Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Il Rovescio Della Medaglia: La Bibbia

jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
labibbia.jpgTämän levyn ostamisessa kävi onni onnettomuudessa kun olin vielä kotonakin varma että ostin kyseisen yhtyeeltä erään toisen ja luulin saaneeni väärän levyn enkä varmaan olisi ostanut kyseistä levyä muuten.

Tämä on yhtyeen ensimmäinen levy vuodelta -71 ja kokoonpanoon kuuluu Pino Ballarini (vocals, flute,tympani,gong), Enzo Vita (guitar), Stefano Urso (bass) ja Gino Campoli (drums).
Levy sisältää 6 kappaletta ja pituutta vähän yli 30 minuuttia. Levyn sisältöä kuvaa parhaiten kaiketi hardrockia progressiivisin ja psykedeelisin sävyttein.

Ensimmäisen ja viimeisen kappaleen sisältäessä pääasiassa kitaralla tehtyä äänivallia.
Toinen ja kolmas kappale edustavat aika perinteistä hardrock-osastoa tunnelman puolesta pääasiassa mennään Black Sabbath tyylisessä raskaassa poljennossa johon välillä tuo kevennystä pop-tyylinen laulu mutta se fiilis mikä näistä tulekaan.
Mutta seuraavassa kappaleessa kyllä laitetaan jo paljon isompaa vaihdetta silmään tuleekin todella nopea revittely josta minulle tuli mieleen Ten Years After mitä heittävät omissa nopeimmissa kappaleissaan ja tämän kun olisi aikanaan nähnyt aikanaan livenä heitettynä ja enpä ole moneen vuoteen kuullut tälläistä menoa. Viides kappale onkin levyn pisin (10,15) sekä monipuolisin ja progressiivisin josta on aistittavissa jo tulevaa ennakoiden ja tämä onkin levyn tavallaan viimeinen kappale ja justiinsa sopiva niin onkin todettava että levyn taso vain nousi alusta loppua kohden.

Jos olen ymmärtyn tämä levy on äänitetty livenä studiossa ja varmaankin sen takia levyllä on tiivis ja yhtenäinen tunnelma ja meno sen mukaista. Rytmiryhmä antaa todella kovan pohjan jossa kitaristi pääsee oikeuksiinsa ehkä pieni miinus välillä ärsyttävästä laulusta jota on paikoin mutta onneksi vähissä määrin.Levyä voi suositella hardrockista pitäville. Todettava on että en ole vuosiin kuullut yhtä kovaa hardrock levyä vähään aikaan.

RCA
ND 74112

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |