Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

ADSL-päätelaitteet

KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten (0 kommenttia)
Keväällä hankkimani ADSL-yhteyden käyttöönotto ei ollut ihan niin yksinkertainen ja tuskaton juttu kuin olin toivonut. Ensiksi tapeltiin Soneran ja sitten KSP:n kanssa. Kun kaikki oli vihdoin kunnossa huomasin, ettei halpa USB-liittännäinen ADSL-päätelaite toiminutkaan kotikoneessani vaikka työkoneen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Huomattuani, ettei halvinta kannata aina ostaa palautin USB-päätelaitteen takaisin kauppaan ja aloin tutkimaan päätelaitevalikoimaa vähän tarkemmin.

Zyxel

Se "halvin" vaihtoehto oli mallia Zyxel Prestige 630, jonka kampanjahinta oli PC-SuperStoressa keväällä 100 euroa. Tämä päätelaite toimi kuitenkin varsin epävarmasti, eikä yhteyttä voitu aina luoda kuin vasta joidenkin poppakonstien jälkeen. Myöhemmin kävi ilmi, ettei kotikoneeni (Toshiba Satellite 2160 CDS) tukenut Zyxelin käyttämään uudempaa USB-standardia eikä pystynyt siksi syöttämään päätelaitteelle virtaa.

D-Link

Kokeilin siinä sivussa myös D-Linkin USB-liitännäistä ADSL-päätelaitetta, mutta sekään ei jekittänyt Toshiban kanssa. Vaivaiset 10 euroa kalliimpi D-Link DSL-200 oli kuitenkin paljon Zyxeliä parempi vaihtoehto ja mielestäni ihan hyvä valinta yksittäisen koneen ADSL-päätelaitteeksi.

Telewell

Päätin kuitenkin valita USB:n sijasta Ethernet-liitännäisen ADSL-päätelaitteen, jonka voi siis liittää kuten normaaliin verkkokorttiin parikaapelilla (RJ-45 liitin siis). Telewellin laitteet vaikuttivat parhailta hinta-laatu suhteeltaan ja olin kuullut niitä kehuttavan. Päätin lopulta ostaa TELEWELL TW-EA715:n, jossa päätelaite toimii myös reitittimenä ja siltana. Kyseisessä päätelaitteessa on 4-porttinen kytkin, joka tarkoittaa sitä että käyttäjä voi kytkeä verkkoon samanaikaisesti 4 konetta.

Toisin kuin USB-päätelaitteiden kanssa, Telewell ei vaatinut mitään asennuksia ja molemmat koneeni hujahtivat verkkoon ilman mitään ongelmia aivan kuin olisin ollut taas ylioppilaskylän kiinteässä verkossa. Samoin kävi kavereiden läppäreillä, kunhan niistä löytyi verkkokortti. Olen nyt käyttänyt ko. laitetta parin kuukauden ajan ilman yhtäkään ongelmaa, joten uskallan sitä suositella muillekin. Hintaa Telewellin TW-EA715:lla on noin 185 euroa, nelisenkymmentä euroa halvemmalla saa ihan yhtä toimivan Telewellin laitteen, jos haluaa kytkeä verkkoon vain yhden koneen kerrallaan. Ohessa linkki valmistajan sivuille.

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |