Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Godspeed you black emperor! : Lift your skinny fists like antennas to heaven

Voffe kirjoitti noin 19 vuotta sitten (2 kommenttia)
Minäkin ajattelin tällaisen lyhyen arvostelun muodossa avata sanallisen arkkuni tälläkin osastolla.

Moni Palasokerin lukija on varmaan kuullut orkesterista nimeltä Godspeed you black emperor!, ja osa on luotettavien lähteiden mukaan myös tutustunut lähemmin kyseisen muusikkopoppoon tuotantoon. Tämä arvostelu onkin suunnattu lähinnä rohkaisuksi niille, jotka eivät ole vielä saaneet hankittua GYBE!:n levyjä.

Musiikillisesti GYBE!:ä on usein kuvattu post-rockiksi, mutta ainakaan itselleni ei kyseinen genre sanonut juuri mitään ennen kuin hankin tässä arvosteltavan levyn.
"Lift your skinny fists like antennas to heaven" on massiivinen kaksi LP:tä täyttävä, erittäin kaunis ja tunnelmallinen kokoinaisuus. Levy koostuu neljästä kappaleesta, joista jokainen täyttää vinyyliversiosta yhden levynpuoliskon.
Kokonaisuutena kaikki kappaleet sopivat hyvin yhteen, kaikki ovat maalailevia, raskaita ja kauniita kappaleita, joita kehitellään pitkään ja hartaasti, mutta pelkästään yhdenkin kappaleen voi kuunnella kerrallaan silti juurikaan menettämättä tunnelmaa.
Kappaleet ovat pääasiassa instrumentaalibiisejä, eli laulua ei ole, mutta välillä saattaa musiikin suvantokohdissa kuulla puhetta, joka on myös omiaan luomaan tunnelmaa.

Vaikka orkesterin kotisivuilta saakin näytepätkiä biiseistä, suosittelen silti ennemmin tutustumaan ainakin tähän albumiin, ja muutenkin koko bändiin, kokonaisuutena, sillä parin minuutin clipit eivät kerro totuutta parinkymmenen minuutin pituisista kappaleista.

Suosittelen tutustumista.

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olin ensi alkuun aivan innossani tästä levystä. Mutta lukemattomat soittokerrat paljastavat armottomasti tiettyjä heikkoja kohtia. Kaikki kappaleet tehdään samalla patenttiratkaisulla, joka tosin on tälle bändille tyypillinen. Kappaleet alkavat hiljaisesti ja hitaasti ja sitten sekä vauhtia että volyymiä aletaan lisätä kliimaksia kohden. Parhaissa kappaleissa tämä ei häiritse, mutta tällä levyllä on ehkä kuitenkin yksi tai kaksi biisiä liikaa aivan huipputasoa ajatellen. Nykyisin kuuntelen vain tuon puhetta sisältämättömän levyn.

    Arvosana : 9

    Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Arvosana : 8