Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Pineapple Thief: Dissolution (UK, 2018)

Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten (0 kommenttia)
thepineapplethiefdissolutionalbumcover.jpgDissolution on vuonna 1999 kitaristi/laulaja Bruce Soordin sooloprojektina alkaneen The Pineapple Thiefin 12. studioalbumi. Sittemmin The Pineapple Thiefistä on tullut enemmän oikea bändi vaikka Soor hommaa selkeästi yhä vetääkin. Vertailukohta Porcupine Treehen ja sen suhteeseen Steven Wilsoniin on siis selvä paitsi johtaja-hierarkisesti niin myös musiikillisesti. Molemmat bändit ovat aina tasapainoilleet popin ja progen välissä vaihtelevasti hieman enemmän suuntaan tai toiseen kallistuen.

The Pineapple Thiefillä suunta viime vuosina on ollut enemmän pop kuin proge ja Dissolutionilla bändi jatkaakin viime vuosiensa linjalla eli kompaktien noin neliminuuttisten pop-rallien tehtailua. Toki kappaleissa yhä on häivähdys progressiivisen rockin tuntua. Jälkimmäistä elementtiä vahvistaa etenkin rumpali Gavin Harrisonin (Porcupine Tree, King Crimson) vahva rytminen ote. Harrison on mestari synkopoimaan tavallisen 4/4 tahtilajinkin kiinnostavan kuuloiseksi. Harrison oli jo edellisen levyn sessioiden loppuvaiheissa mukana, mutta nyt hän oli Dissolutionin teossa mukana alusta alkaen ja hän on bändin virallinen jäsen. Harrisonin panos sovituksissa ja rytmien luonnissa on ollut niin suuri että Soord on myöntänyt hänelle säveltäjäkrediitin melkein jokaiseen biisiin.

Dissolutionin parhaat biisit kuten All That You've Got sekoittavat juuri oikealla tavalla tarttuvia pop-koukkuja ja pieniä proge-kiemuroita, mutta osa kappaleista jää hieman yhdetekeviksi kuten niin usein ennenkin. Stupid Dream/Lightbulb Sun -kauden Porcupine Treetä fanittavat löytävät kuitenkin varmasti paljon kuunneltavaa Dissolutioniltakin.

Parhaat biisit: Not Naming Any Names, Threatening War, All That You've Got”

Lisää vuoden 2018 parhaita levyjä: https://pienemmatpurot.com/vuosi-vuodelta-parhaat-levyt-2018/

Arvosana : 7

+/- saldo : 1 |