Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Nightwish - From Wishes to Eternity - Live DVD

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten (0 kommenttia)
nw-dvd.jpgOdotettu Nightwishin DVD osoittautui odottamisen arvoiseksi. Upea kuva ja loistava ääni! Jos yhtään diggailet Nightwishiä, tämä DVD on ehdoton hankinta. Tai jollei käytössä ole DVD-soitinta, silloin kannattaa hankkia se rinnakkainen VHS-video-julkaisu vaikka siitä puuttuukin osa materiaalista. Tai vähintään samasta konsertista taltioitu CD. No jopas on monessa formaatissa tarjolla!

KonserttiCD julkaistiin hyvissä ajoin viimekuussa (maalis-), DVD 23.4. ja VHS-video on luvassa 30.4. Eli rutkasti materiaalia Nightwishfaneille, eri formaateissa, kämpän varustelutason mukaan. Tässä arvostelussa pureudutaan DVD- ja CD-julkaisuihin sillä mikäli DVD soittimen nyt sattuu omistamaan, ei ole enää mitään järkeä ostaa videota.

On tämä DVD-aikakausi yhtä juhlaa meille musiikin ystäville. Tarkka ja hieno kuva yhdistettynä CD-äänenlaatuun! Ja jos on tullut rakennettua kotiteatteria, juhla on sitä komeampi! Tokihan pelkkä DVD-soitin ei autuaaksi tee, ilman edes jonkinlaista stereokytkentää tai kotiteatterivahvistinta ja kaiuttimia DVD-ääni TV:n kautta on kalpea aavistus. Kuin kuuntelisi joukolla korvalappustereoita sillai että kuulokkeet on pöydällä ja soitin täysillä. Hiljaa istutaan siinä ringissä ja kuulokkeista kuuluu kaikille se ääni…

Mutta oletetaan että sinulla on jonkinasteinen kotiteatteri. Perskeles, tässä on niin energinen konserttitaltiointi että oksat pois! Soitto kulkee ja musa on ainutlaatuista. Miten voi ylipäätänsä näin omalaatuisen bändin musiikki olla näinkin megasuosittua? Yleensähän massojen suosikkeja ovat ne matti- teppo-ja-nyt-myös-seppo-tyyppiset jutut. Ja Suomen ensimmäisen kokonaan kotimaisen DVD:n pukkaa oopperaheavyä soittava bändi! Loistavaa!

Tässä kappaleessa voi toimittaja viimein mennä jo henkilökohtaisuuksiin: Ensimmäinen Nightwishlevyni oli Oceanborn pari vuotta sitten. Kolahti kivasti ja tuntui mukavalta. Ei nyt sillai kunnolla vielä kolissut mutta kotimainen bändi Kiteeltä, pitäähän niiden levyä ostaa vaikka kannatuksen vuoksi ja kestäähän sitä kuunnellakin ihan kivasti. Sibelius-akatemiasta piakkoin valmistuva Mirka Metsäranta, joka itsekin taitaa taidelaulun, alkoi minulle hehkuttaa Nightwishiä ja kehui kovasti varsinkin livemeininkiä. Piti luottaa Mirkan sanaan, itse kun en ollut kokenut bändiä livenä. Viime kesänä Ruisrockissa Nightwish pelmahti lavalle ja silloin yhtäkkiä tajusin mistä Mirka oli hehkuttanut: bändihän oli aivan mieletön livenä! Tarja ottaa yleisön upeasti, oikea heavyn papitar! Toisenkin keikan olen nähnyt, Tavastialla Helsingissä. Tarja oli vähän flunssassa ja joidenkin mielestä keikka oli vähän vaisu. Mutta keskimääräistä kovempi silti. Hyvä meininki!

DVD taltioi upean konserttimeiningin niin hyvin ettei teidän muiden tarvitse minnekään Turkuun matkustaa valaistuaksenne jollette ole keikalle vielä sattuneet. Eli jos olet diggaillut Nightwishin biisejä edes hitusen, vilkaise tämä DVD ja ymmärrät mistä on kyse.

DVD:n pääantihan on tietysti Tampereen Pakkahuoneella 29.12.2000 taltioitu keikka. Keikka on upea ja visuaalinen. CD:llä tämä sama keikka. Ja CD on julkaistu vain Suomessa, Nightwishin huomionosoitus suomalaisfaneille.

Täyteen myyty Pakkahuone elää mukana täysillä, yleisöllä on kivaa. Sehän ei voi olla vaikuttamatta bändin omiin fiiliksiin. Kun on hyvä tunnelma, soitto kulkee paremmin ja kaikilla on sitä kivempaa. Ja tämä keikka on todella onnistunut. Bändi ei sorru soittamaan liikaa kameroille vaan päinvastoin kamerat taltioivat aidon konsertin.

Jännä hommeli, DVD sai ensi-iltansa Helsingin Kino Palatsissa! DVD:tä esitettiin jonkin aikaa Helsingin ja Turun Kino Palatseissa yleisölle. Paikalla oli kuulemma paljon Nightwishfaneja. Tilaisuudessa paukutettiin läpi myös kaikki bonusmateriaali. Sikäli aika erikoista.

Ja bonusmateriaali onkin aikamoista. Voi hyvä luoja… Pääasia tuntuu olevan ”Deleted scenes” joka on kuin suoraan Panteran surullisenkuuluisalta ”Vulgar Video”:lta. Eli kuvaillaan dokailua ja örveltämistä videokameralla ja editoidaan talteen ”hauskimmat” pätkät. Tästä osuudesta tuntuu olevan paljon mielipiteitä, laidasta laitaan. Voit vapaasti muodostaa omasi jos haluat käydä läpi 27 minuuttia koheltamista, tilojen särkemistä, keikkabussissa nukkuvien kuvaamista ja viinan juomista. Jos pidit ”Vulgar Videosta” pidät tästäkin. Ja on minullakin hyllyssä tuo ”Vulgar Video”… Lapsellista touhua mutta on siinä jotain… Ainakin se on sitä rock-meininkiä!

Onhan bonuksena sentään Tarjan ja Tuomaksen haastattelutkin ja yhteensä 4 musiikkivideota joista kaksi promoja ja kaksi konserttivideoita, toinen Buenos Airesista ja toinen Montrealista.

Huhti-toukokuun Nightwish pitää lomaa niin keikkailusta, studioista kuin biisinteostakin. Kesäkuussa alkaa sitten taas toiminta. Keikkoja on luvassa pitkin kesää, festarit kierretään aika tarkasti. Nyt voi katsella tallennetta ja kesällä kokea ”the real thing”. Vai mitä?

DVD: "From Wishes To Eternity - live"
Julkaisupäivä: 17.4.2001
Kesto: 150 minuuttia
Kuvaformaatti: 16:9 PAL
Ääni: Dolby Digital 5.1
Aluekoodi: kaikki
Levyformaatti: DVD-5
Sisältö:
- Nightwish -konsertti, äänitetty Tampereen Pakkahuoneella 29.12 2000
- Tarjan ja Tuomaksen haastatteluja
- Kohtauksia takahuoneista ja muualta lavan ulkopuolelta
- Kaksi promovideota ja kaksi livevideota
- Valokuvagalleria (50 kuvaa)
- Discography


Biisilista:
1. The Kinslayer
2. She is My Sin
3. Deep Silent Complete
4. The Pharaoh Sails to Orion
5. Come Cover Me
6. Wanderlust
7. Instrumental (Crimson Tide/Deep Blue Sea)
8. Swanheart
9. Elvenpath
10. FantasMic, part 3
11. Dead Boy´s Poem
12. Sacrament of Wilderness
13. Walking in The Air
14. Beauty & the Beast
15. Wishmaster

Lisämateriaalina siis 27 minuuttia takahuone- ja bussitoimintaa Wishmaster-kiertueelta vuonna 2000, Euroopasta ja Kanadasta. Promovideot ovat The Carpenter ja Sleeping Sun. Livevideot ovat The Kinslayer (Buenos Aires, Argentina) ja Walking in the Air (Montreal, Canada)

VHS-videoversiossa on vain konsertti ja musiikkivideot, ei haastatteluja ja lisämateriaalia.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |