Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Caravan: A Night’s Tale - Live In The USA DVD

Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
caravandvd.jpgCaravan on eräs canterburyprogen kulmakivistä. Bändi perustettiin vuonna 1968 ja vuoteen 1975 mennessä se oli tehnyt nipun klassikoiksi luettavia levyjä, etunenässä vuoden 1970 kakkosalbumi ”If I Could Do It All Over Again, I’d Do It All Over You” ja seuraavan vuoden kolmoslevy ”In The Land Of Grey And Pink”. Bändi koki matkan varrella useita miehistön vaihdoksia ja viimein vuonna 1982 ilmestyneen ”Back To Front” -levyn jälkeen bändi hajosi. 90-luvulle tultaessa bändi oli yllättäen jälleen kasassa, aluksi ihan alkuperäisellä miehistöllä (Pye Hastings, Richard Sinclair, Richard Coughlan ja Dave Sinclair), mutta kun basisti/vocalisti Richard Sinclair suuntasi mielenkiintonsa toisaalle oli kokoonpanon muutos jälleen edessä. Nyt bändin ovatkin jo useamman vuoden ajan muodostaneet laulaja/kitaristi Pye Hastings, kosketinsoittaja Dave Sinclair, rumpali Richard Coughlan, viulisti/huilisti/laulaja Geoffrey Richardson, basisti/laulaja Jim Leverton, kitaristi Doug Boyle ja lyömäsoittaja Simon Bentall. Valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan Dave Sinclair on kuitenkin jälleen jättänyt bändin. Tämä DVD on kuitenkin tallennettu kesällä 2002 Nearfestin progefestareilla, jolloin hän oli vielä bändissä mukana.

Kyseinen keikka oli ilmeisesti bändin ensimmäinen vierailu rapakon taakse 27 vuoteen ja tapahtuman paikkana oli Patriots Theater Trentonissa New Jerseyssä. Tapahtumaa oli todistamassa parisen tuhatta silmä- ja korvaparia. Ja DVD:n perusteella yleisö piti kuulemastaan. Ja oikein mukava nautinto tuo on täältä kotikatsomostakin nähtynä. Bändi on hyvässä vedossa. Meininki on rentoa ja hyväntuulista ja soitto soi ja raikaa hienosti. Ukot ovat kieltämättä vähän harmaantuneet, varsinkin Pye Hastings ja Jim Leverton ovat hieman pappoittuneet, mutta eipä moinen hidasta ollenkaan. Dave Sinclairin soolot saavat edelleen ihon kananlihalle ja soolokitaristi Doug Boyle pistää paikoitellen tulemaan varsin särmikästäkin meininkiä. Geoff Richardsonkin vetäisee muutaman soolon. Ja vaikka Pye onkin hieman harmaantunut ei hänen äänensä ole kärsinyt yhtään, sama tuttu falsetti se sieltä kurkusta edelleen lähtee.

Biisivalikoimasta ei pahemmin osaa nurista, sillä materiaalia on mukana melko hyvin bändin koko uran ajalta. Huippuhetket koetaan tietenkin ikisuosikkien ”Nine Feet Underground” ja ”For Richard” aikana, jotka ovat syöpyneet meikäläisenkin päähän niin syvälle, ettei niitä ilman osaisi varmaan elääkään ;-) Kuvauksellisestikin DVD on varsin miellyttävä, rauhallinen kuvaustyyli ei pompi ja hötkyile ärsyttävästi vaan on mukavaa katseltavaa. Keikkakuvaa on maustettu joillakin ruskehtavansävyisillä otoksilla soundcheckista, mutta nekin on osattu laittaa luontevasti mukaan, eivätkä tee filmiä mitenkään katkonaiseksi. Kaikenkaikkiaan filmistä välittyy lämmin ja leppoisa fiilis.

DVD:ltä löytyy ainoastaan 5.1 ääni, mutta ihan hyvinhän tuo soundaa meikäläisenkin stereolaitteistolla. Geoff Richardsonin viulu ehkä jää paikkapaikoin hieman piiloon, mutta siihenkin löysin ratkaisun: jätän myös televisiosta äänet päälle enkä painakkaan sitä mykistysnappulaa ja homma selkeytyy :-) Levyn extroista löytyy yksi lisäbiisi (Travellin’ Ways), lyhyt Geoff Richardsonin haastattelu sekä pienimuotoinen haastatteluotos, jossa joiltakin yleisön edustajilta kysellään mielipiteitä bändistä ja keikasta ja että kuinkas kauan sitä onkaan Caravania kuunneltu. Pituutta levyllä on noin 90 minuuttia.

Biisilista:

1. All The Way
2. A Very Smelly Grubby Little Oik
3. Liar
4. The Dog, The Dog, He’s At It Again
5. Nine Feet Underground
6. Caravan Medley: The Dabsong Conshirtoe / All Aboard / Where But For Caravan Would I Be / O Caroline / The Dabsong / The Love In Your Eye / Backwards / A Hunting We Shall Go
7. Nightmare
8. I Know Why You’re Laughing
9. If I Could Do It Again, I’d Do It All Over You
10. For Richard

Classic Rock Productions CRP1011 (PAL)

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onkos meno tuossa yhtään reippaampaa kuin Classic Rock dvd:llä jossa tunnelma on mielestäni välillä hieman "väsähtänyt"?

    Arvosana : 10

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Empäs osaa vertailla kun en oo sitä vuojen 1990 keikkaa vielä hommannu. Mutta cd:nä se multa löytyy ja ei se mun mielestä mitenkään väsähtäneeltä kuulosta. Meneeköhän pahasti pieleen jos sanon että muuten suht samallainen rauhallinen meininki, paitsi että tää uus soolokitaristi tuo vähä repäsevyyttä mukaan.... hmmm... Pyehän ei oo koskaan mikään kitarataituri ollu ;)

    Arvosana : 9

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ...mutta siis jos ei tykkää kahtella harmaita papparaisia, jotka ei hirveesti heilu niin kai sen voi tulkita "väsähtäneisyyveksi" ;)

    Arvosana : 9