Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Diana Krall : Live in Paris DVD

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (1 kommenttia)
dianakrall.jpgJos olet jazzin ystävä ja siedät naislaulajia, mars kauppaan jos tämä levy ei vielä hyllystäsi löydy. Hieman pidemmin kuvailtuna kyseessä on yksi parhaista live-DVD:stä mitä olen tähän mennessä nähnyt. Ja lisätään löylyä; kaverin kommentti tästä levystä oli "nyt olen nähnyt ja kuullut kaiken, nyt sopii kuolla tyytyväisenä...". Diana Krall on varustettu melkoisella äänellä ja merkillepantavaa laulannassa on sen "helppous", jonka luulin johtuvan lähinnä studio-olosuhteista, koska biisit todellakin kuulostavat siltä että neitokainen rallattaa jossakin studion äänityshuoneessa suht' rentoutuneessa tilassa. Vaan onnistuupa tuo rento laulutapa myös livenä, jopa huomattavasti vivahteikkaammin kuin studiokiekoilla. Soundit ovat täydelliset (siis todellakin täydelliset), jos ihan tosissaan yrittää, voisi moittia sitä että oman audiosysteemin heikkoudet tulevat tämän levyn myötä suht' herkästi esiin.

Biisejä tallenteelta löytyy miltei parin tunnin verran, keikkasettiin kuuluvat kattavasti Diana Krallin omat hitit usealta levyltä, perinteiset jazz-klassikot sekä muutama harvinaisempi veto. Taustabändi on kaikilta osin osaava, gubbejen yhteisikä on helposti satoja vuosia (ja tämä ei vielä kata taustalla heiluvaa sinfoniaorkesteria). Levyltä löytyy myös pari biisiä videoina sekä extra-pätkä harjoituksista, missä vedetään muistaakseni pari biisiä.

Äänet ja biisit tulikin jo kehuttua, mutta kerrotaanpa vielä jotain kuvasta kun kerran kyse oli DVD:stä. Kuvanlaatu on loistava mitä tuota nyt voi arvostella parikymmenvuotiaasta Salorasta ihmeteltynä, leikkaustahti on sopivan lepppoisa musiikin hengeen istuen ja vaikka kyseessä on live-tallenne, joissakin biiseissä leikataan sujuvasti sekaan pätkiä syksyisen Pariisin kaduilta ja puistoista. Ja parasta ja erikoisinta on tietysti kuvaa katsellessa itse artisti, Diana Krall kun ei ole merkittävästi ulkonäöltään perinteisen elähtäneen jazz-muusikon näköinen. Huoh...

Vaikka tämä "arvostelu" menee ehkä kehujen osalta hieman yli, suosittelen kuitenkin lämpimästi tätä teosta myös sellaisille, jotka eivät välttämättä vispiläjatsia normaalisti kuuntele.

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

    doc.b.d kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nice Legs..

    Arvosana : 10