Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Cherry Five: s/t

Jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (1 kommenttia)
cherryfive.jpgVain tämän levyn 1975 tehnyt yhtyeeseen kuului levytys hetkellä rummut ja lyömäsoittimet Carlo Bordini, laulu Tony Tartarini sekä kolme muusikko Goblinista koskettimet Claudio Simonetti, kitara Massimo Morante sekä basso Fabio Pignatelli vaikkei soittajaa olekaan listattu muiden joukossa levynkannessa.

Italialaiset soittavat sinfonista progressiivista rockia kuulostaen kyllä Englantilaiselta eikä pelkästään laulun ollessa Englanninkielellä ja pääasiallisista vaikuttajista ei kyllä levyllä voi erehtyä niiden ollessa Genesis, Yes ja Emerson, Lake & Palmer. Vaikka vaikutteet ovatkin kuuluvissa todella selvästi sen ei pidä antaa häiritä kun musiikissa ylletään välillä sellaiseen ilotulitukseen musiikin pohjautuessa basistin uskomattoman vahvaan työskentelyyn ja Claudio Simonetin kosketin työskentelyyn jotka kieltämättä varastavat huomion puoleensa monta kertaa levyn kuluessa.

Levyn sisältäessä 6 kappaletta joiden pituuksien ollessa n.8 minuutttia lukuunottamatta The Swan is a murder part 1 & 2 joista saadankin sopivan monipuolisia kappaleita. omiksi suosikiksi on kuuntelun myötä nousseet The Swan is a murder part 2 joka varmaan kuulostaisi tältä jos Yes ja EL&P laitettaisiin yhteen ja ensimmäinen kappale Country Grave-Yard joka avaakin levyn sopivasti kaikkien soittajien saadessa olla esillä.
Levyä voin suositella paitsi mikä laskee vähän tasoa onkin noiden vaikutteiden paistaminen musiikista.
Seuraavalla levyllä ja omaperäisempänä olisikin jo saattanut yltää mestariteoksen tekoon tai kyllähän se tulikin Goblinin Suspirian muodossa.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuossahan Jusu summasi hienosti tämän levytyksen niin hyvät kuin hieman latistavammat ominaisuudet. Itselleni tuo plagiointisektori nousee tosin vahvasti esteeksi levyn kieltämättä muuten taidokkaasta musiikista nauttimiselle tyyliin : voi vi... Tämähän on kuultu jo parikin kertaa Yesin sillä ja sillä albumila ! Lue : ... = ulu ei suinkaan ttu ;-)


    Arvosana : 7