Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Outer Sonics:Violet

OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten (0 kommenttia)Violet on The Outer Sonics-yhtyeen esikoislevy, mutta bändin jäsenillä on jo pitkä tausta muissa yhtyeissä.

Laulaja Nina Hiironniemi on vaikuttanut mm. tamperelaisessa Hiidensointi-yhtyeessä.
Mika Hiironniemen taas monet varmasti muistavat Pauli Hanhiniemen Perunateatterin rumpalina 1994-2005. Sittemmin mies on paukutellut kannuja mm. Hiidesoinnissa ja nyt siis englanninkielisessä The Outer Sonics-yhtyeessä. Violet-levyllä soittaa myöskin mm. Ari Niemi( mm.kitarat). Bassottelusta vastaa Janne Haapala. Yhtyeen facebook-sivujen mukaan bändissä vaikuttaa myös Samuli Happo.

Violet on kiehtova levy. Ninan jo Hiidensoinnista tutuksi tullut samettisen lempeä, mutta samalla varsin vakuuttava ääni koukuttaa heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien. Musiikki ja soitto tukee Ninaa onnistuneesti. Levy ei ehkä välttämättä täysin avaudu heti ensikuuntelulla, mutta joku saa laittamaan levyn takaisin soittimeen ja kuuntelemaan uudestaan. Musiikin syvyys alkaa pikkuhiljaa paljastumaan ja tulee tarve uppoutua enemmän sen sanomaan. Tämä musiikki ei ole todellakaan kertakäyttötavaraa.

Suurin suosikkini on Eternal, jolla kuullaan myös saksofonia Masa Orpanan soittamana. Itselleni tulee tätä kappaletta kuunnellessani hieman mieleen Sade Adun yhtälailla sielukas musiikki. Toinen kohokohta on kyllä ehdottomasti hieman rokkaavampi Imprisoned, jolla on erinomaisen melodian lisäksi todella mukavan kuulostavat taustakuorot.

Levy alkaa kanteleen soitolla ja päätösraidalla Whispering Windillä kuullaan myös kanteletta. Se sitookin Violetin kauniisti ja tyylikkäästi yhteen. Yhtään huonoa kappaletta ei levyllä ole, vaan jokaisella biisillä on paikkansa ja merkityksensä kokonaisuuden kannalta. Miellyttävää poppia jazz- ja progemaustein.

Jos on kappaleetkin kohdillaan, niin omakustanteeksi tässä on kyllä myös varsin mainiot soundit. Soittimet kuulostavat puhtailta ja äänimaailma on hitusen nostalginen, mutta kuitenkin tuore. Hienoa, että meillä on tällaisia yhtyeitä!

The Outer Sonics keikalla 5.10. Helsingissä. Menkää ihmiset ihmeessä kuuntelemaan!
http://www.tiketti.fi/Running-Moose-Prog-Night-On-The-Rocks-Helsinki-lippuja/41453


Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |