Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lost Crowns: Every Night Something Happens (UK, 2019)

Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten (0 kommenttia)
lostcrowns.jpgEvery Night Something Happens on brittiläisen avantproge -bändi Lost Crownsin debyyttialbumi.

Lost Crows on seitsemän henkinen yhtye jonka jäsenet ovat mukana monessa muussakin kokeellista/progressiivista musiikkia soittavassa bändissä (mm. Knifeworld ja North Sea Radio Orchestra.

Yhtyeen instrumentaatio on runsas: normaalin rock-kaluston lisäksi bändin musiikissa soi keskeisessä roolissa klarinetit, urkuharmoni ja tietenkin avantprogen kamarisuuntauksen vakiosankari eli fagotti.

Every Night Something Happens on mutkikasta avantprogea jossa on mukava ripaus psykedeliaa, mutta myös paljon vaikutteita keskiaikaisesta musiikista. Etenkään jälkimmäinen ei tietenkään ole uusi asia avant-progen puolella sillä mm. Univers Zero ja U Totem ovat ammentaneet paljon vaikutteita “vanhasta musiikista”, mutta Lost Crownsin runsaasti vokaaleja (jotka on jaettu mies – ja naislaulajien kesken) sisältämä musiikki kuulostaa kuitenkin hyvin erilaiselta kuin edellä mainitut bändit tuoden mieleen ehkä enemmän krumhorn-progen mestarin Gryphonin.

Pitkät ja mutkikkaat vokaalimelodiat muistuttavat myös Thinking Plaguesta. Toisaalta monessa kappalessa kuultavat polyfoniset laulusovitukset sisältävät kaikuja Gentle Giantista. Edellä mainituista bändeistä huolimatta Lost Crows kuitenkin kuulostaa enimmäkseen varsin omaperäiseltä. Ehkä juuri tietyn folkahtavan psykedeelisuuden johdosta joka ei ole kovin yleistä ”näissä kuvioissa”

Siinä missä moni avantproge -bändi kuulostaa kulmikkaalta, väkivaltaiselta ja vaikealta on Every Night Something Happens varsin lämpimän ja helposti lähestyttävän kuuloista musiikkia. Tässä auttaa omalta osaltaan hyvin orgaanisen kuuloiset soundit jotka ovat jopa aavistuksen tunkkaiset (rumpusoundit ovat suorastaan kehnot valitettavasti).

Every Night Something Happens on yksi vuoden 2019 parhaista debyyttialbumeista ja mahtava startti Lost Crownsille. Toivottavasti lisää on luvassa ja pian.

Parhaat biisit: ”Housmaid’s Knees”, “Sound As Colour”

Lisää luettavaa vuoden 2019 parhaista levyistä: https://pienemmatpurot.com/vuosi-vuodelta-parhaat-levyt-2019/

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |