Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pearl Jam: State College, Pennsylvania May 3rd 2003

Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
pjammay.jpgPearl Jam jatkaa keikkataltiointiensa julkaisua. Tämän kiertueen levyjä myydään käsittääkseni pääasiassa vain netin kautta, mutta muutamia keikkoja on julkaistu vähän laajemmallakin profiililla. Yksi niistä on tämä Pennsylvanian keikka, joka on jonkinlainen kiertueen välietappi. Kannet jatkavat karua linjaa ja tästäkin löytyvät vain pakolliset kappale- ja äänitystiedot. Kestoa on yli kolme tuntia ja kappaleita 36, joten todellisesta maratonkeikasta on kysymys.

Mikäs siinä, tässä mittakaavassa homma toimiikin paljon mielekkäämmin kuin muutaman vuoden takaisella Live On Two Legs -levyllä. Kun kyseessä on kuitenkin kokonainen keikka välipuheineen ja encoreineen, niin tunnelmaan pääsee vaivattomasti. Levyistä parhaiten edustettuna ovat Ten, Vs ja Vitalogy, Binauralin jäädessä harmittavasti vain yhteen valintaan. Mukana on myös koko joukko covereita, mm. CCR, Neil Young ja John Lennon. Covereista suurimman vaikutuksen tekee minulle outo (yleisö kuitenkin kohahtaa innostuneesti ensitahdeissa) Crazy Mary, joka kasvaa urku- ja kitarasooloineen varsin massiiviseksi numeroksi. Itse asiassa useampikin kappale on venähtänyt, joten sooloja riittää kuin vanhan ajan livelevyillä. Daughterin aikana Eddie laulattaa yleisöllä Highway To Hellia ja Another Brick In The Wallia. Taukojen aikana kuullaan tietty paljon Eddien ajatuksia äänestämisen tärkeydestä ja sen sellaisesta.

Kaiken kaikkiaan levyllä on yllättävänkin vahva livetunnelma ja homma ei tosiaankaan jää pelkäksi studioversioiden toisinnoksi. Bändi on hyvässä vedossa ja tuntuu nauttivan soitosta ja Eddiekin vaikuttaa hyväntuuliselta. Tulkaa Suomeen.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |