin Mad Moon Rising -levyn oleellisimmat vedot, näiden lisäksi ainakin yksi uusi vielä levyttämätön kipale sekä cover-biisit Judgement Day (Whitesnake) ja Laughing in The Hiding Bush (Bruce Dickinson). Kokonaisuudessaan keikan pituus oli kyllä yllättävän lyhyt, ainakin tuntui siltä vaikkei tarkkaa arviota olekaan siitä kauanko Manitou yleisöä saunotti. Saunotti melkein kirjaimellisesti, Sam's Pubin ilmanvaihto ei liene suunniteltu aivan tuollaiselle väkimäärälle ja loppukeikasta areenan lämpötila oli jo suht infernaalinen. Lyhyesti ja ytimekkäästi arvioituna soittopuoli kulki ihailtavalla sulavuudella ja vaivattoman kuuloisesti, levynteon ja keikkailun myötä soittamiseen on tullut huomattavissa määrin ammattimaista varmuutta. Enpä kehu enempää kun kuitenkin valtaosa lukijoista on jo ensimmäisistä kappaleista päätellyt virheellisesti että kehumme bändiä kaljapalkalla.

Keikan jälkeen Palasokerin piinaavaan pikahaastatteluun joutui laulaja Markku Pihlaja ja rumpali Matti Suhonen. Oleellisimmat uutiset bändiltä olivat juuri vahvistuneet keikat Paul Di'Annon supportina Suomen kiertueella sekä Mad Moon Rising levyn re-release. Miksikö uudelleenjulkaisu kesäkuussa julkaistusta levystä? Manitoun signannut levy-yhtiö Rage of Achilles pisti bisnekset jäihin. Firebox tekee tuon uudelleenjulkaisun, uudelle versiolle tulee tiettävästi bonusraitoina tuo keikallakin kuultu Laughing in Hiding Bush (studioversio) sekä yksi tai useampi live-taltiointi.
Keikkarintamalla Manitoulla riittää tekemistä, seuraavilla keikoilla voi bändiä käydä ihmettelemässä livenä:

Dead Achilles Tour with Amoral, Elenium, Kiuas and Omnium Gatherum

13.11. Nosturi, Helsinki
19.11. Klubi, Turku
26.11. Lutakko, Jyväskylä (ei Kiuasta)


Paul Di'anno tour

29.11. On The Rocks, Helsinki
01.12. Torvi, Lahti
02.12. Klubi, Hyvinkää
03.12. TBA, Oulu


+/- saldo : 0 |

    [artturi] kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Matti on ihana! \o/

    Belgarion kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ja arttu vois pysyy ihan asialinjalla ;) Mut aika hikisii äijjii kyl näyttäs olevan... :B