Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Simon Price: Everything (A Book About Manic Street Preachers)

Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Mainio lukukokemus oli tämä Simon Pricen kirja walesilaisbändi Manic Street Preachersista. Bändin uraa pitkään läheltä seuranneena mies on ollut oikea henkilö kirjan kirjoittajaksi. Vaikka mies bändin jäsenten tuttava onkin, niin hän ei suinkaan käsittele bändiä silkkihansikkain vaan kommentoi kavereiden edesottamuksia tarvittaessa varsin teräväkielisesti.

Kirja etenee kronologisesti Blackwoodin kaivoskaupungin köyhistä oloista tähteyteen ja sitä seuranneeseen krapulaan. Se on perinpohjainen ja käsittelee bändin merkitystä kotimaalleen ja faneilleen seikkaperäisesti ja erityisesti fanit ja fanikulttuuri saavat siinä runsaasti tilaa. Hienoa on myöskin se, että itse musiikki ei jää kirjassa paitsioon vaan levyt analysoidaan kappale kappaleelta ja lukijalle annetaan kosolti vihjeitä ja selityksiä sanoitusten kulttuuriviittauksista ja symboliikasta.

Kirjasta muuten löytyy kokonaisuudessaan legendaarinen haastattelu, jonka päätteeksi Richey Edwards viilsi käsivarteensa kirjaimet "4 real" ja kerrassaan hupaisaa luettavaa on tuosta seurannut kohu. Aikalaiskritiikkiä on kerätty runsaasti. Kiinnostavinta antia ovat The Holy Bible -levyn - synkän mestariteoksen - syntyvaiheiden kuvaus sekä Richey Edwardsin katoamista edeltävien tapahtumien dokumentointi. Kirja on vuodelta 1999.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |