Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Äänestättekö Simo Toinia?

Jammo kirjoitti noin 13 vuotta sitten (6 kommenttia)
Hupipäivien lähestyessä voimme kaikki osallistua äärimmäisen tärkeään gallup-tutkimukseen miltei kuin TV:stä tutusti.
Kaiken kohelluksen keskellä olen valinnut yltiöimmäksi teemaksi otsikon mukaisen kysymyksen, jota minultakin on jo kolmesti suoraan tivattu Simon naapuri melkein kun olen.
Vastatkaa oitis ettei maailma kaadu ympäriltänne!
Zambo!

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkoitat niinku Timo Soinia? Soinista ei tiedä enää muuta kuin että se haluaa valtaan, joten se ei poikkea enää mitenkäään muista "vaihtoehdoista". Taidan muiden palasokerilaisten tavoin äänestää Vihreitä, koska heillä on selvä suunnitelma: tuhota Suomi. Ja eihän puolue, joka energia- ja muita veroja lisäämällä haluaa muuttaa vanhusen - siis pula-ajan eläneiden ja siitä suosta Suomen TYÖLLÄ ylös nostaneen - ikäluokan kulutustotumuksia ns. ympäristöystävällisemmiksi (lue: huonontaa elinoloja) olla muuta kuin oikeassa. Odottaisi se Sinnepäinmäki 5-10 vuotta, että se ikäpolvi, jonka on aikoinaan ensin aamulla pitänyt laittaa puita uuniin, että sisälämpötila on saatu yli 10 asteiseksi kuolisi pois ja vasta sitten alkaisi palauttaa Suomea pula-ajan kulutustasolle. Jotenkin tuntuu siltä, että Suomen rakentanut ikäluokka ansaitsee vähän parempaa. Voin olla tietenkin väärässä, koska tokihan Suomi on vastuussa myös niiden maiden ongelmista, joissa makoillaan auringossa siten, että keskimääräinen työpäivä on 3-4 tuntia.

  Kcrimso kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En äänestä. Enkä ketään muutakaan perssuomalaista.

  vaskela kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  277 on aika hyvä?

  Kluge kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taidan muiden palasokerilaisten tavoin äänestää Vihreitä, koska heillä on selvä suunnitelma: tuhota Suomi. Ja eihän puolue, joka energia- ja muita veroja lisäämällä haluaa muuttaa vanhusen - siis pula-ajan eläneiden ja siitä suosta Suomen TYÖLLÄ ylös nostaneen - ikäluokan kulutustotumuksia ns. ympäristöystävällisemmiksi (lue: huonontaa elinoloja) olla muuta kuin oikeassa. Odottaisi se Sinnepäinmäki 5-10 vuotta, että se ikäpolvi, jonka on aikoinaan ensin aamulla pitänyt laittaa puita uuniin, että sisälämpötila on saatu yli 10 asteiseksi kuolisi pois ja vasta sitten alkaisi palauttaa Suomea pula-ajan kulutustasolle. Jotenkin tuntuu siltä, että Suomen rakentanut ikäluokka ansaitsee vähän parempaa.

  Näinhän se menee. Vihreille ISO kiitos, että sain maksaa 270E helmikuun sähköstä ja tässä nykyisessä mummonmökissänihän on neliöitä se hulppeat 60 ja lämmitysmuotona suorasähkö ynnä puuliesi (ei varaava takka siis). Jos olisin se kansaneläkkeellä kituutteleva mummo ja kuuntelisin kun vihreet tulevat selittämään, että "Investoipas mummokulta maalämpöön 20KE, niin maailma pelastuu, mut sä et käyttövesiä saa tuon pikkuinvestoinnin ansiosta saa kylläkään lämpimäksi!", niin voisihan siinä jo käsi hamuilla nitropurkkia tai vesuria.
  Otetaanpa tähän samaan vuodatukseen mukaan eläkkeellejäämiskeskustelu: EK haluu, että 70-vuotiaana eläkkeelle. Ai miksikö? Katsotaanpa nykyistä käytäntöä: Firmat potkii eläkepaketeilla ja vastaavilla jengiä pihalle alle 60-vuotiaana. Jos eläkeikä olisi nyt se 70 niin sehän tarkoittaisi että saisit venailla sen 10+ vuotta, että pääsisit siitä "naatiskelemaan". Kenelle tämä sopii? No sille työnantajalle tietty, joka sun eläkkees joutuu maksamaan. Ja sä? Toivottavasti tajusit säästä jotain sukanvarteen, koska kituuttelu perustoimeentulon varassa voi äkkiseltään olla aika "haasteellista"...
  Ja vielä - Maailma muuttuu, nyt kehitys siirtyy Kiinaan ja Eurooppa jää lehdelle soittelemaan...Aikansa kutakin. Lukekaa ripaus historiaa, niin homma selkenee...
  Euroopan vuoro on taas joskus myöhemmin...

  anzi kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [/quote]Näinhän se menee. Vihreille ISO kiitos, että sain maksaa 270E helmikuun sähköstä[quote]


  Mitäköhän tekemistä vihreillä on nykysähkön hinnan kanssa? Niillä tuskin hallituksessa on mitään sanottavaa energia-politiikassa, eiköhän keskusta ja kokoomus ole pääpuolueet, jotka Suomen energiapolitiikasta ovat vastanneet.

  Kluge kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vihreät nimenomaan ajavat verotusmallia vauhdilla tasaverojen suuntaan energiaveroja korottamalla. (Kokkareilla ja kepuleilla samaa päämäärää tavoitellaan muiden tuotteiden ALV-korutuksin sekä sysäämällä valtion aiemmin hoitamia palveluita yhä enemmön kuntien niskoille, joissa tasaverot ovat arkipäivää.) Suomi vain sijaitsee niin ikävässä paikassa, että veneen alla asumalla et koko talvea selviä hengissä, vaan on pakko turvautua jonkinlaiseen lämmitysratkaisuun. Käytännössä varaava takka ja puulämmitys (jos ne puut saa sopuhintaan) on tällä hetkellä ainoa edes siedettävän hintainen ratkaisu, mutta tuskinpa menee montaa vaalikautta kun piippuihin on asennettava pienhiukkasmittarit, joilla kerätään suorasähköstä luopuneilta lämmittäjiltä vastaava euromäärä takaisin.

  Kyllä, jokainen pystyy lämmittämään torppansa uusiutuvilla energialähteillä, kuten vaikkapa aurinkopaneleilla ja/tai tuulimyllyllä,
  mutta keneltä löytyy kymppitonneja ekstraa, jonka nuo järjestelmät nielevät? (Nyt ei puhuta mistään pikku aurinkopaneliyksiköstä, jolla kesämökin kuistille saa syysiltana valaistuksen, vaan määrä on aivan toista luokkaa.)

  Minä haluaisin kuulla vihreiltä vastauksen yhteen pikku kysymykseen:

  Mökinmummon bruttotulot ovat 1000E/kk. Mitä konkreettista hänen tulisi nyt tehdä, jottei paleltuisi hengiltä mökissään ensi talvena, kun ei pysty enää maksamaan +30%:lla kohonneita sähkölaskujaan? Jos vielä oletetaan, että mummo ei haluaisi toisten riesaksi mihinkään yhteiskunnan ylläpitämään hoitolaitokseen, vaan mieluummin asustelisi omissa oloissaan.