Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Lapinlahden Linnut sarjakuvasankareina

Jake kirjoitti noin 9 vuotta sitten (4 kommenttia)
lapinlahdenlinnut.jpgHullusti luova, Fingerporista tuttu piirtäjähahmo Pertti Jarla toteutti unelmansa: Legendaarisen yhteislauluyhtyeen mielikuvituksellisiin kokemuksiin perustuvan Lapinlahden Linnut -sarjakuvakirjan. Kovakuorinen ja nelivärjätty pakkaus sarjakuvateoksen muodossa ilmestyy juuri sopivasti pääsiäisen jälkeen. Tämä sarjakuvakameleontti on suolattu kaikissa liemissä keitettyjen musiikkityön sankarien hiellä ja huumorilla.

Kahdeksan iloisen hahmon tähdittämissä kahdeksassa tarinassa Linnut yrittävät kohentaa imagoaan historiaa oikovilla tempauksilla, rauhankeikalla Lähi-itään ja vähemmän rauhallisella vierailulla Orimattilaan. Sieltä matka jatkuu mitä isoimpaan Britanniaan. Rytmimunan maagisen grooven avulla munitaan vuoden 1918 aikaisella punavankileirillä ja vihat pestään pois Fingerporin joulusaunassa.

Lapinlahden Lintujen nykyinen, uusklassinen eturivi koostuu viidestä nerosta, jotka tunnetaan näyttämö- ja säveltaiteen maailmassa nimillä Timo Eränkö, Mikko Kivinen, Tapio Liinoja, Markku Toikka ja Matti Haaranen. Taustatukirivissä musisoivat Veli-Pekka Oinonen, Jussi Liski ja Hannu Lemola, jotka myös tunnustautuvat neroiksi.

Yhtyeen lähes 30-vuotinen taival on kulkenut nousujohteista alamäkeä. Korkealta pudonneen Lipputangon nupin jälkeen kansa muistaa poikansa muiden muassa kappaleista Se ei käy ja Ihmistä kiusataan, joka saa nyt myös sarjakuvallisen asun.

Lapinlahden Lintujen tarina alkoi vuonna 1983 Helsingin Vanhan Ylioppilastalon alkuperäisestä Vanhan kuppilasta silloisten nuorukaisten siirryttyä katusoiton pariin, koska kultturelleissakaan sisätiloissa ei sallittu mitä tahansa. Menestyslevyjen ohella kokoonpano on tuttu nimikko-tv-sketsisarjoistaan.


+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En kuuntele Suomipoppia juuri ollenkaan, mutta Lapinlahden Lintujen biisit ovat jostain syystä aina uponneet. Ei musiikillisesti kovin huikeaa, mutta elämänmakuista, hauskaa musiikkia.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, oikeasti hauskaa musaa. Mulla on myös järkälemäinen dvd/cd-boxi, jossa on Lintujen TV-sarjoja ja musa dvd. Tulee vaimon kanssa aina silloin tällöin katsottua noita sketsisarjoja. Tässä mainio sketsi:
  http://www.youtube.com/watch?v=rCgsi4wiPpI


  kaapo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeps. Sama vika. Pidän lappareista ja aikoinaan tuli käytyä katsomassa jokainen keikka jonka vetivät tampereella ja lähiympäristössä. Ennenkaikkea loistava liveshow. Jostain syystä pidän myös niiden musiikista ja aina olen ihmetellyt miten se voi vedota meikäläiseen niin. Myöhemmin sain kuulla että se kosketinsoittaja/säveltäjä (joku Pekka Hedrok tjs) olisi entinen progemuusikko. Tietääkö kukaan tästä puolesta enempää? Joka tapauksessa meikäläisen all time suomirocksuosikki Hectorin ja juicen ohella

  JiiPee kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Vihtaasi on kustu" oli täydellinen 90-luvun laman soundtrack. Ja onhan joku "Köyhän taivas"-biisikin melko naseva kappale.

  Vaikeaa sanoa, mikä siinä musassa toimii. Kai se on joku aito katujen fiilis sitten.

  Itse kävin teinipoikana Tavastialla muutaman kerran Lintujen keikalla. Hyvä oli meno ja hyviä muistoja.