Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

King Crimson: Heavy ConstruKction 3CD live

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten (1 kommenttia)
heavykonstrukt.jpgKun uusin King Crimsonin studioalbumi the construKction of light ilmestyi, kuuntelija äimisteli uskomattomia soundeja ja erittäin monimutkaisia kappaleita. Mielessä kävi helposti että kivahan sitä on studiossa kikkailla kaikenlaista mutta soitappa sitten livenä näitä! King Crimsonin uutuus, kolmen CD:n konserttipaketti osoittaa lannistavan selvästi sen että nuo biisit voidaan soittaa myös livenä. Damn…

Poiketen edellisestä Circus-konserttilevystä tällä kertaa kaikki esitykset on taltioitu yhdellä, vuoden 2000 Euroopan kiertueella. Soundit ovat siis läpi paketin yhtä massiiviset ja täyteläiset. Levyillä musisoi King Crimsonin viimeisin kokoonpano Fripp/Belew/Gunn/Mastelotto eli Tony Levin ja Bill Bruford eivät ole mukana ja siksi eräs suosikeistani, Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream-kappale ei oikein toimi. Samperi silti kun eivät tulleet Ruisrockkiin, ennakkotiedoista poiketen. Olisi se ollut hienoa pällistellä tällaista touhua ja toimintaa sateen mutaamalla hiekkarannalla. No, olihan siellä sentään Wigwam, Absoluuttinen Nollapiste, Iron Maiden ja Nightwish.

Tuhtin levypaketin keskimmäinen levy sisältää 45 minuuttia pitkän konserttivideon joka, ilman sen kummempia ylisanoja, on orgastinen. Kyseessä on siis CD-ROM joka ihmetellään tietokoneen kautta. Siinä saa vielä syventävän kuvan yhteen konserttitoimista: pääjehu Robert Fripp seisoskelee sivussa kitaransa ja räkkihärveleidensä melkein piilottamana mutta malttaa kuitenkin tulla kunnolla esiinkin, kieltämään valokuvauksen… Toinen kitaristi ja laulaja Adrian Belew sen sijaan riekkuu eturivissä kuin sooloartisti, esittäen sekä kitarallaan että laulaen vaativia juttuja samaan aikaan, jo toinen toimikin riittäisi ihailuun, saatikka sitten yhtä aikaa… Lisäksi rumpali Pat Mastelotto tuo mieleen Muppet Shown rumpalin Eläimen. ”Basisti” Trey Gunnilla on monenlaista bassovehjettä käsissään biisistä riippuen ja kaikkia mies sormeilee kivasti.

Kun Adrian Belew vielä heläyttää yksin, kitarallaan itseään säestäen ”Three Of A Perfect Pair”:in nousevat niskakarvat pystyyn. Tämähän on ihan yliluonnollista. Onneksi sitten paketin kolmas levy on täynnänsä käsittämätöntä sekameteliä ja sooloilua, se ei ole ainakaan minulle vielä täysin selvinnyt. Toki hyviä hetkiä on täälläkin muttei olleenkaan sillai kuin kahdella ensimmäisellä levyllä.

King Crimson-fanille tämä konserttilevy on tietysti ihan ehdoton mutta jollei King Crimsonia ole aiemmin kuullut, musiikki ei ihan heti aukea, joten ihan ummikkona ei tätäkään levyä kannata rynnätä ostamaan. Suosittelisin mielummin liikkeellelähtöä vaikka construcKtion of lightista, THRACKista tai Three of a Perfect Pairista jotka ovat mainioita studioalbumeita. Varoituksen sana: musiikki on todella monimutkaista ja kummallista, ei mitään poppia.


Personnel:
Adrian Belew (guitar and vocals)
Robert Fripp (guitar)
Trey Gunn (touch guitar, ashbory bass, talker)
Pat Mastelotto (electronic drumming)


Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Arvosana : 9